Загрузка...

Торти на день народження

Торти на день народження
+5
0
12 вер
Торти на день народження


На день народження близькій людині завжди хочеться зробити приємний сюрприз. І власноруч спечені домашні торти на день народження можуть стати справжнім сюрпризом, який запам'ятається надовго. Давайте приготуємо торт під назвою шокоудовольствие. Такого слова немає в українській мові, а рецепт торта - є! І торт виходить дивно ніжним, смачним і незвичайним. Якраз те, що необхідно для сюрпризу. Це важливо: торт повинен вистояти в холодильнику близько доби, тому приготувати його напередодні свята.

Торт «Шокоудовольствие»
Інгредієнти:
Тісто:

• Борошно - 1,5-2 ст.
• Яйця - 3 шт.
• Цукор - 1ст.
• Згущене молоко ? банки
• Сметана - 1ст.
• Сода харчова - 1 ч.л.
Крем:
• Молоко - ?ст.
• Яйце - 1шт.
• Цукор - 1ст.
• Масло вершкове - 300г
• Згущене молоко ?банки
Прикраса і прошарок:
• Шоколад білий - 100 г
• Шоколад темний - 100г
• Горіхи волоські - 1ст.
• Родзинки - 1ст.
• Мармелад або фрукти

Готуємо:
• Відокремлюємо жовтки від білків, жовтки збиваємо з цукром до отримання пишної маси злегка жовтуватого кольору, додаємо до них згущене молоко і сметану. Потім, не вимикаючи міксера, додати гашену оцтом соду, какао, і розведений у невеликій кількості гарячої води кави. Потім всипаємо борошно, добре вимішуємо. Останніми обережно вводимо білки, збиті до піноподібного стану. Ділимо тісто на 3-4 рівні частини і печемо коржі приблизно за 20-30 хвилин кожен, температура випікання 220оС.
• Коржам даємо час охолонути, потім просочуємо їх кава (просочувати слід саме остиглі коржі, інакше тісто може осісти)
• Готуємо крем: яйце розтираємо з цукром, вливаємо молоко, ставимо на повільний вогонь і варимо, не забуваючи постійно помішувати до загустіння, потім масу охолодити. Масло вершкове розм'якшуємо, ретельно збиваємо, після чого вводимо туди охолоджений заварний крем, потім і згущене молоко.
• Коржі змащуємо кремом і посипаємо по черзі потертим білим і темним шоколадом (трохи білого шоколаду залишаємо для прикраси верхнього коржа)
• Горіхи злегка обсмажуємо у вершковому маслі, родзинки розпарювала в гарячій воді, прикрашаємо торт родзинками, горіхами і шматочками мармеладу або фруктів, посипаємо тертим білим шоколадом.
Іменинник буде в захваті від такого сюрпризу, а його гості будуть чекати наступного дня народження... Приємного апетиту!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: