Всі знають рецепт жульєна, але одними грибочками з сиром ситий не будеш. Особливо це стосується чоловіків. Тому, я пропоную вам це блюдо у вигляді повноцінного обіду.
Інгредієнти для рецепта «Жульєн по-домашньому»:
- 700 г картоплі
- 400 г курячого філе
- 300 г печериць
- 250-300 г сиру
- 3 великі цибулини
- 200 мл молока
- приправа до картоплі
- чорний перець
- сіль
Як приготувати «Жульєн по-домашньому» в домашніх умовах
-
Картоплю почистити, помити і порізати на дрібні, тонкі часточки.
-
Промокнути паперовим рушником (у мене для цього чергове рушник).
-
Рясно змастити деко олією. Присипати невеликою кількістю дрібно порізаною цибулею, близько чверті цибулини.
-
Це робиться для того, щоб не пригоріла картопля, цибуля дає додаткову рідину, яка допомагає не прикипіти першого шару до форми. Викласти на цибулю, картоплю. Картоплю посолити, поперчити і присипати приправою до картоплі (супротивникам приправ, можна без неї).
-
Цибулю порізати на кубики і обсмажити до золотистого кольору.
-
Ось така має бути подрібнена цибуля.
-
Дрібно цибулю посмажити.
-
Куряче філе помити, відрізати все непотрібне, промокнути паперовим рушником, порізати на кубики 2х2 см і відправити до цибулі. М'ясо посолити, поперчити.
-
Протомитися курку під кришкою 3-4 хвилини, до побіління.
-
Гриби почистити, порізати на дрібні шматочки і відправити до м'яса з цибулею. Тушкувати під кришкою ще 5 хвилин.
-
Як тільки гриби розм'якли і пустили сік, додаємо молоко. Воно дасть солодкість картоплі і ніжність страви.
-
Даємо покипіти на самому маленькому вогні, під кришкою, 2 хвилини. Рідина не выпариваем!
-
Залити картоплю м'ясом і підливою. Намагаємося рівномірно розподілити всі інгредієнти.
-
Сир натерти на крупній тертці і посипати поверх м'яса з грибами.
-
Зверху накрити фольгою. Матовою стороною до верху. «Блискуча» сторона відбиває тепло, «матовий» притягує. Відправити в розігріту духовку на 40-50 хвилин, на середньому вогні, в залежності від духовки. Готовність перевірити виделкою. Підчіплюємо вилочкою картошину знизу і пробуємо. Це блюдо зручно тим, що воно поживне і не потрібно стояти окремо смажити котлети, варити гарнір і придумувати салат...за рахунок інгредієнтів, його можна їсти просто так, ну а зовсім привередам відмінно підійде солоний огірок або помідор з консервації, яка є практично в кожному домі. Взагалі, я роблю багато таких подібних варіантів запіканок: з картоплею і фаршем, з картоплею та грибами, з картоплею і рибою... Теж саме можна зробити з макаронами.