Дуже смачний рецепт Деруни
Деруни вважаються національним блюдом Республіки Білорусь. Серед їх достоїнств можна особливо виділити простий рецепт деруни зможе приготувати навіть людина, яка не володіє кулінарними навичками, а так само відчуття ситості на тривалий час. Крім того, вони готуються з легкодоступних для всіх продуктів.
Як відомо, в Білорусії особливо культивується картоплю. Природно, що білоруське національне блюдо в своїй основі має картопля.
Картопля потрапила на територію сучасної Білорусії в 17 столітті нашої ери, відразу після того, коли в Європі перестали вважати, тільки завезений коренеплід, отруйним, і навчилися готувати і вживати в їжу.
Виявилося, що саме на території сучасної Білорусії грунт має такі особливі властивості, що картопля на ній росте буквально «дикими» темпами. Тому тодішні селяни могли збирати свій урожай в непорушних кількостях. Та й сьогодні кількістю врожаю картоплі Білорусії можна тільки позаздрити.
У Білорусії деруни називають «бульба».
Вперше, рецепт, схожий на деруни, став відомим на початку 19 століття, яким поділився німецький кулінар Ян Шытлер. Але не дивлячись на це німці не знайшли в них нічого привабливо для себе, і тому цей рецепт став подорожувати по світу, поки не дійшов до Білорусії і не став там національним блюдом.
Нижче ми наведемо один з простих рецептів драніков.
З продуктів вам знадобиться:
• Картопля - 1 кілограм (якщо ви хочете приготувати більше драніков, то можете взяти більше картоплі, однак дозування інших рецептів, розписана з розрахунку на 1 кілограм картоплі),
• Борошна - 30 грамів,
• Сало - 150 грамів,
• Сметани - 200 грамів,
• Сіль за смаком,
Спосіб приготування дерунів:
• Для початку ми почистимо картоплю і натремо його тертці.
• Потім додамо сіль і перемішаємо.
• Після просолення картопля дасть сік. Його необхідно віджати.
• Додамо одну ложечку сметани.
• Потім додамо борошно на той випадок, якщо картопля занадто водянистий.
• Тепер викладаємо цю картопляну масу на розігріту сковороду в розтоплене сало (або масло) і обсмажуємо з двох боків до готовності.
• До посмажені дранникам додаємо сметану.
Приємного вам апетиту!
Готуємо вдома апетитний рецепт деруни це просто