Напевно, я не перебільшу, якщо скажу, що картопля - головний продукт на нашому столі, і я навіть не уявляю, що б ми робили без нього. Кількість страв з використанням картоплі незліченно, але мені ще попадаються невипробувані рецепти. Здавалося б, все гарніри з улюбленої картопельки вже придумані і давно звичні, але я зустріла незвичайний рецепт і вирішила приготувати, так як мій чоловік жити не може без цього коренеплоду, от і захотілося його порадувати. Завдяки присутності панірувальних сухарів в даному рецепті картопля виходить з хрусткою ароматною золотистою скоринкою. Я, абсолютно не соромлячись, можу сказати, що це дуже смачно, підходить до будь-якого м'яса та риби, якщо ви взагалі захочете щось ще, адже саме по собі блюдо чудове.
Інгредієнти для рецепта «Картопля, запечена в панірувальних сухарях»:
- Картопля - 1 кг
- Часник - 1-2 невеликих головки
- Приправи на ваш смак (я взяла прованські трави та італійську суміш).
- Рослинна олія - 50 мл
- Панірувальні сухарі - 30 г
- Сіль - за смаком
Як приготувати «Картопля, запечена в панірувальних сухарях» в домашніх умовах
-
Часник пропустити через прес або просто натерти на самій дрібній тертці.
-
Викласти часник в ємність, додати спеції і сіль.
-
Влити рослинне масло, все перемішати і поставити в холодильник десь на годину.
-
Вимити і очистити картоплю, нарізати його шматочками середнього розміру.
-
Перекласти в глибокий посуд, полити часниковою заправкою, ретельно перемішати.
-
Посипати панірувальними сухарями.
-
Розкласти картоплю на деко або будь-якій іншій формі для випікання. Якщо сухарі скатались або опало з картоплі, можна ще присипати ними зверху.
-
Запікати в духовці, розігрітій до температури 220 градусів близько години. Такий гарнір універсальний і підійде чого завгодно.
-
Бажаю вам приємного апетиту!