» » » Рецепт Деруни

Рецепт Деруни

Оцінка 4 з 5

Дуже смачний рецепт Деруни


Деруни вважаються національним блюдом Республіки Білорусь. Серед їх достоїнств можна особливо виділити простий рецепт деруни зможе приготувати навіть людина, яка не володіє кулінарними навичками, а так само відчуття ситості на тривалий час. Крім того, вони готуються з легкодоступних для всіх продуктів.
Як відомо, в Білорусії особливо культивується картоплю. Природно, що білоруське національне блюдо в своїй основі має картопля.
Картопля потрапила на територію сучасної Білорусії в 17 столітті нашої ери, відразу після того, коли в Європі перестали вважати, тільки завезений коренеплід, отруйним, і навчилися готувати і вживати в їжу.
Виявилося, що саме на території сучасної Білорусії грунт має такі особливі властивості, що картопля на ній росте буквально «дикими» темпами. Тому тодішні селяни могли збирати свій урожай в непорушних кількостях. Та й сьогодні кількістю врожаю картоплі Білорусії можна тільки позаздрити.
У Білорусії деруни називають «бульба».
Вперше, рецепт, схожий на деруни, став відомим на початку 19 століття, яким поділився німецький кулінар Ян Шытлер. Але не дивлячись на це німці не знайшли в них нічого привабливо для себе, і тому цей рецепт став подорожувати по світу, поки не дійшов до Білорусії і не став там національним блюдом.
Нижче ми наведемо один з простих рецептів драніков.

З продуктів вам знадобиться:
• Картопля - 1 кілограм (якщо ви хочете приготувати більше драніков, то можете взяти більше картоплі, однак дозування інших рецептів, розписана з розрахунку на 1 кілограм картоплі),
• Борошна - 30 грамів,
• Сало - 150 грамів,
• Сметани - 200 грамів,
• Сіль за смаком,

Спосіб приготування дерунів:
• Для початку ми почистимо картоплю і натремо його тертці.
• Потім додамо сіль і перемішаємо.
• Після просолення картопля дасть сік. Його необхідно віджати.
• Додамо одну ложечку сметани.
• Потім додамо борошно на той випадок, якщо картопля занадто водянистий.
• Тепер викладаємо цю картопляну масу на розігріту сковороду в розтоплене сало (або масло) і обсмажуємо з двох боків до готовності.
• До посмажені дранникам додаємо сметану.
Приємного вам апетиту!


Готуємо вдома апетитний рецепт деруни це просто
Загрузка...
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent