» » » Деруни

Деруни

Оцінка 4 з 5

Деруни дуже смачний рецепт


Від того в якій країні світу ви будете перебувати і буде залежати під якою назвою деруни буде подаватися. Природно вони будуть відрізнятися за способом приготування, за інгредієнтами і звичайно ж з подачі на стіл, але звичайно відмінності несуттєві. Звичайно основними інгредієнтами дерунів є картопля, який ретельно миється, чиститься і натирається на дрібній тертці, розмір картоплі визначається в залежності від того, який вид дерунів ви збираєтеся готувати. Додаєте туди яйце, сіль і перець за смаком, все перемішується і випікається. У деяких рецептах додається ще цибулю. З чим тільки не готують ці смачні оладки: з грибами, з м'ясом (їх називають також чаклунами), з салом, з рибою, сиром або кефіром. Деруни стають ще смачнішими зі сметаною, вершковим маслом, уздором або мачанкой.
Якщо прибрати національний колорит з назви, то в підсумку деруни - це картопляні оладки, а назву вони отримали від основного способу приготування картоплі, його перетирають («деруть») на тертці, з цього і пішла назва деруни або деруни.
Деруни - дуже смачне і поживне блюдо, так як дане блюдо відрізняє універсальність, кожна господиня може додати рецепт щось своє і вийдуть авторські деруни. Різні інгредієнти надають дерунам різноманітні смаки.
У різних країнах деруни називають по - різному:
Білорусія - дранікі
Ізраїль - латкес
У різних областях Росії - какорки
На Україні - деруни, тертюхи
У Швеції - raggmunk

Інгредієнти:
• 3 картоплини
• 400 грам курячої печінки
• ріпчаста цибуля
• соняшникова або оливкова олія
• 1 яйце
• 1 столова ложка картопляного крохмалю

Спосіб приготування дерунів:
1. Картоплю очистити і натерти на самій дрібній тертці
2. у блендері подрібнити печінку до однорідної маси, додаючи поступово цибулину
3. отриману масу перемішати з картоплею, солимо за смаком і додаємо крохмаль
4. отриману рідку масу столовою ложкою викладати на розігріту сковорідку
5. обсмажувати під кришкою з двох сторін на середньому вогні
6. За дерунами потрібно стежити, так як вони тоненькі і швидко смажаться
7. Подавати деруни необхідно теплими або холодними, дуже смачно зі сметаною.

Рецепт дерунів з рибою:
• 300 грам рибного філе
• Свіжі гриби
• Одне варене яйце
• ріпчаста цибуля
• 10 картоплин
• дві столові ложки пшеничного борошна
• сіль, чорний мелений перець за смаком
• рослинна олія

Приготування рибних драніков:
1. приготувати з рибного філе, фарш
2. дрібно нарізати одну цибулину
3. гриби попередньо потрібно відварити
4. розігріти сковороду і покласти в неї фарш, цибулю і дрібно нарізані гриби
5. посолити і поперчити, смажити до готовності рибного фаршу
6. зняти з вогню
7. дрібно покришити яйце
8. картопля очистити, промити і натерти на дрібній тертці, необхідно віджати і змішати з яйцем
9. посолити, поперчити
10. викладати ложкою на гарячу сковороду картопляну масу у вигляді тоненьких коржів, зверху на них викласти рибний фарш і знову прикрити картопляною масою, формуючи ложкою оладки.
11. обсмажувати потрібно з двох сторін до золотистого, рум'яного кольору, так як рибний фарш вже готовий, то смажити потрібно лише до готовності картоплі.
12. подавати зі сметаною

Готуємо вдома найсмачніші деруни рецепт приготування дуже простий
Загрузка...
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent