Картопля - один з улюблених продуктів. Існує багато різних способів приготування, але сьогодні ми зробимо запечену в духовці картоплю з грибами і свининою, це красиве, святкове блюдо. Готуємо вдома просто і смачно!
Інгредієнти для рецепта «Запечена картопля в духовці»:
- Картопля - 0,5кг
- Свиняча шийка - близько 1кг
- Майонез - упаковка 250г
- Петрушка, сіль, перець
Як приготувати «Запечена картопля в духовці» в домашніх умовах
-
М'ясо нарізати на шматочки, як для відбивних, посолити, поперчити. Кожен шматочок змастити майонезом з одного боку. Чи не пересолити, бо майонез різний і буває, що він і сам містить досить солі.
-
Приготувати грибочки. Для цього неочищену картоплю ретельно вимити щіткою і витерти насухо. Гострим ножем вирізати грибочки, тобто під прямим кутом до картоплини зробити надріз - відсікти майбутню капелюшок.
-
Потім з одного боку картоплини зробити круговий надріз, звільняючи ніжку. Виходить капелюшок в шкірці, а ніжка очищена.
-
М'ясо викласти у форму для запікання. По краях укласти «грибочки», кілька їх можна поставити в середину.
-
Випікати блюдо в духовці при температурі 170оС не менше 1,5 години. Слідкуйте, щоб капелюшки «грибів» не підгоріли.
-
Посипати зеленню. Подавати в тій же формі, де вони запікалися.