» » » Картопляні биточки з сиром і цибулею

Картопляні биточки з сиром і цибулею

Оцінка 4 з 5
На мій погляд, картопля - відмінна основа для багатьох страв. Хочеш салат роби, що хочеш суп вари, хочеш пиріг печи... Хіба погано? З нього і тісто смачне виходить! Загалом, радість господині, а не продукт)) До биточкам ж довгий час у мене було негативне ставлення. Вірніше, до самої назви страви. Чому? Все просто - асоціація з дитячими спогадами. У 5-му класі школи на уроці праці вчителька вирішила з нами покулинарить. Як дебютної страви чому були обрані биточки з манної крупи. Чесно кажучи, мені не здається, що кулінарні досліди з дітьми потрібно починати з таких рецептів, але... я не педагог за освітою, тому сперечатися з цим не буду. Нехай биточки. Тільки от я манку все життя терпіти не можу! Не їла її, навіть будучи дитиною на штучному вигодовуванні. Зараз іноді додаю в сирники, запіканки, манники, але там я не відчуваю чітко її смак. А в тих биточках... в тих биточках він був занадто явним! Біда в тому, що вчителька була сувора, і ми неодмінно повинні були «проковтнути» те, що приготували на уроці. Підкоряючись обставинам, я з'їла відведену порцію. Але з тих пір на манну крупу взагалі дивитися не могла. Тепер биточки я готую зовсім з інших інгредієнтів)) Мені подобаються з м'яса, курки і з картоплі! Про останніх і буде сьогоднішня розповідь.
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Картопляні биточки з сиром і цибулею»:

  • 2 великих бульби картоплі (загальна вага 350-400 г)
  • 80-100 г сиру
  • 1 невелика цибулина
  • пучок зеленого цибулі
  • рослинна олія
  • 1 яйце
  • базилік
  • чорний, білий, зелений, рожевий перець
  • сіль

Як приготувати «Картопляні биточки з сиром і цибулею» в домашніх умовах

  1. Чистимо картоплю.
  2. Сир натерла на крупній тертці, а цибулю - на дрібній.
  3. Картоплю відварила в мундирі до повної готовності. Остудила, очистила, натерла на крупній тертці. Сюди ж додала подрібнену зелену цибулю.
  4. Поєднала з сиром і ріпчасту цибулю. Розбила яйце, додала сіль і перемолола базилік і перець.
  5. Ретельно перемішала масу.
  6. Руками, змоченими в холодній воді, зробити кульки і відправити на розпечену сковороду з олією.
  7. Я виклала їх досить щільно. Не хотілося ділити на два етапи. Але краще вчинити інакше - перевертати буде значно зручніше. Обсмажила з кожної сторони хвилин по 5. Сир сам по собі в биточках не відчувається, він просто надає їм чудовий смак! З тарілок це блюдо «відлітає» моментально! Наступного разу буду готувати подвійну порцію! ;)
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent