Загрузка...

Торти з мастики

Торти з мастики
+5
0
10 вер
Торти з мастики


День народження - зворушливий і хвилюючий свято для дитини. Завжди хочеться порадувати його, влаштувати веселе свято. А яке дитяче веселощі без красивого, оригінального торта? Торти з мастики хороше рішення. Такі торти діти просто обожнюють; адже з мастики можна приготувати і симпатичних звіряток, і ляльки, машини, одним словом, все те, що дітям дуже дорого і цікаво.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування торта полуничка:
Для тіста:

• 8 жовтків
• 3 білка
• півтори склянки цукру
• півтори чайних ложки соди негашеного
• 1 чайна ложка лимонної кислоти
• 2 столові ложки борошна
• лимонний сік
• щіпка солі
Для крему:
• 0,8 ложок сметани або жирних вершків
• 1 столова ложка цукру
• 2 столові ложки коньяку
• цедра лимона
• 300 г ягід полуниці або полуничного джему
Для прикраси:
• упаковка цукерок маршмеллоу
• 1 столова ложка вершкового масла
• цукор - пудра
• горілка
• харчові барвники червоного і зеленого кольору
• цукрові намистинки золотистого кольору

Процес приготування:
• Просіваємо борошно і змішуємо її з содою і лимонною кислотою.
• Жовтки розтираємо з цукром, але не збиваємо, додаємо до борошні, вимішуємо і акуратно вводимо збиті в густу піну білки з дрібкою солі і лимонним соком, все обережно перемішуємо.
• Приготоване тісто виливаємо у велику форму для випічки тортів, попередньо змащуємо рослинним маслом або маргарином і присипану борошном.
• Форму з тестом ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо протягом 30 хвилин до готовності.
• Охолоджений корж розрізаємо по горизонталі навпіл.
• Збиваємо вершки або сметану, додаємо цукор.
• Розчиняємо Желатин у гарячій воді, залишаємо до охолодження, потім знову розігріваємо, щоб були грудочок, збиваючи, додати в крем.
• Якщо торт готуємо в сезон полуниці, то в крем додаємо 300 г ягід і ще раз збиваємо, якщо ні, свіжої полунички, використовуємо полуничний джем.
• Нижній корж змащуємо приготованим ягідно - сметанним кремом, накриваємо зверху іншим коржем, залишаємо в холодному місці, щоб крем перехватился.
• Якщо торт готуємо в сезон полуниці, то в крем додаємо 300 г ягід і ще раз збиваємо, якщо немає свіжої полуниці, використовуємо полуничний джем.
• Нижній корж змащуємо приготованим ягідно - сметанним кремом, накриваємо зверху іншим коржем, залишаємо в холодному місці, щоб крем прихопив.
• Якщо ж використовуємо джем, то нижній корж змащуємо тонким шаром джем, а потім змащуємо кремом і викладаємо другий корж.
• З охолоджених коржів гострим ножем вирізаємо з торта полуничку, обрізки рівномірно розподіляємо по всій поверхні торта і акуратно розгладжуємо.
• Розтоплюємо на паровій бані або в мікрохвильовій печі маршмерллоу, додаємо масло, цукрову пудру і замішуємо мастику.
• Приготовлену мастику поділяємо на частини і додаємо харчові барвники, перемішуємо.
• Мастику розгойдуємо, підсипаючи цукрову пудру і покриваємо торт, а з зеленої мастики вирізаємо полуничний хвостик.
• Можна не додавати у мастику барвники, а розчинити барвники в горілці і за допомогою пензлика пофарбувати мастику.
• Потім по всій поверхні ягідки розкидати золоті цукрові намистинки.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування торта соковитий кавун:
Для тіста:
• 1 склянка манної крупи
• 1 стакан кефіру
• 150 г маргарину
• 1 склянка борошна
• 4 яйця
• 0,5 чайної ложки соди
• 1 склянка цукру
• 1 склянка оцту
Для крему:
• 250 г вершкового масла
• 350 г згущеного молока
• 150 г кольорового мармеладу
Мастика:
• упаковка цукерок маршмеллоу
• цукрова пудра
• харчові барвники

Процес приготування:
• Манну крупу змішати з кефіром і залишаємо на 30 хвилин.
• Яйця злегка збиваємо з цукром, додаємо розтоплений маргарин, гашену оцтом соду.
• З'єднуємо манну масу з яєчно - масляною і додаємо борошно, перемішуємо.
• Форму для випічки змащуємо маргарином або рослинним маслом, присипаємо борошном, перемішуємо.
• Форму ставимо в добре прогріту до 170 градусів духовку, потім випікаємо корж до готовності.
• Вершкове масло кімнатної температури збиваємо з згущеним молоком до однорідності.
• Маршмеллоу нарізаємо дрібними кубиками.
• Спечений корж подрібнюємо в крихту, з'єднуємо з кремом і мармеладом, все ретельно перемішуємо до однорідності маси.
• З отриманої маси на блюді формуємо кавунову часточку.
• Поверхня вирівнюється за допомогою залишків крему, і відправляємо в холодильник для охолодження.
• Маршмеллоу ставимо в мікрохвильову піч на 30 секунд.
• До разогретомумаршмеллоу поступово додаємо цукрову пудру і замішуємо тісто за консистенцією нагадує пластилін.
• Приготовану масу підкрашуемо харчовим барвником в зелений колір.
• Щоб мастика не прилипала до столу, його потрібно щедро присипати цукровою пудрою або крохмалем.
• Мастику розгойдуємо тонким шаром за допомогою качалки переносимо на торт, формуємо шкірочку кавуна.
• Зайву мастику зрізаємо ножицями.
• Внутрішню частину кавунової кірки посипаємо зеленою кокосовою стружкою.
• Соковиту частина кавуна викладаємо червоною та чорною смородиною.
• Щоб готовому виробу з мастики зрадити блиск, його потрібно змастити пензликом, змоченої в горілці.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: