На мій погляд, картопля - відмінна основа для багатьох страв. Хочеш салат роби, що хочеш суп вари, хочеш пиріг печи... Хіба погано? З нього і тісто смачне виходить! Загалом, радість господині, а не продукт)) До биточкам ж довгий час у мене було негативне ставлення. Вірніше, до самої назви страви. Чому? Все просто - асоціація з дитячими спогадами. У 5-му класі школи на уроці праці вчителька вирішила з нами покулинарить. Як дебютної страви чому були обрані биточки з манної крупи. Чесно кажучи, мені не здається, що кулінарні досліди з дітьми потрібно починати з таких рецептів, але... я не педагог за освітою, тому сперечатися з цим не буду. Нехай биточки. Тільки от я манку все життя терпіти не можу! Не їла її, навіть будучи дитиною на штучному вигодовуванні. Зараз іноді додаю в сирники, запіканки, манники, але там я не відчуваю чітко її смак. А в тих биточках... в тих биточках він був занадто явним! Біда в тому, що вчителька була сувора, і ми неодмінно повинні були «проковтнути» те, що приготували на уроці. Підкоряючись обставинам, я з'їла відведену порцію. Але з тих пір на манну крупу взагалі дивитися не могла. Тепер биточки я готую зовсім з інших інгредієнтів)) Мені подобаються з м'яса, курки і з картоплі! Про останніх і буде сьогоднішня розповідь.
Інгредієнти для рецепта «Картопляні биточки з сиром і цибулею»:
- 2 великих бульби картоплі (загальна вага 350-400 г)
- 80-100 г сиру
- 1 невелика цибулина
- пучок зеленого цибулі
- рослинна олія
- 1 яйце
- базилік
- чорний, білий, зелений, рожевий перець
- сіль
Як приготувати «Картопляні биточки з сиром і цибулею» в домашніх умовах
-
Чистимо картоплю.
-
Сир натерла на крупній тертці, а цибулю - на дрібній.
-
Картоплю відварила в мундирі до повної готовності. Остудила, очистила, натерла на крупній тертці. Сюди ж додала подрібнену зелену цибулю.
-
Поєднала з сиром і ріпчасту цибулю. Розбила яйце, додала сіль і перемолола базилік і перець.
-
Ретельно перемішала масу.
-
Руками, змоченими в холодній воді, зробити кульки і відправити на розпечену сковороду з олією.
-
Я виклала їх досить щільно. Не хотілося ділити на два етапи. Але краще вчинити інакше - перевертати буде значно зручніше. Обсмажила з кожної сторони хвилин по 5. Сир сам по собі в биточках не відчувається, він просто надає їм чудовий смак! З тарілок це блюдо «відлітає» моментально! Наступного разу буду готувати подвійну порцію! ;)