» » » Фарширований картопля

Фарширований картопля

Оцінка 4 з 5

Фарширований картопля дуже смачний рецепт


Урізноманітнити меню можна різними фаршированими овочами - смачно, корисно, дешево і відносно швидко. Картопля, враховуючи її популярність, найбільш підходить для цього. Фарширований картопля - одна з улюблених страв. Для фаршу можна використовувати все, що у вас є під руками: м'ясо, риба, будь-яка зелень, капуста, гриби і багато інші продукти. Все залежить від фантазії і смаку, але яку б начинку ми не використовували, страва буде дуже смачним.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування фаршированої картоплі:
•10 -20 картоплин
• 0,5 кг будь-якого фаршу
• 3 цибулини
• 2 моркви
• 0,5 літра сметани
• 2 помідори
• спеції за смаком
• зелень
• рослинна олія

Процес приготування:
• Спочатку готуємо фарш, додаємо до нього дрібно рубаний або натертий на тертці цибуля, сіль, спеції, ретельно вимішуємо.
• Картопля однакового розміру очищаємо, а потім за допомогою спеціального пристрою, що нагадує маленький свердло з кільцем, робимо отвір в картофелинах.
• Утворені отвори щільно заповнюємо приготованим фаршем, щоб при варінні, фарш не вивалився з картоплі.
• Фарширований картопля ставимо в емальовану каструлю, не ложем, а саме ставимо, щоб отвори з фаршем були зверху, для цього потрібно підбирати картопля приблизно однакового розміру, а вже другий і третій кулі можна викладати довільно, але не дуже щільно, щоб вона не потріскалася під час приготування.
• Покладений в каструлю картопля заливаємо окропом так, щоб вона покрила картоплю.
• Коли вода закипить, додати лавровий лист, запашний перець, піну, яка утворилася від фаршу, видаляємо.
• Поки картопля вариться, готуємо за смаження.
• В глибокій сковороді обсмажуємо в олії подрібнену цибулю, потім додаємо натерту на крупній терці моркву, обсмажуємо разом.
• До обсмаженої моркви з цибулею додаємо попередньо очищені від шкірки і натерті помідори.
• Наприкінці тушкування додаємо сметану і ще кілька хвилин підсмажуємо на вогні.
• Коли картопля вже майже готовий, додаємо до нього масу з сковороди і продовжуємо тушкувати на маленькому вогні.
• Наприкінці солимо, перчимо, додаємо спеції за
Загрузка...
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent