Дуже зручний у приготуванні рецепт смачного картоплі. Час ви витратите тільки на чищення картоплі, нарізку бекону і ще хвилинку, щоб натерти сир. Пікантність страві надає копчений бекон і прянощі. Блюдо сімейне, тому кількість гострих прянощів варіюйте за смаком сім'ї. Наприклад, гострий перець замініть на 1 чайну ложку солодкої меленої паприки, вона додасть картоплі гарний колір і чудовий аромат.
Інгредієнти для рецепта «Пікантна картопля з сиром і беконом, запечений в духовці»:
- 1 кг картоплі
- сіль (за смаком)
- 1/2 ч. л. сушеного меленого часнику
- 1/3 ч. л. меленого гострого перцю
- 2 ст. л. рослинної олії
- 2 ч. л. сушеної різаною паприки
- 200 г копченого бекону (грудинки)
- 200 г сиру
- 1 склянка м'ясного бульйону
Як приготувати «Пікантна картопля з сиром і беконом, запечений в духовці» в домашніх умовах
-
Очищену картоплю наріжте скибочками 1-1,5 см шириною. Викладіть в миску, додайте сіль, часник, гострий перець, рослинна олія, добре перемішайте, викладіть у форму і посипте зверху різаною паприкою (за відсутності різаною, змішайте з меленою солодкою паприкою).
-
Наріжте смужками бекон (копчену грудинку), викладіть на картоплю, потім натріть сир і посипте зверху.
-
Додайте в картоплю бульйон, якщо під рукою немає бульйону, влийте 200 мл води. Форму закрийте кришкою або фольгою, поставте в духовку і випікайте 30 хвилин при температурі 200 ° С. Потім зніміть кришку, щоб випарилася рідину і готуйте ще хвилин 5-10, поки верх картоплі і сир не почнуть набувати золотистий колір. Подавайте картопля як самостійне блюдо з овочами або овочевим салатом.