» » » Деруни картопляні рецепт

Деруни картопляні рецепт

Оцінка 4 з 5

Деруни картопляні рецепт дуже смачний


Одне з найвідоміших страв білоруської кухні, це деруни картопляні рецепт яких, добре відомий далеко за межами республіки. Звичайно, у багатьох країнах світу зустрічаються деруни якого відрізняється один від одного. На перший погляд в тому, щоб приготувати деруни немає нічого складного. Найпростіший рецепт складається лише з картоплі і дрібки солі. І все ж для приготування картопляних драніков необхідно знати маленькі хитрощі і секрети. Як і будь-яке інше блюдо картопляні деруни славляться різноманітністю рецептів. Від одного будинку до іншого змінюються способи приготування, інгредієнти цього чудового блюда. Навіть картоплю можна натирати по - різному. Хтось натирає його на дрібній тертці, інші люблять тільки картопля, натертий на крупній тертці. Сама картопляна маса для дерунів може бути приготована кількома різними способами. Існує таркованная маса (тертий картопля з соком, що виділився), маса клинковая (в мішечку отцеживается зайвий сік), і варена картопляна маса. І вже інгредієнти не обмежуються тільки цибулею. М'ясний фарш і шматочки вареної птиці, різні овочі і гриби, свіжі трави і різноманітні прянощі, все це допомагає господаркам урізноманітнити смак улюблених драніков.

Для приготування необхідно:
• 6 картоплин
• одне яйце
• дві столові ложки борошна
• ріпчаста цибуля
• рослинна олія
• сіль
• перець

Деруни картопляні рецепт якого я знайшла в кулінарній книзі моєї бабусі готуються так:
1. Картопля вимити, почистити і промити знову
2. потрібно натерти його на дрібній тертці
3. цибулю також почистити, промити і натерти на тертці
4. з'єднати картоплю з цибулею
5. додати одне яйце, борошно пшеничне, посолити, додати перець і все добре перемішати до однорідної маси
6. необхідно розігріти олію на сковороді
7. викладати столовою ложкою картопляну масу у вигляді невеликих коржиків
8. обсмажити деруни з одного боку три хвилини до утворення золотистої скоринки
9. потім обсмажити на іншій стороні дві хвилини на вогні трохи сильніше середнього
10. зменшити вогонь, закрити кришкою і смажити до готовності ще близько 5 хвилин
11. подавати картопляні деруни гарячими, поливши сметаною

Щоб приготувати деруни картопляні рецепт яких буде представлений вашій увазі необхідно:
• 1 кілограм картоплі
• 30 грам борошна
• сіль за смаком
• 150 грам сала
• 200 грам сметани

Спосіб приготування картопляних драніков з таркованной маси:
1. Сиру картоплю почистити, натерти на середній тертці, посолити і перемішати
2. якщо картопля віддав багато соку, його необхідно віджати в конусоподібному мішечку
3. щоб деруни швидко не темніли, можна додати ложку сметани або кефіру
4. якщо картопля дуже водянистий, то необхідно додати трохи борошна
5. розтопити на сковороді жир або сало
6. столовою ложкою викладати картопляну масу на розпечену сковороду і обсмажувати з двох боків до золотистої скоринки кілька хвилин
7. Дуже смачно їсти гарячі картопляні деруни з холодним молоком
8. також можна подавати деруни зі сметаною, свіжою зеленню, овочами або зі свинячими шкварками

Готуємо самі дуже смачні і прості деруни картопляні рецепт приготування без зайвих витрат
Загрузка...
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent