Чому мені подобається готувати заливне? По-перше, можна приготувати невелику кількість порцій для невеликої компанії. По-друге, не треба нервувати, воно завжди застигне, тому, що готується з додаванням желатину. По-третє, а це головне, його можна прикрасити не тільки звичною вареної морквиною, яку не всі люблять, а різнокольоровими овочами та заливне перетвориться на барвисте, святкове, новорічне блюдо. І ще - в заливний можна додавати не тільки варене м'ясо, а й смажене або смачну ковбасу. Як бачите, простір для фантазії великий. Далі - подати заливне можна традиційно, на блюді, з красиво нарізаними шматочками курячого філе, але страва займає досить багато місця на столі і в холодильнику. Дуже зручний і модний спосіб подачі курячого заливного, це в порційних розетках , піалах або прозорих невеликих склянках. Для того, щоб приготувати заливне купуйте швидкорозчинний желатин перевіреної фірми з інструкцією приготування желе. Рецепту, по суті, немає. Заливне з курки, значить основою повинна бути курятина. Всі перераховані овочі додавати в заливне не варто, виберіть кілька інгредієнтів за смаком. Майже все розповіла, залишилися невеликі тонкощі. Як зварити куряче філе, щоб воно було ніжним і соковитим.
Інгредієнти для рецепта «Холодець із курячої грудки»:
- куряча грудка
- сіль, перець, лавровий лист, моркву, цибулю, часник
- швидкорозчинний желатин
- яйця перепелині
- овочі за бажанням
- (зелений горошок, ніжна консервована кукурудза, різнокольоровий солодкий перець, морква, солоний огірок, ананаси, оливки і т. д.)
- зелень - петрушка , кріп (який можна викласти ялинкою)
Як приготувати «Холодець із курячої грудки» в домашніх умовах
-
На одну курячу грудку (2 філе) знадобиться 1 літр води.
Очищену моркву і цибулину опустіть у воду і варіть 10 хвилин, додайте сіль, лавровий лист, перець горошком, 2 зубчики часнику (я додавала натуральну, дуже смачну курячу приправу, до якої входять сушені овочі і зелень), доведіть воду до кипіння, опустіть куряче філе в окріп, зменшіть вогонь і варіть 5-7 хвилин. Вимкніть вогонь, а філе залиште в каструлі на 20 хвилин.
-
Приготуйте овочі, які ви будете додавати в куряче заливне і зваріть яйця.
Якщо ви будете використовувати консервований горошок або кукурудзу, викладіть їх у друшляк, щоб стекла вода, виріжте з вареної моркви та яєць фігурки або квіти.
-
Вийміть курячу грудку з бульйону, а бульйон процідіть через два шари марлі.
-
Розчиніть желатин в бульйоні, відповідно до інструкції (швидкорозчинний желатин розчиняється за 10-15 хвилин з розрахунку 1 столова ложка на 400 мл рідини).
-
Куряче філе наріжте гострим ножем поперек волокон і викладіть на блюдо. Між шматочків м'яса розкладіть овочі і залийте курячим бульйоном з розчиненим желатином.
-
Якщо у вас немає бажання і часу вирізати лютики-квіточки, є дуже просте і не менш гарне оформлення заливного.
Дрібно наріжте куряче філе. У формочки або іншу порційний посуд викладіть овочі різнокольоровими шарами, чергуючи з дрібно нарізаним курячим філе.
Не кладіть у заливне багато овочів, основним інгредієнтом має бути куряче м'ясо.
Кожен шар заливайте бульйоном з желатином і, щоб шари не перемішалися, дайте йому застигнути. На застигання кожного шару йде 10-15 хвилин в холодильнику.
-
Перед подачею на стіл, форму занурте на кілька секунд у гарячу воду і переверніть на порційну тарілку.