Картопля по-селянськи люблять багато і всі їдять його з величезним задоволенням. Ця страва чудово поєднується з багатьма гарнірами: рибою, м'ясом, грибами і навіть овочами. Вважаю, що картопля, приготовлена таким способом, повина бути періодично на кухні кожної господині. Варіантів її приготування безліч, і сьогодні я хочу поділитися з вами моїм рецептом. Сподіваюся, що для когось він стане корисним і потрібним. Готується картопля досить легко, просто і швидко. Бажано використовувати молоду картоплю і смажити в шкірці. Але навіть якщо ви будете застосовувати старі бульби, то шкірку все одно не очищайте, вона дуже смачна. Мені дуже подобається в цьому блюді те, що його можна їсти самостійно без м'ясного або іншого гарніру, можна просто обійтися овочевим салатом. Різати картоплю треба великими часточками, саме в такому вигляді страва виходить особливо смачною і пікантним. Але є в цьому рецепті для мене і один мінус що її часто і багато не з'їси. Ну вже дуже калорійне блюдо. Однак, іноді можна дозволити побалувати себе чимось смачненьким.
Інгредієнти для рецепта «Картопля по-селянськи»:
- Молода картопля - 8 штук (або підбирайте його кількість самостійно залежно від кількості їдців)
- Сало - 100 г (якщо ви хочете приготувати менш калорійне блюдо, можете сало замінити рослинним або оливковою олією)
- Ріпчаста цибуля - 2 шт. на 8 шт. картоплі
- Сіль - за смаком
- Чорний мелений перець - за смаком
Як приготувати «Картопля по-селянськи» в домашніх умовах
-
Візьміть сало. Якщо на ній багато солі, то очистіть його. Після чого сало поріжте шматочками.
-
Поставте сковороду на плиту, покладіть шматочки сала і пожарте його. Коли сало повністю витопиться, видалите його зі сковороди і викиньте. Однак, якщо ви любите їсти смажене сало, то залиште.
-
Картоплю помийте і поріжте на чотири частини. Пам'ятаємо, що її не очищаємо! Якщо бульби у вас великого розміру, то розріжте їх на 6 або 8 частин. Орієнтуйтеся по величині картоплі, його шматочки повинні бути великі.
-
Відправте смажитися картоплю в сковороду, після того як заберете з неї сало.
-
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і наріжте півкільцями.
-
Після того як картопля трохи просмажиться і покриється скоринкою, відправте до неї смажитися цибулю.
-
Смажте все близько 5 хвилин, потім приправте сіллю і чорним меленим перцем. Перемішайте, смажте ще 5 хвилин і зніміть сковороду з плити. Подавати картоплю треба відразу ж після приготування. Всім приємного апетиту!