Запіканки з однаковим набором інгредієнтів не завжди виходять з однаковим смаком. Дуже багато залежить від підготовки овочів, можна їх заздалегідь відварити або обсмажити, а можна все скласти і запекти, теж здорово виходить. Ця запіканка мені сподобалася тим, що в ній використовується не відвареної, а обсмажену картоплю. Звичайно, прощай дієта, але дуууже смачно
Інгредієнти для рецепта «Запіканка з баклажанів і картоплі»:
- 3 ст. л. томатного соусу
- рослинне масло
- 2 баклажана
- 5-6 зубчиків часнику
- 1 велика цибулина
- 5 картоплин майонез 2 ст. л. тертого пармезану (або іншого пікантного сиру) сіль перець петрушка для прикраси
Як приготувати «Запіканка з баклажанів і картоплі» в домашніх умовах
-
Дно форми для випікання змастіть томатним соусом.
-
У сковороду налийте півсклянки олії і нагрійте його.
-
Баклажани наріжте кружечками і обсмажте в рослинному маслі з двох сторін, викладіть у форму на шар томатного соусу, злегка посоліть.
-
Подрібніть часник і посипте їм баклажани. Цибулю наріжте тонкими кільцями, розберіть їх руками і викладіть зверху на баклажани.
-
Очищену картоплю наріжте кружечками і обсмажте у великій кількості рослинного масла до м'якості, потім викладіть його на шар цибулі, злегка посоліть, поперчіть. Шар картоплі змастіть майонезом і посипте тертим пармезаном. Випікайте в духовці 20-25 хвилин при температурі 180 ° С. Перед подачею на стіл посипте зеленню петрушки.