» » » Деруни рецепт

Деруни рецепт

Оцінка 4 з 5

Деруни дуже смачний рецепт


Деруни є самим відомим і популярним стравою білоруської кухні. Залежно від того, в якій країні світу ви знаходитесь, деруни будуть називатися по-різному. Наприклад, у Білорусії - дранікі, в Ізраїлі - латкес, в Росії - какорки, теруны, на Україні - деруни, у Швеції - raggmunk.
І звичайно, всі вони будуть відрізнятися по інгредієнтах і по способах приготування, але ці розбіжності, звичайно, несуттєві. Традиційний рецепт приготування один - береться картопля, ретельно миється, чиститися і натирається на дрібній терці,додати яйце, солимо, перчимо, перемішуємо й випікаємо. Іноді додають ще один інгредієнт - це цибуля, його додають до картопляної маси і добре все перемішують. Якщо вам здається, що деруни дуже просто готувати - це не зовсім так. Необхідно дотримувати деякі умови. По-перше, справжні деруни рецепт яких нам відомий готують без борошна. Її додають тільки ті, кому лінь віджимати зайвий сік або тим, кому попався поганий картоплю. Для драников краще всього використовувати жовтий картопля, у ньому багато крохмалю і він не дає багато соку. Деруни рецепт, які можна знайти в будь-якій кулінарній книзі дуже смачне, ситна та просте блюдо. Якщо вам подобаються деруни світлого кольору, то додайте цибулю або будь-якої кисломолочний продукт.

Склад деруни рецепт, які я готую сама кожні вихідні:
• вісім картоплин
• одна невелика цибулина
• Одна столова ложка сметани
• борошно по необхідності
• сіль, перець за смаком
• рослинне масло, краще рафінування

Спосіб приготування:
• Якщо ви хочете, то можете виключити деякі інгредієнти. Вони не обов'язкові. Наприклад, моя бабуся готувала деруни рецепт, якого я вам пропоную тільки з картоплі, борошна і солі.
• Картопля промийте та почистіть. Натріть На тертці цибулю, потім картоплю.
• Перемішайте. Візьміть сито, застеліть його марлею і процідіть картопляну масу, щоб прибрати зайвий сік і зробити суміш трохи суші, але не висушити її повністю. Не варто віджимати або вичавити сік, достатньо буде того, що зайвий сік сам стече.
• Перекладіть суміш в чашку, посоліть, додайте ложку сметани і одне яйце.
• Перемішайте і подивіться на консистенцію, якщо маса трохи жидковата, то додайте ложку борошна.
• Обсмажуйте деруни на рослинній олії до золотистої скориночки
• Подавайте драникигорячими зі сметаною, також можна подавати з оселедцем або з іншого рибою. Приємного апетиту!

Готуємо без зайвих витрат дуже апетитні і смачні деруни картопляні рецепт
Загрузка...
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent