Пропоную вашій увазі блюдо, яке ідеально підходить для сімейного та святкового вечері. Спробуйте зробити картопля фрі в духовці. У ресторані я їла подібне блюдо, і воно мало назву картопля по-ірландськи. Надихнувшись віддегустованої їжею, вирішила вдома зробити подібне. Дивіться, що у мене вийшло.
Інгредієнти для рецепта «Картопля фрі в духовці»:
- 6 картоплин
- 4 ст. л. соняшникової олії
- Чорний мелений перець
- Коріандр
- Куркума
- Імбир
- Кардамон
- Базилік
- Сіль
Як приготувати «Картопля фрі в духовці» в домашніх умовах
-
Щоб було швидше розігрійте духовку до 200 градусів. Картоплю дуже добре помийте. Чистити ножем не потрібно, просто потріть залізної мочалкою. Потім поріжте картоплю соломкою середньої товщини або часточками. Кожній з спецій треба взяти дрібку і перемішати разом. Картопля з усіх боків намажте олією, і лише потім висипте прянощі до картоплі. Ще раз перемішайте.
-
Сковороду або форму для запікання змастіть маслом. Викладіть в неї картоплю і відправте в духовку. Картопля буде готовий, коли на ньому утворюється золотава скоринка. На це піде близько години. У процесі запікання перемішувати картоплю не потрібно. Ось така картопля у вас вийде.