Любіть зефір? Тоді не купуйте його, а спробуйте зробити зефір в домашніх умовах. Повірте, смачний рецепт з фото допоможе вам відчути моменти солодкої насолоди. Зефір завжди купувала. Мої домашні дуже люблять цю солодкість, і я зважилася навчитися робити зефір в домашніх умовах. Чесно кажучи, сумнівалася, що вийде так, як хочеться. Але мої сумніви були розвіяні, адже десерт був дивовижним і я отримала безліч похвал від моїх близьких. Пропоную і вам спробувати приготувати зефір в домашніх умовах. Нічого складного в цьому немає, тим більше, що ділюся з вами тим, що вам необхідно - рецепт з фотографіями.
Інгредієнти для рецепта «Зефір в домашніх умовах»:
- 2 ст. цукру
- 1,5 ч. л. лимонної кислоти
- 2 ст. л. желатину
- 1 ст. л. ваніліну
- 1 ч. л. соди
- 1 ст. л. цукрової пудри
Як приготувати «Зефір в домашніх умовах» в домашніх умовах
-
Желатин висипаємо в склянку і заливаємо окропом у кількості 50 р. Він має повністю розчинитися.
-
Цукор висипаємо в невелику каструлю і заливаємо 100 г води. Ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння і на маленькому вогні кип'ятимо близько 10 хвилин.
-
Коли цукор з водою охолоне, влийте до нього желатин.
-
Збийте суміш блендером або міксером на маленькій швидкості. На це треба 10 хвилин.
-
У блендер додаємо лимонну кислоту і збиваємо ще 5 хвилин.
-
Залишаємо суміш 10 хвилин постояти. Через це час покладіть ванілін і соду в блендер до решти продуктів. Збивайте ще 5 хвилин.
-
Деко для запікання трошки змочіть водою. З допомогою кондитерського шприца видавити масу з блендера на деко, сформуйте коржі
-
Тепер деко з безе ставимо в холодильник. Воно має застигнути. Потім посипаємо половинки безе пудрою і склеюємо.
-
Готове безе викладаємо на тарілку і подаємо до чаю. Просто, чи не правда?
-
Приємного чаювання!