» » » Жульєн по-домашньому

Жульєн по-домашньому

Оцінка 4 з 5
Всі знають рецепт жульєна, але одними грибочками з сиром ситий не будеш. Особливо це стосується чоловіків. Тому, я пропоную вам це блюдо у вигляді повноцінного обіду.
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Жульєн по-домашньому»:

  • 700 г картоплі
  • 400 г курячого філе
  • 300 г печериць
  • 250-300 г сиру
  • 3 великі цибулини
  • 200 мл молока
  • приправа до картоплі
  • чорний перець
  • сіль

Як приготувати «Жульєн по-домашньому» в домашніх умовах

  1. Картоплю почистити, помити і порізати на дрібні, тонкі часточки.
  2. Промокнути паперовим рушником (у мене для цього чергове рушник).
  3. Рясно змастити деко олією. Присипати невеликою кількістю дрібно порізаною цибулею, близько чверті цибулини.
  4. Це робиться для того, щоб не пригоріла картопля, цибуля дає додаткову рідину, яка допомагає не прикипіти першого шару до форми. Викласти на цибулю, картоплю. Картоплю посолити, поперчити і присипати приправою до картоплі (супротивникам приправ, можна без неї).
  5. Цибулю порізати на кубики і обсмажити до золотистого кольору.
  6. Ось така має бути подрібнена цибуля.
  7. Дрібно цибулю посмажити.
  8. Куряче філе помити, відрізати все непотрібне, промокнути паперовим рушником, порізати на кубики 2х2 см і відправити до цибулі. М'ясо посолити, поперчити.
  9. Протомитися курку під кришкою 3-4 хвилини, до побіління.
  10. Гриби почистити, порізати на дрібні шматочки і відправити до м'яса з цибулею. Тушкувати під кришкою ще 5 хвилин.
  11. Як тільки гриби розм'якли і пустили сік, додаємо молоко. Воно дасть солодкість картоплі і ніжність страви.
  12. Даємо покипіти на самому маленькому вогні, під кришкою, 2 хвилини. Рідина не выпариваем!
  13. Залити картоплю м'ясом і підливою. Намагаємося рівномірно розподілити всі інгредієнти.
  14. Сир натерти на крупній тертці і посипати поверх м'яса з грибами.
  15. Зверху накрити фольгою. Матовою стороною до верху. «Блискуча» сторона відбиває тепло, «матовий» притягує. Відправити в розігріту духовку на 40-50 хвилин, на середньому вогні, в залежності від духовки. Готовність перевірити виделкою. Підчіплюємо вилочкою картошину знизу і пробуємо. Це блюдо зручно тим, що воно поживне і не потрібно стояти окремо смажити котлети, варити гарнір і придумувати салат...за рахунок інгредієнтів, його можна їсти просто так, ну а зовсім привередам відмінно підійде солоний огірок або помідор з консервації, яка є практично в кожному домі. Взагалі, я роблю багато таких подібних варіантів запіканок: з картоплею і фаршем, з картоплею та грибами, з картоплею і рибою... Теж саме можна зробити з макаронами.
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent