Загрузка...

Прикраса тортів мастикою

Прикраса тортів мастикою
+2
0
11 вер
Прикраса тортів мастикою


Я дуже люблю красиво прикрашені торти. Вони більш оригінальні, вишукані, вигляд у них дуже урочистий. Прикраса тортів мастикою - моє улюблене заняття. Часом здається неможливим прикрасити торт яскравими фігурками або ніжними квітами. Насправді виготовити мастику не складно. Щоб кожен ваш торт був яскравим, оригінальним, неперевершеним спробуйте, і ви його красиво оформіть.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування торта святковий:
Для тіста:

•450 г борошна
• 250 г маргарину
• 250 г цукру
• 150 г сметани
• 1 чайна ложка розпушувача для тіста
• 1,5 столових ложки какао
• 3 яєчних жовтки
Для крему:
•0,5 л молока
• 3 жовтки
•100 г цукру
• 2 столові ложки крохмалю
• пачка ваніліну
• 250 г масла
Для макової маси:
• 250 г маку
• 150 г цукру
• 3 яєчних білка
Для сирної маси:
•0,5 кг домашнього сиру
• 120 г мармеладу
• 250 г цукрової пудри
• 50 г чорного шоколаду
• харчові барвники

Процес приготування:
• Просіваємо борошно, маргарин натираємо на тертці перетираємо його з борошном до утворення крихти.
• Додаємо цукор і знову перемішуємо.
• Охолоджені жовтки збиваємо з холодною сметаною і розподіляємо зверху.
• Швидко замішуємо тісто і ділимо на 4 частини.
• До двох частин тіста додаємо какао.
• Тісто відправляємо в холодильник, а тим часом готуємо начинку.
•Мак заварюємо окропом і залишаємо до охолодження, потім його розтираємо в макітрі або пропускаємо через м'ясорубку.
• Додаємо до маку збиті білки і цукор.
• Пропускаємо через м'ясорубку сир.
• Жовтки збиваємо з цукром і ваніліном, викладаємо до сиру, перемішуємо.
• Збиті білки акуратно підмішуємо в творожено - жовткову масу.
• Випікаємо коржі в такій послідовності.
• Деко змащуємо рослинним маслом і посипаємо борошном.
• Викладаємо на деко корж із білого тіста, зверху половину макової маси, а зверху половину сирної маси.
• Всі гарненько розрівнюємо і накриваємо тертим тестом з какао.
• Духовку нагріваємо до 180 градусів і випікаємо перший корж.
• Готовність перевіряємо зубочисткою або сірником. Якщо тісто або мак прилипає до сірнику, то тісто готове.
• Таким же чином випікаємо другий корж.
• Для крему: кип'ятимо молоко, збиваємо жовтки з цукром і ваніліном, додаємо крохмаль.
• Кип'ячене молоко вливаємо в жовткову масу, постійно збиваючи.
• Потім масу ставимо на маленький вогонь і нагріваємо до тих пір, поки маса не стане густою.
• Коли маса трохи охолоне, додаємо вершкове масло, перемішуємо, охолоджуємо.
• Ставимо крем в холодильник до повного охолодження.
• Коржі складаємо так, щоб начинка залишилася по середині, змащуємо кремом.
• Розтоплюємо шоколад на водяній бані і заливаємо їм торт.
• Готуємо прикраса з мастики.
• Зефір викладаємо в кілька піал, в залежності від того скільки потрібно квітів мастик.
• У кожну піалу вливаємо по кілька крапель лимонного соку і ставимо в мікрохвильову піч або на водяну баню на 20 секунд.
• Зефір повинен набрякнути, збільшиться вдвічі і стати м'яким.
• Розвести і додати барвник і відразу починати замішувати лопаткою.
• Поступово підсипаємо цукрову пудру як борошно в тісто і замішуємо еластичні м'які кульки.
• Мастика готова тоді, коли вона не липне до рук.
• Загортаємо кульки з мастики в плівку і ложем в холодильник на 30 хвилин.
• Потім робочу поверхню посипаємо цукровою пудрою, мастику дістаємо з холодильника і тонко розкачуємо. Вирізаємо кружечки тонкої чарочкою, а з обрізків мастики ліпимо конуси на шпажки для троянд.
• На довго мастику не залишаємо, тому що вона почне підсихати і кружечки будуть ламатися.
• Кожен кружечок закріплюємо навколо основи, змочуючи водою в листах кріплення.
• Таким чином, формуємо трояндочки.
• Останні 4 кружечки вирізаємо великий чаркою і закріплюємо вище, щоб можна було підвернути пелюстки.
• Готові трояндочки встромляємо в яблуко.
• Якщо під час роботи мастика сильно підсохне, її знову ненадовго поставити на водяну баню і тоді знову розгойдувати.
•Маленькі фігурки, пелюстки, гілочки можна вирізати за допомогою формочок.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування торта родзинка:
Для тіста:

•5 яєць
• 1 склянка борошна
• 1 склянка цукру
• 1 пакет розпушувача для тіста
Для крему:
•300 г масла
• 1 упаковка заварного крему
Для прикраси:
• 400 г цукрової пудри
• 5 г желатину
• 40 мл води

Процес приготування:
• Яйця збиваємо з цукром до утворення стійкої піни.
• Змішуємо борошно з розпушувачем і збиваємо, всипати по одній чайній ложки цю муку до яєчної маси.
• Випікаємо тісто при 180 градусах до готовності.
• Коли корж охолоне, розрізаємо його на 3 частини.
• Крем готуємо згідно інструкції на упаковці, але води даємо менше.
• Масло збиваємо з ванільним цукром, по столовій ложці додаємо крем.
• Приготованим змащуємо кремом коржі.
• Готуємо прикраса з цукрової мастики.
• Желатин заливаємо водою на 1,5 години, потім нагріваємо, поки желатин не розчиниться.
• Гарячу рідину вливаємо в цукрову пудру і замішуємо звичайне тісто.
• Підкрашуемо його харчовими барвниками, укладаємо в поліетиленовий мішок.
• Добре стіл посипаємо цукровою пудрою, беремо по трошки мастики з мішечка, і тонко розкочуємо.
• Видавлюємо формочками потрібний квітка, віддаємо йому потрібну форму і акуратно ложем в цукор або цукрову пудру на 4 -5 годин для засихання.
• Для лілії і листочка беремо звичайну пляшку і викладаємо на неї пелюстки, щоб вони були зігнуті півкільцями.
• Торт прикрашаємо у вигляді аплікації.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: