Торт бісквітний з безе

Торт бісквітний з безе


Здивуйте своїх гостей, подавши їм приголомшливий десерт. Два різних коржа: медовий і ванільний; два види крему: масляний і заварний, а також безе - таке поєднання здивує кого завгодно!
Торт бісквітний з безе
0
0
19 лют
Інгредієнти:
  • 1 склянка цукру;
  • 2.5 склянки борошна;
  • 6 столових ложок меду;
  • 5 яєць;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 1 склянка борошна;
  • 5 курячих яєць;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 1 склянка цукру;
  • 320 грам дрібного цукру
  • 5 яєчних білків;
  • 1 пакетик ваніліну;
  • 300 грам вершкового масла;
  • 2 столових ложки борошна;
  • 1 банка згущеного молока;
  • 500 мілілітрів молока;
  • 0,5 склянки цукру;
  • 1 яйце;
  • Щіпка ваніліну;
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Крок перший. Готуємо для початку безе. Для цього збиваємо міксером в міцну піну яєчні білки. Вони повинні бути холодними до збивання. Вводимо до них порціями ванілін і цукор, збиваємо ще 8 хвилин.

  • Крок 2

    Крок другий. Застеляємо пергаментом деко, змащуємо його соняшниковою олією. Викладаємо безе на деко, рівняємо його по всій поверхні. Залишаємо сантиметр від краю дека, оскільки під час випікання, корж безе збільшиться в об'ємі. Випікаємо корж безе 2:00 в духовці з температурою 100оС.

  • Крок 3

    Крок третій. Готуємо медовий бісквіт. Кладемо в металеву миску мед з розпушувачем. Ставимо миску на маленький вогонь, нагріваємо масу, постійно помішувати, поки вона не стане рудого кольору.

  • Крок 4

    Крок четвертий. Збиваємо ретельно курячі яйця з цукром, вливаємо до них мед, вводимо поступово борошно, замішуємо однорідне тісто. Виливаємо тісто в застелений папером (змащуємо її теж маслом) деко. Випікаємо медовий бісквіт близько 30 хвилин.

  • Крок 5

    Крок п'ятий. Готуємо ванільний бісквіт. Збиваємо міксером курячі яйця з цукром. Додаємо до них ванілін, вводимо пшеничне борошно, продовжуючи збивати, але вже ложкою на цей раз, інакше загубиться легкість тіста.

  • Крок 6

    Крок шостий. Виливаємо готове тісто в точно також підготовлений лист, як і для медового бісквіта. Випікаємо теж 30 хвилин.

  • Крок 7

    Крок сьомий. Приступаємо до приготування двох видів крему, поки випікаються бісквіти. Збиваємо гарненько 200 грам вершкового масла, додаємо до нього згущене молоко, знову збиваємо. Перший крем готовий!

  • Крок 8

    Крок восьмий. З залишилися інгредієнтів готуємо заварний крем. Кип'ятимо 300 мілілітрів молока і 2/3 склянки цукру і періодично помішувати. Решта цукру перемішуємо в каструльці з іншим молоком і борошном. Змішуємо яєчну суміш з киплячим молоком.

  • Крок 9

    Крок дев'ятий. Помішуємо постійно масу, доводимо її до загустіння, на маленькому вогні. Потім знімаємо крем з вогню, охолоджуємо його трохи, збиваємо міксером з ваніліном і 100 грамами вершкового масла. Заварний крем готовий!

  • Крок 10

    Крок десятий. Приступаємо до збірки торта. Змащуємо кожен корж двома видами крему. Кладемо на піднос медовий корж, на нього корж безе і ванільний корж. Верх і боки торта змащуємо кремом теж. Прикрашаємо зверху торт тертим шоколадом. Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: