Здавалося б, питання самий елементарний, але далеко не всі господині з ходу розкажуть, як готувати гречку правильно, так, щоб вона вийшла дійсно розсипчастою і смачною. Отже, варимо розсипчасту і смачну гречану кашу.
Як готувати гречку будинку дуже смачною і без зайвих витрат
Інгредієнти для рецепта «Як готувати гречку»:
- Гречана крупа - 1 ст.
- Вода - 2 ст.
- Сіль за смаком
- Масло вершкове - 1 ст.л..
Як приготувати «Як готувати гречку» в домашніх умовах
-
Зварити розсипчасту смачну кашу можна на плиті, але можна і в мікрохвильовій печі. Але незалежно від подальшого способу приготування, гречану крупу необхідно добре перебрати і ретельно промити.
-
Варимо на плиті: підготовлену крупу заливаємо окропом, солимо за смаком (деякі господині вважають за краще варити гречану кашу без солі, якщо каша вариться на гарнір, і ще буде підлива до неї), кладемо туди вершкове масло і варимо, закривши кришкою на 15 хвилин, знімаємо кашу з плити і закутуємо рушником приблизно на півгодини.
-
Варимо в мікрохвильовці: також заливаємо підготовлену крупу окропом, трохи солимо, ставимо в мікрохвильову піч, при максимальній потужності готуємо кашу 14-15 хвилин. Приємного апетиту!