Картопляний гратен це подібність запіканки, але не зовсім. З томатним соусом картоплю, виходить по особливому смачним, і саме цим відрізняється від інших картопляних страв.
Інгредієнти для рецепта «Гратен з картоплі»:
- Картопля (500 гр) 5шт
- Бекон копчений (100 гр)
- Паста томатна 25% (30 гр) 1ст.л.
- Кетчуп (25 гр) 1ст.л.
- Цибуля ріпчаста (150 гр) 2шт
- Часник (12 гр) 2зуб.
- Паприка мелена (5 гр) 1ч.л.
- Олія маслинова (5 гр) 0.5ст.л.
- Вода питна (400 гр) 2ст.
- Олія рослинна (раф.) (60 гр) 6ст.л.
Як приготувати «Гратен з картоплі» в домашніх умовах
-
Картоплю очистити.
-
Картоплю нарізати тонкими пластинками. Зручно використовувати спеціальну тертку для нарізки.
-
Добре промити картопля під холодною водою.
-
Копченості нарізати соломкою.
-
Цибулю нарізати півкільцями.
-
Часник дрібно нарізати або видавити через прес.
-
У воді розчинити томатну пасту і кетчуп. Додати сіль, паприку, олія оливкова, часник, перець. Перемішати.
-
На розігрітій олії обсмажити копеченость до появи жирку, потім додати цибулю. Готувати до прозорості цибулі.
-
З картоплі злити воду. Засипати картоплю на сковороду і змішати з піджаркою. Можна трохи обсмажити картоплю, тоді буде потрібно менше часу для запікання в духовці.
-
Викласти картоплю у форму для запікання, змащену олією.
-
Залити томатним соусом і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хв. Якщо шар картоплі вийшов по висоті більше 3 см, то під час запікання перемішайте його, щоб верх не підсох.
-
Готовий гратен посипте свіжою зеленню. Картопляний гратен можна розігрівати на наступний день, смак не псується.