» » » Картопля французькою

Картопля французькою

Оцінка 4 з 5

Картопля французькою рецепт це дуже смачно


Дуже простий і смачний рецепт, готується в духовці разом з м'ясом - картопля-французькою або м'ясо-французькою.

Інгредієнти:
• 1,5 кг свинини,
• 4 шт. ріпчастої цибулі,
• 4 зубчики часнику,
• 1 кг картоплі,
• 300 гр. сира,
• Спеції для м'яса,
• 70 гр. рослинної олії,
• 200 г майонезу,
• Чорний перець і сіль.

Рецепт приготування:
• Промийте свинину і наріжте на великі шматки, розміром приблизно 10 на 8 на 1,5 див. і відбийте.
• Подрібніть 4-5 зубчики часнику.
• Покладіть відбиту свинину в глибоку миску, посипте часником, сіллю і перцем, потім додайте спеції.
• Все перемішайте і залиште маринуватися на 15-20 хвилин. Поки маринується, увімкніть духовку, щоб розігріти.
• Наріжте кільцями цибулю. Почистіть картоплю і тонко наріжте, (завтовшки 0,5 см). Сир натріть на тертці.
• Налийте трохи рослинної олії на деко, і рівномірно розмажте його по поверхні.
• Викладіть щільно відбивні на деко, а потім викладіть другим шаром, але вже не так щільно, щоб створювалися зазори між шматками м'яса.
• Помістіть відбивні в духовку на 10-15 хвилин. Цей етап потрібен не для приготування відбивних, а для зменшення їх обсягу. Через 10-15 хвилин, відбивні будуть ще не готові.
• Перекладіть всі відбивні з дека на тарілку, і злийте весь жир, потім помийте деко і знову полийте рослинним маслом.
• На листі рівномірно розподіліть половину нарізаної цибулі, на цибулю покладіть напівготові відбивні, на них покладіть цибулю, що залишилася, а також сіль, перець і майонез. І потім викладайте картоплю.
• Шар картоплі також облийте майонезом. Найзручніше використовувати майонез з дозатором, так буде легше змащувати.
• Тепер знову викладіть шар цибулі, посоліть і покладіть перець. А зверху - третина натертого сиру і залишився картопля, і знову сир, який залишився. Сир облийте майонезом.
• Поставте деко в розігріту духовку до тих пір, поки страва не буде повністю готове. Щоб всі пропеклось правильно необхідно деко помістити в духовку, розігріту до 200 градусів, і піч протягом 15 хвилин, потім знизити температуру до 150 градусів і піч ще 20 хвилин. Далі, перемістити деко на верхню полицю духовки і пекти до тих пір, поки картопля не придбає золотистий колір.
Якщо ви все зробили правильно, то через 40-50 хвилин страва буде готово. Викладайте на тарілки вміст дека. Приємного апетиту!
Загрузка...
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent