Готуємо просто дуже смачну страву картопля запечена у фользі в духовці
Досить часто на нашому столі з'являється картопля. Сьогодні ми будемо готувати дуже смачну картоплю запечену у фользі в духовці, рецепт якого наведемо в статті. З картоплі готують безліч страв: салати, супи, запіканки... Але найчастіше картоплю використовують в якості гарніру.
Кожен рецепт приготування не схожий на інший. Як гарнір зазвичай готують картоплю фрі, картопляне пюре або смажену картоплю.
А рецепт запеченого картоплі у фользі краще всього підійде до м'ясних і рибних страв.
Інгредієнти для приготування:
• Картопля - 8 шт.,
• Рослинна олія - 70 мл.,
• Чорний мелений перець,
• Сіль.
• Спеції за смаком,
• Кріп.
Рецепт приготування:
• Для початку підготуйте картоплю. Для приготування вам знадобляться великі картоплини однакового розміру. Очистіть картоплю від шкірки, промийте і висушіть.
• Потім зробіть невеликі поперечні надрізи на кожній картоплині на відстані одна від одної приблизно 5 мм, але не наскрізь.
• Фольгу наріжте на однакові квадрати, такого розміру, що б картоплю можна було повністю загорнути в неї.
• Тепер приготуйте суміш для картоплі. В ємність налийте олію мало, додайте сіль, спеції, і кріп, нарізавши його дрібно перед цим. Перемішайте.
• Цією сумішшю змастіть кожну картоплину з допомогою кондитерської пензлика. Змастіть так, щоб суміш була з усіх боків і всередині, надрізах. Суміш ще знадобиться, тому залиште її небагато.
• Картоплю покладіть на фольгу і щільно загорніть. Коли загорнете всі картоплини, покладіть на деко.
• Розігрійте Духовку до 200 градусів і поставте в неї деко з картоплею. Запікайте протягом 40-50 хвилин. При великий картоплі час збільшити.
• Коли картопля майже приготується, дістаньте деко з духовки, зверху розгорніть фольгу і змастіть верхівки залишками суміші і приправ. Знову поставте в духовку на 10-15 хвилин, до тих пір, поки він не зарум'яняться.
Все! Страва готова! Приємного вам апетиту!