Загрузка...

Прикраса тортів в домашніх умовах

Прикраса тортів в домашніх умовах
+1
0
11 вер
Прикраса тортів в домашніх умовах


Торт просто необхідний для того, щоб святковий стіл виглядав по-справжньому урочисто. Розглянемо прикраса тортів в домашніх умовах, тим більше що деякі торти практично не потребують додаткового оформлення. Пропонуємо найпростіший варіант.

Торт Пташине молоко
Інгредієнти:
Тісто:

• Борошно - 1,5 склянки
• Яйця - 6шт
• Цукор - 1,5 склянки
• Сода (можна виключити)
Крем:
• Яйця - 15шт
• Желатин - 75г
• Цукор - 3 склянки
• Вершкове масло - 450г
• Вода - 225мл
• Молоко - 1,5 склянки
Борошно - 1,5 ст. ложки
• Ванільний цукор (пакетик) - 1,5шт
Глазур:
• Вершкове масло - 90г
• Какао - 9 ст. ложок
• Молоко - 6 ст. ложок
• Цукор - 3/4 склянки
• Волоські горіхи

Приготування:
• Готується звичайне бісквітне тісто: жовтки збиваються окремо отбелков, потім все акуратно змішується і ще раз збивається.
• Додається гашене сода (можна не додавати), борошно і цукор в кілька прийомів при постійному збиванні.
• Випікається традиційним способом при звичайній для бісквітного тіста температурі.
• Готовий бісквіт остуджується і розрізається навпіл по горизонталі.
• Крем: в розігрітій воді розвести желатин і залишають на півгодини для набухання. Жовтки розтираються з половиною порції цукру, додається борошно, молоко - все перемішується. Маса на водяній бані доводиться до кипіння, потім охолоджується. Додається вершкове масло, ванільний цукор - все перемішується. Яєчні білки збиваються з додаванням цукру, що залишився, потім додається підготовлений желатин. Обидві маси (жовткова і білкова) змішуються.
• Один бісквітний корж укладається на дно форми, зверху вливається готовий крем, який накривається другим коржем.
• Залишається готовий торт для просочення на кілька годин у холодному місці (можна в холодильнику).
• Глазур: всі інгредієнти змішуються і доводять до кипіння, кип'ятять кілька хвилин до загустіння.
• Готовий торт покривається зверху шаром глазурі і посипається подрібненими волоськими або іншими горіхами.
• Торт Пташине молоко виглядає дуже красиво і апетитно! Приємного апетиту!

Але існують і способи прикраси тортів, наприклад, прикраса марципановою масою коротко розберемо цей чудовий спосіб.

Робимо домашній марципан:
Інгредієнти:

• Мигдаль - 1ст
• Цукор - 1ст
• Вода - ? ст.
• Какао - 1 ст.л.
• Харчові барвники
• Мигдальна есенція - 1ст.л.
• Цукрова пудра

Готуємо:
• Мигдаль в шкірці заливаємо окропом, проварюємо близько 2минут, відкидаємо на друшляк, звільняємо ядра, від оболонки, промиваємо їх і обсмажуємо на сухій сковороді близько 7-10хвилин. Подрібнюємо підсмажені горіхи блендером до пюреобразного стану.
• З води і цукру варимо густий сироп, такий, щоб остиглий сироп можна було скачати в кульку, гнучкий, тягучий, але твердий.
• У сироп покласти мигдальне «пюре» і, проварити ще близько 3минут.
• Додати мигдалеву есенцію.
• Змолоти отриману масу на м'ясорубці.
У нас вийшла пластична маса, яку можна легко різати ножем і ліпити з неї фігурки для прикраси торта, а за допомогою какао і харчових барвників можна надати фігуркам самий різний колір. Готуйте, фантазуйте, прикрашайте свої кондитерські шедеври.
Творчої вам фантазії і приємного апетиту!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: