Білоруси кажуть, що деруни можна приготувати тільки з картоплі, який виріс на їх землі. Спробуйте зробити деруни картопляні, рецепт їх приготування досить простий. А подавати їх потрібно зі знаменитої білоруської мачанкою - густим м'ясним соусом. Готуємо без витрат!
Інгредієнти для рецепта «Деруни картопляні рецепт»:
- Картопля - 5-6шт, це залежить від розміру
- Цибулина - 1шт
- Яйце куряче - 1шт
- Масло вершкове - приблизно 50г
- Сіль - 1 чайна ложка
- Олія соняшникова - скільки буде потрібно для смаження
Як приготувати «Деруни картопляні рецепт» в домашніх умовах
-
Сиру картоплю очищаємо і натираємо на середній тертці. Зайву рідину отжимаем.
-
Посолимо, додамо соду. Розігріємо вершкове масло і обсмажити цибулю, нарізану кубиками, втрутившись його в картоплю.
-
Беремо ложкою картопляну масу і викладаємо її на сковорідку з киплячим маслом.
-
Смажимо кожну сторону не більше 2-3 хвилин.
-
Подаємо на стіл гарячими. Якщо не будете готувати мачанку, тобто густий соус з реберець з цибулею, в який Макао деруни, полийте їх сметаною.
-
Невелика тонкість: деруни потрібно смажити відразу. Сиру картоплю, полежавши, потемніє, і страва втратить свою привабливість.