» » » Картопляні деруни з м'ясною начинкою

Картопляні деруни з м'ясною начинкою

Оцінка 4 з 5
Картопляні деруни з м'ясною начинкою, це самостійне блюдо для повноцінного обіду. Коли ви готуєте наваристий бульйон, покладіть побільше м'яса, щоб вистачило для першої страви і для начинки картопляних дерунів, при цьому ви заощадите час приготування начинки. Деруни, деруни або чаклуни - назви різні, а суть одна. Найчастіше їх готують з картоплі, який натирають на великій тертці, а для картопляних оладок або млинців, натирають на дрібній. Для начинки можна використовувати варене м'ясо або попередньо обсмажити м'ясний фарш з цибулею. М'ясо можна взяти будь-яке, але найсмачніше, на мою думку - це яловичина.
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Картопляні деруни з м'ясною начинкою»:

  • Начинка
  • 300 г вареної яловичини
  • спеції для м'яса (чорний перець, орегано, базилік)
  • 1/2 склянки м'ясного бульйону
  • 6 картоплин
  • 1 цибулина
  • 1-2 ст. л. борошна
  • 1 яйце
  • сіль
  • мелений перець
  • рослинне масло

Як приготувати «Картопляні деруни з м'ясною начинкою» в домашніх умовах

  1. Варене м'ясо пропустіть через м'ясорубку. Потім додайте у фарш м'ясний бульйон (щоб він не розпадався і не був занадто сухим), посоліть, поперчіть, додайте у фарш свої улюблені спеції, перемішайте.
  2. Налийте в сковороду олію і нагрійте його. Очищену картоплю і цибулю натріть на крупній тертці упереміж (таким чином, і картопля не так швидко темніти буде і сліз від цибулі буде менше :)), трохи відіжміть натертий картоплю, додайте борошно, яйце, посоліть, поперчіть, перемішайте і відразу починайте формувати деруни .
  3. Перший спосіб - візьміть в руку 1 ст. ложку фаршу і з обох сторін обліпили його картопляною масою :)), злегка сплющите, покладіть дерун в розігріте масло і обсмажте його з обох боків до хрусткої, золотистої скоринки.
    Другий спосіб - якщо, у вас все ж вийшов рідкуватий фарш, тоді спочатку покладіть в розігріте рослинне масло ложку картопляної маси, потім на середину трохи м'ясного фаршу, зверху прикрийте картопляною масою, обсмажте з двох боків до готовності.
    Смачно? Приємного апетиту!
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent