Прикраса тортів в домашніх умовах

Прикраса тортів в домашніх умовах
+1
0
11 вер
Прикраса тортів в домашніх умовах


Торт просто необхідний для того, щоб святковий стіл виглядав по-справжньому урочисто. Розглянемо прикраса тортів в домашніх умовах, тим більше що деякі торти практично не потребують додаткового оформлення. Пропонуємо найпростіший варіант.

Торт Пташине молоко
Інгредієнти:
Тісто:

• Борошно - 1,5 склянки
• Яйця - 6шт
• Цукор - 1,5 склянки
• Сода (можна виключити)
Крем:
• Яйця - 15шт
• Желатин - 75г
• Цукор - 3 склянки
• Вершкове масло - 450г
• Вода - 225мл
• Молоко - 1,5 склянки
Борошно - 1,5 ст. ложки
• Ванільний цукор (пакетик) - 1,5шт
Глазур:
• Вершкове масло - 90г
• Какао - 9 ст. ложок
• Молоко - 6 ст. ложок
• Цукор - 3/4 склянки
• Волоські горіхи

Приготування:
• Готується звичайне бісквітне тісто: жовтки збиваються окремо отбелков, потім все акуратно змішується і ще раз збивається.
• Додається гашене сода (можна не додавати), борошно і цукор в кілька прийомів при постійному збиванні.
• Випікається традиційним способом при звичайній для бісквітного тіста температурі.
• Готовий бісквіт остуджується і розрізається навпіл по горизонталі.
• Крем: в розігрітій воді розвести желатин і залишають на півгодини для набухання. Жовтки розтираються з половиною порції цукру, додається борошно, молоко - все перемішується. Маса на водяній бані доводиться до кипіння, потім охолоджується. Додається вершкове масло, ванільний цукор - все перемішується. Яєчні білки збиваються з додаванням цукру, що залишився, потім додається підготовлений желатин. Обидві маси (жовткова і білкова) змішуються.
• Один бісквітний корж укладається на дно форми, зверху вливається готовий крем, який накривається другим коржем.
• Залишається готовий торт для просочення на кілька годин у холодному місці (можна в холодильнику).
• Глазур: всі інгредієнти змішуються і доводять до кипіння, кип'ятять кілька хвилин до загустіння.
• Готовий торт покривається зверху шаром глазурі і посипається подрібненими волоськими або іншими горіхами.
• Торт Пташине молоко виглядає дуже красиво і апетитно! Приємного апетиту!

Але існують і способи прикраси тортів, наприклад, прикраса марципановою масою коротко розберемо цей чудовий спосіб.

Робимо домашній марципан:
Інгредієнти:

• Мигдаль - 1ст
• Цукор - 1ст
• Вода - ? ст.
• Какао - 1 ст.л.
• Харчові барвники
• Мигдальна есенція - 1ст.л.
• Цукрова пудра

Готуємо:
• Мигдаль в шкірці заливаємо окропом, проварюємо близько 2минут, відкидаємо на друшляк, звільняємо ядра, від оболонки, промиваємо їх і обсмажуємо на сухій сковороді близько 7-10хвилин. Подрібнюємо підсмажені горіхи блендером до пюреобразного стану.
• З води і цукру варимо густий сироп, такий, щоб остиглий сироп можна було скачати в кульку, гнучкий, тягучий, але твердий.
• У сироп покласти мигдальне «пюре» і, проварити ще близько 3минут.
• Додати мигдалеву есенцію.
• Змолоти отриману масу на м'ясорубці.
У нас вийшла пластична маса, яку можна легко різати ножем і ліпити з неї фігурки для прикраси торта, а за допомогою какао і харчових барвників можна надати фігуркам самий різний колір. Готуйте, фантазуйте, прикрашайте свої кондитерські шедеври.
Творчої вам фантазії і приємного апетиту!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: