Картопляну запіканку з грибами можна приготувати як пиріг з начинкою або ось таку: соковиту, ніжну, дуже грибну. Ніжність запіканці надає сметана, яка добре поєднується і з грибами і з картоплею, лісові гриби віддають їй свій неповторний аромат, а смачна сирна скоринка зберігає соковитість запіканки.
Інгредієнти для рецепта «Картопляна запіканка з грибами»:
- 4 великих картоплі
- рослинна олія
- 2 цибулини
- 500 г відварених грибів
- 250 г сметани 15%
- 150 г сиру
- сіль
- мелений перець
Як приготувати «Картопляна запіканка з грибами» в домашніх умовах
-
Картоплю в шкірці зваріть в підсоленій (щоб легше знімалася шкірка) воді до готовності, остудіть, натріть на крупній тертці.
-
Цибулю наріжте кубиками і обсмажте на олії до готовності.
-
Додайте до цибулі відварені і нарізані гриби, перемішайте, посоліть, поперчіть, обсмажте їх з цибулею 5-7 хвилин, не накриваючи кришкою. У мене були лісові, варені, нарізані, заморожені гриби, які я поклала в сковороду, не розморожуючи, тому на обсмажування пішло 20 хвилин.
-
Форму для випікання змастіть маслом, рівномірним шаром розкладіть натертий картоплю, посоліть, поперчіть, змастіть тонким шаром сметани.
-
На картоплю викладіть гриби з цибулею, змастіть сметаною, що залишилася, посипте тертим сиром.
Скляну форму рекомендують ставити в холодну духовку, тому у мене на запікання пішло 40 хвилин при температурі 200 ° С. Грибна запіканка смачна як у теплом, так і в холодному вигляді.