Інгредієнти:
• Курка (велика тушка) - 1шт
• Курячі потрухи
• Цибуля - 2шт
• Перець солодкий - 1шт
• Часник (зубчик) - 3шт
• Оливкова олія - 1/2 склянки
• Кінза подрібнена - 1 ст. ложка
• Зелений лук подрібнений - 1 ст. ложка
• Винний оцет - 1 ст. ложка
• Гострий стручковий перець - 1шт
• Картопля - 8шт
• Лимон
• Маргарин
• Перець мелений
• Сіль
Приготування:
• Курка ретельно промивається і замариновывается в суміші часнику з оцтом, олією, зеленою цибулею, чорним перцем і сіллю.
• Солодкий перець дрібно нарізується і змішується з попередньо ошпареними курячими потрухами.
• До потрухів додається подрібнений ріпчасту цибулю, часник, кінза, оцет, зелена цибуля, подрібнений гострий перець, перець чорний мелений, сіль.
• Все ретельно перемішується і обсмажується на сковороді з маргарином.
• Картопля і одна цибулина очищаються, промиваються і нарізати великими шматками, потім все посипають сіллю, перцем і сбрызгивается свежеотжатым соком лимона.
• Підготовленої начинкою з потрухів нафаршировывается курка, потім зашивається змазується оливковою олією.
• Курка викладається на деко з фольгою.
• Навколо тушки викладається підготовлений картоплю.
• Запікається в духовій шафі менше півгодини (приблизно 20 хвилин), потім підігрів зменшується, і страва доводиться до готовності.
• Готова курка з картоплею подається на красивому банкетному страві і нарізають на порції безпосередньо перед вживанням.