Торти з мастики

Торти з мастики
+6
0
10 вер
Торти з мастики


День народження - зворушливий і хвилюючий свято для дитини. Завжди хочеться порадувати його, влаштувати веселе свято. А яке дитяче веселощі без красивого, оригінального торта? Торти з мастики хороше рішення. Такі торти діти просто обожнюють; адже з мастики можна приготувати і симпатичних звіряток, і ляльки, машини, одним словом, все те, що дітям дуже дорого і цікаво.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування торта полуничка:
Для тіста:

• 8 жовтків
• 3 білка
• півтори склянки цукру
• півтори чайних ложки соди негашеного
• 1 чайна ложка лимонної кислоти
• 2 столові ложки борошна
• лимонний сік
• щіпка солі
Для крему:
• 0,8 ложок сметани або жирних вершків
• 1 столова ложка цукру
• 2 столові ложки коньяку
• цедра лимона
• 300 г ягід полуниці або полуничного джему
Для прикраси:
• упаковка цукерок маршмеллоу
• 1 столова ложка вершкового масла
• цукор - пудра
• горілка
• харчові барвники червоного і зеленого кольору
• цукрові намистинки золотистого кольору

Процес приготування:
• Просіваємо борошно і змішуємо її з содою і лимонною кислотою.
• Жовтки розтираємо з цукром, але не збиваємо, додаємо до борошні, вимішуємо і акуратно вводимо збиті в густу піну білки з дрібкою солі і лимонним соком, все обережно перемішуємо.
• Приготоване тісто виливаємо у велику форму для випічки тортів, попередньо змащуємо рослинним маслом або маргарином і присипану борошном.
• Форму з тестом ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо протягом 30 хвилин до готовності.
• Охолоджений корж розрізаємо по горизонталі навпіл.
• Збиваємо вершки або сметану, додаємо цукор.
• Розчиняємо Желатин у гарячій воді, залишаємо до охолодження, потім знову розігріваємо, щоб були грудочок, збиваючи, додати в крем.
• Якщо торт готуємо в сезон полуниці, то в крем додаємо 300 г ягід і ще раз збиваємо, якщо ні, свіжої полунички, використовуємо полуничний джем.
• Нижній корж змащуємо приготованим ягідно - сметанним кремом, накриваємо зверху іншим коржем, залишаємо в холодному місці, щоб крем перехватился.
• Якщо торт готуємо в сезон полуниці, то в крем додаємо 300 г ягід і ще раз збиваємо, якщо немає свіжої полуниці, використовуємо полуничний джем.
• Нижній корж змащуємо приготованим ягідно - сметанним кремом, накриваємо зверху іншим коржем, залишаємо в холодному місці, щоб крем прихопив.
• Якщо ж використовуємо джем, то нижній корж змащуємо тонким шаром джем, а потім змащуємо кремом і викладаємо другий корж.
• З охолоджених коржів гострим ножем вирізаємо з торта полуничку, обрізки рівномірно розподіляємо по всій поверхні торта і акуратно розгладжуємо.
• Розтоплюємо на паровій бані або в мікрохвильовій печі маршмерллоу, додаємо масло, цукрову пудру і замішуємо мастику.
• Приготовлену мастику поділяємо на частини і додаємо харчові барвники, перемішуємо.
• Мастику розгойдуємо, підсипаючи цукрову пудру і покриваємо торт, а з зеленої мастики вирізаємо полуничний хвостик.
• Можна не додавати у мастику барвники, а розчинити барвники в горілці і за допомогою пензлика пофарбувати мастику.
• Потім по всій поверхні ягідки розкидати золоті цукрові намистинки.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування торта соковитий кавун:
Для тіста:
• 1 склянка манної крупи
• 1 стакан кефіру
• 150 г маргарину
• 1 склянка борошна
• 4 яйця
• 0,5 чайної ложки соди
• 1 склянка цукру
• 1 склянка оцту
Для крему:
• 250 г вершкового масла
• 350 г згущеного молока
• 150 г кольорового мармеладу
Мастика:
• упаковка цукерок маршмеллоу
• цукрова пудра
• харчові барвники

Процес приготування:
• Манну крупу змішати з кефіром і залишаємо на 30 хвилин.
• Яйця злегка збиваємо з цукром, додаємо розтоплений маргарин, гашену оцтом соду.
• З'єднуємо манну масу з яєчно - масляною і додаємо борошно, перемішуємо.
• Форму для випічки змащуємо маргарином або рослинним маслом, присипаємо борошном, перемішуємо.
• Форму ставимо в добре прогріту до 170 градусів духовку, потім випікаємо корж до готовності.
• Вершкове масло кімнатної температури збиваємо з згущеним молоком до однорідності.
• Маршмеллоу нарізаємо дрібними кубиками.
• Спечений корж подрібнюємо в крихту, з'єднуємо з кремом і мармеладом, все ретельно перемішуємо до однорідності маси.
• З отриманої маси на блюді формуємо кавунову часточку.
• Поверхня вирівнюється за допомогою залишків крему, і відправляємо в холодильник для охолодження.
• Маршмеллоу ставимо в мікрохвильову піч на 30 секунд.
• До разогретомумаршмеллоу поступово додаємо цукрову пудру і замішуємо тісто за консистенцією нагадує пластилін.
• Приготовану масу підкрашуемо харчовим барвником в зелений колір.
• Щоб мастика не прилипала до столу, його потрібно щедро присипати цукровою пудрою або крохмалем.
• Мастику розгойдуємо тонким шаром за допомогою качалки переносимо на торт, формуємо шкірочку кавуна.
• Зайву мастику зрізаємо ножицями.
• Внутрішню частину кавунової кірки посипаємо зеленою кокосовою стружкою.
• Соковиту частина кавуна викладаємо червоною та чорною смородиною.
• Щоб готовому виробу з мастики зрадити блиск, його потрібно змастити пензликом, змоченої в горілці.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: