Цукіні дуже смачний рецепт
Незвичайні італійські кабачки довгастої форми, темно-зеленого або жовтого смугастого кольору назваются цукіні і це дуже незвичайне і смачне» назву. Завдяки тонкій шкірці, яка видаляється без особливого праці, готувати ці кабачки суцільне задоволення, їх можна запікати, фарширувати і використовувати для приготування будь-яких страв, так як цукіні відмінно поєднуються практично з усіма продуктами. Легко засвоюються організмом, володіють низькою калорійністю, тому широко використовуються в дієтичному харчуванні. Слід зазначити, що сорт цукіні відрізняється від звичайних кабачків більш ніжною структурою, тому для їх приготування (будь-який вид теплової обробки) потрібно в три рази менше часу в порівнянні з останніми.
Картопля, запечена з цукіні
Інгредієнти:
• Яйце (жовток) - 1шт
• Гірчиця - 1 ст. ложка
• Оливкову олію - 150мл
• Винний оцет - 1 ст. ложка
• Картопля молода (дрібний) - 800г
• Цукіні - 800г
• Вершкове масло - 50г
• Сіль
• Перець
• Зелень
Приготування:
• Жовток збивається з додаванням гірчиці і солі.
• Оцет вливається по одній краплі - все збивається до консистенції майонезу.
• Картопля миється, очищається від шкірки і нарізати кружечками не більше 3мм.
• Цукіні миються, нарізаються кружечками такої ж товщини, як картоплю.
• На попередньо змащену олія форму або лист вкладаються картоплю і цукіні укладаються шарами (можна і перемішувати - як більше подобається).
• Все посипається сіллю і перцем, змащують сумішшю жовтка і гірчиці.
• Запікається в попередньо розігрітій духовій або жаровій шафі до золотистого кольору приблизно 40 хвилин.
• Готову страву посипається подрібненою зеленню.
Приємного апетиту!
Простий рецепт цукіні це дуже просто і смачно