» » » Картопляні деруни рецепт

Картопляні деруни рецепт

Оцінка 4 з 5

Готуємо смачні картопляні деруни рецепт


Здавна в українській кухні були поширення деруни - оладки, готували з твердого картоплі з подрібненою цибулею, яйцем і борошном і крохмалем. І зараз картопляні деруни рецепт який я пропоную, готується дуже часто на нашій кухні. До дерунам ми готуємо грибний соус. Можна запашні грибочки з цибулею вкласти в середину, а можна використовувати будь-яку іншу начинку. Варіантів цього смачного страви дуже багато.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування картофельныхдраников:
Для дерунів:
•900 р картоплі
• 3 або 4 яйця
• 3 - 4 зубчики часнику
• 3 - 4 столові ложки борошна
• рослинна олія для жаркидраников
• сіль, перець
Для соусу:
•100 г сухих білих грибів
• 1 столова ложка борошна
• 1 цибулина
• 2 склянки вершкового масла
• зелень за смаком

Процес приготування:
• Гриби замочуємо в окропі і залишаємо на 1 годину для розпарювання.
• Потім вже розпарені гриби відварюємо в цій же воді, в якій вони распаривались, відкидаємо на друшляк, даємо воді стекти, відвару, даємо відстоятися.
• Відварені гриби нарізаємо тонкими пластинами.
• Цибулю очищаємо, нарізаємо бажано дрібними кубиками, потім обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору, прозорості, до смаженій цибулі додаємо подрібнені гриби і обсмажуємо разом з цибулею.
• Грибний відвар проціджуємо через сито.
• На розігріту суху сковороду викладаємо столову ложку борошна і обсмажуємо, потім додаємо вершкове масло і помішуємо, обсмажуємо до золотистого кольору.
• До обсмаженої борошні поступово вливаємо проціджений грибний бульйон, і ретельно перемішуючи, кип'ятимо 1 -2 хвилини, потім додаємо обсмажені з цибулею гриби, і, постійно помішуючи, тушкуємо все разом ще 2 - 3 хвилини, солимо, перчимо за смаком.
• Подрібнюємо зелень і додаємо до приготовленого соусу.
• Вимитий і очищений картоплю натираємо на дрібній тертці, віджимаємо сік, даємо йому відстоятися, щоб відійшов крохмаль.
• Відокремлений крохмаль вливаємо в картопляну масу.
• Часник чистимо, подрібнюємо, розтираємо з сіллю і перцем і додаємо до тертому картоплі.
• Потім до цієї маси додаємо яйця, борошно і все ретельно перемішуємо.
• Приготовану картопляну масу столовою ложкою викладаємо на розігріту сковороду у вигляді оладок і обсмажуємо з одного, потім з іншого боку в рослинному маслі до утворення рум'яної хрусткої скоринки.
• До столу деруни подаємо гарячими, з приготованим до ним грибним соусом.

Готуємо самі смачні картопляні деруни рецепт приготування без зайвих витрат дуже простий
Загрузка...
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent