Торти на день народження

Торти на день народження
+5
0
12 вер
Торти на день народження


На день народження близькій людині завжди хочеться зробити приємний сюрприз. І власноруч спечені домашні торти на день народження можуть стати справжнім сюрпризом, який запам'ятається надовго. Давайте приготуємо торт під назвою шокоудовольствие. Такого слова немає в українській мові, а рецепт торта - є! І торт виходить дивно ніжним, смачним і незвичайним. Якраз те, що необхідно для сюрпризу. Це важливо: торт повинен вистояти в холодильнику близько доби, тому приготувати його напередодні свята.

Торт «Шокоудовольствие»
Інгредієнти:
Тісто:

• Борошно - 1,5-2 ст.
• Яйця - 3 шт.
• Цукор - 1ст.
• Згущене молоко ? банки
• Сметана - 1ст.
• Сода харчова - 1 ч.л.
Крем:
• Молоко - ?ст.
• Яйце - 1шт.
• Цукор - 1ст.
• Масло вершкове - 300г
• Згущене молоко ?банки
Прикраса і прошарок:
• Шоколад білий - 100 г
• Шоколад темний - 100г
• Горіхи волоські - 1ст.
• Родзинки - 1ст.
• Мармелад або фрукти

Готуємо:
• Відокремлюємо жовтки від білків, жовтки збиваємо з цукром до отримання пишної маси злегка жовтуватого кольору, додаємо до них згущене молоко і сметану. Потім, не вимикаючи міксера, додати гашену оцтом соду, какао, і розведений у невеликій кількості гарячої води кави. Потім всипаємо борошно, добре вимішуємо. Останніми обережно вводимо білки, збиті до піноподібного стану. Ділимо тісто на 3-4 рівні частини і печемо коржі приблизно за 20-30 хвилин кожен, температура випікання 220оС.
• Коржам даємо час охолонути, потім просочуємо їх кава (просочувати слід саме остиглі коржі, інакше тісто може осісти)
• Готуємо крем: яйце розтираємо з цукром, вливаємо молоко, ставимо на повільний вогонь і варимо, не забуваючи постійно помішувати до загустіння, потім масу охолодити. Масло вершкове розм'якшуємо, ретельно збиваємо, після чого вводимо туди охолоджений заварний крем, потім і згущене молоко.
• Коржі змащуємо кремом і посипаємо по черзі потертим білим і темним шоколадом (трохи білого шоколаду залишаємо для прикраси верхнього коржа)
• Горіхи злегка обсмажуємо у вершковому маслі, родзинки розпарювала в гарячій воді, прикрашаємо торт родзинками, горіхами і шматочками мармеладу або фруктів, посипаємо тертим білим шоколадом.
Іменинник буде в захваті від такого сюрпризу, а його гості будуть чекати наступного дня народження... Приємного апетиту!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: