Прикраса тортів мастикою

Прикраса тортів мастикою
+2
0
11 вер
Прикраса тортів мастикою


Я дуже люблю красиво прикрашені торти. Вони більш оригінальні, вишукані, вигляд у них дуже урочистий. Прикраса тортів мастикою - моє улюблене заняття. Часом здається неможливим прикрасити торт яскравими фігурками або ніжними квітами. Насправді виготовити мастику не складно. Щоб кожен ваш торт був яскравим, оригінальним, неперевершеним спробуйте, і ви його красиво оформіть.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування торта святковий:
Для тіста:

•450 г борошна
• 250 г маргарину
• 250 г цукру
• 150 г сметани
• 1 чайна ложка розпушувача для тіста
• 1,5 столових ложки какао
• 3 яєчних жовтки
Для крему:
•0,5 л молока
• 3 жовтки
•100 г цукру
• 2 столові ложки крохмалю
• пачка ваніліну
• 250 г масла
Для макової маси:
• 250 г маку
• 150 г цукру
• 3 яєчних білка
Для сирної маси:
•0,5 кг домашнього сиру
• 120 г мармеладу
• 250 г цукрової пудри
• 50 г чорного шоколаду
• харчові барвники

Процес приготування:
• Просіваємо борошно, маргарин натираємо на тертці перетираємо його з борошном до утворення крихти.
• Додаємо цукор і знову перемішуємо.
• Охолоджені жовтки збиваємо з холодною сметаною і розподіляємо зверху.
• Швидко замішуємо тісто і ділимо на 4 частини.
• До двох частин тіста додаємо какао.
• Тісто відправляємо в холодильник, а тим часом готуємо начинку.
•Мак заварюємо окропом і залишаємо до охолодження, потім його розтираємо в макітрі або пропускаємо через м'ясорубку.
• Додаємо до маку збиті білки і цукор.
• Пропускаємо через м'ясорубку сир.
• Жовтки збиваємо з цукром і ваніліном, викладаємо до сиру, перемішуємо.
• Збиті білки акуратно підмішуємо в творожено - жовткову масу.
• Випікаємо коржі в такій послідовності.
• Деко змащуємо рослинним маслом і посипаємо борошном.
• Викладаємо на деко корж із білого тіста, зверху половину макової маси, а зверху половину сирної маси.
• Всі гарненько розрівнюємо і накриваємо тертим тестом з какао.
• Духовку нагріваємо до 180 градусів і випікаємо перший корж.
• Готовність перевіряємо зубочисткою або сірником. Якщо тісто або мак прилипає до сірнику, то тісто готове.
• Таким же чином випікаємо другий корж.
• Для крему: кип'ятимо молоко, збиваємо жовтки з цукром і ваніліном, додаємо крохмаль.
• Кип'ячене молоко вливаємо в жовткову масу, постійно збиваючи.
• Потім масу ставимо на маленький вогонь і нагріваємо до тих пір, поки маса не стане густою.
• Коли маса трохи охолоне, додаємо вершкове масло, перемішуємо, охолоджуємо.
• Ставимо крем в холодильник до повного охолодження.
• Коржі складаємо так, щоб начинка залишилася по середині, змащуємо кремом.
• Розтоплюємо шоколад на водяній бані і заливаємо їм торт.
• Готуємо прикраса з мастики.
• Зефір викладаємо в кілька піал, в залежності від того скільки потрібно квітів мастик.
• У кожну піалу вливаємо по кілька крапель лимонного соку і ставимо в мікрохвильову піч або на водяну баню на 20 секунд.
• Зефір повинен набрякнути, збільшиться вдвічі і стати м'яким.
• Розвести і додати барвник і відразу починати замішувати лопаткою.
• Поступово підсипаємо цукрову пудру як борошно в тісто і замішуємо еластичні м'які кульки.
• Мастика готова тоді, коли вона не липне до рук.
• Загортаємо кульки з мастики в плівку і ложем в холодильник на 30 хвилин.
• Потім робочу поверхню посипаємо цукровою пудрою, мастику дістаємо з холодильника і тонко розкачуємо. Вирізаємо кружечки тонкої чарочкою, а з обрізків мастики ліпимо конуси на шпажки для троянд.
• На довго мастику не залишаємо, тому що вона почне підсихати і кружечки будуть ламатися.
• Кожен кружечок закріплюємо навколо основи, змочуючи водою в листах кріплення.
• Таким чином, формуємо трояндочки.
• Останні 4 кружечки вирізаємо великий чаркою і закріплюємо вище, щоб можна було підвернути пелюстки.
• Готові трояндочки встромляємо в яблуко.
• Якщо під час роботи мастика сильно підсохне, її знову ненадовго поставити на водяну баню і тоді знову розгойдувати.
•Маленькі фігурки, пелюстки, гілочки можна вирізати за допомогою формочок.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування торта родзинка:
Для тіста:

•5 яєць
• 1 склянка борошна
• 1 склянка цукру
• 1 пакет розпушувача для тіста
Для крему:
•300 г масла
• 1 упаковка заварного крему
Для прикраси:
• 400 г цукрової пудри
• 5 г желатину
• 40 мл води

Процес приготування:
• Яйця збиваємо з цукром до утворення стійкої піни.
• Змішуємо борошно з розпушувачем і збиваємо, всипати по одній чайній ложки цю муку до яєчної маси.
• Випікаємо тісто при 180 градусах до готовності.
• Коли корж охолоне, розрізаємо його на 3 частини.
• Крем готуємо згідно інструкції на упаковці, але води даємо менше.
• Масло збиваємо з ванільним цукром, по столовій ложці додаємо крем.
• Приготованим змащуємо кремом коржі.
• Готуємо прикраса з цукрової мастики.
• Желатин заливаємо водою на 1,5 години, потім нагріваємо, поки желатин не розчиниться.
• Гарячу рідину вливаємо в цукрову пудру і замішуємо звичайне тісто.
• Підкрашуемо його харчовими барвниками, укладаємо в поліетиленовий мішок.
• Добре стіл посипаємо цукровою пудрою, беремо по трошки мастики з мішечка, і тонко розкочуємо.
• Видавлюємо формочками потрібний квітка, віддаємо йому потрібну форму і акуратно ложем в цукор або цукрову пудру на 4 -5 годин для засихання.
• Для лілії і листочка беремо звичайну пляшку і викладаємо на неї пелюстки, щоб вони були зігнуті півкільцями.
• Торт прикрашаємо у вигляді аплікації.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: