Останнім часом я дуже полюбила готувати запіканки. Для мене користь очевидна у всьому: економія часу, корисність продуктів, всілякі варіації смаків. Сьогодні пропоную приготувати соковиту запіканку з усіма улюбленого картоплі, з м'ясом і все це під грибним соусом. З цим блюдом доведеться трохи повозитися, але кінцевий результат того вартий. Думаю, вашу втому як рукою зніме подяку рідних або гостей за смачну вечерю або обід.
Інгредієнти для рецепта «Картопляна запіканка під грибним соусом»:
- 500 г яловичого фаршу (або змішаного)
- 700 р картоплі
- 1 морквина
- 2 цибулини
- 1 ст.л. томатної пасти або половина склянки томатного соку
- 300 г печериць
- 5 ст.л. сметани
- сіль, перець за смаком
Як приготувати «Картопляна запіканка під грибним соусом» в домашніх умовах
-
Першим займемося картоплею, так як його потрібно трохи проварити. Бульби очищаємо від шкірки,
-
нарізаємо кружечками шириною 0,5 мм. В киплячу підсолену воду опускаємо кружечки картоплі. Варимо близько 5=7 хвилин, до майже готовності.
-
Поки відварюється картопля, ставимо сковороду розігріватися. наливаємо пару столових ложок соняшникової олії, викладаємо туди очищені або ретельно вимиті, нарізані пластинками гриби.
-
Ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками, викладаємо його до грибів. Смажимо до випаровування рідини з грибів. Додаємо сметану, тушкуємо все разом ще 5 хвилин. Приправляємо сіллю і білим перцем.
-
На іншу сковороду викладаємо фарш, нарізану дрібним кубиком моркву і цибулю. Додаємо ложку томатної пасти або половину склянки томатного соку, солимо, перчимо. Тушкуємо все разом близько 8 хвилин.
-
Картопля проціджуємо від води, даємо трохи охолонути. Розкладаємо у форму для запікання половину.
-
Картоплю проціджуємо від води, даємо трохи охолонути. Розкладаємо у форму для Зверху викладаємо весь фарш, потім ще шар картоплі.
-
На верхній шар викладаємо грибний соус. Відправляємо запіканку в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
-
Даємо страві охолонути у формі, потім викладаємо на блюдо.