Розсипчасте печиво без яєць

Розсипчасте печиво без яєць


Осінь... Руда, яскрава, дощова! Моя улюблена... І все б добре, але з нею до мене прийшли недуги. Маючи хронічний гастрит і ще деякі проблеми, звичайно, слід пам'ятати про сезонних загостреннях. Але це, мабуть, не про мене... От не йде мені кефір в чистому вигляді з моєї підвищеною кислотністю. А я взяла і випила, керуючись його корисністю. Як результат - проблеми зі шлунком, кишечником, жовчним. Зазвичай у мене одне відразу ж тягне за собою інше. Так було і цього разу. Кілька днів на каші та супи мені неабияк набридли... я вирішила спекти печиво. Простеньке. Щоб мінімум інгредієнтів (коли з шлунком негаразди, вже всього боїшся!). І щоб процес не був виснажливим... Адже хоча мені й полегшало, сил було небагато! В печиво, про яке я хочу вам розповісти, всього три інгредієнти. Ну, рахуючи з сіллю. Приготування легке, під силу хворим ;)) до Речі, воно підійде і тим, у кого алергія на яйця. Отже...
Розсипчасте печиво без яєць
+55
0
13 вер
Інгредієнти:
  • 200 г вершкового масла
  • 1 склянка манної крупи
  • 1 і 3/4 склянки пшеничного борошна
  • 1/2 ч.л. солі
  • Примітка: обсяг склянки = 200 мл води
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Пачку масла залишила при кімнатній температурі для розм'якшення.

  • Крок 2

    Всипала до нього манну крупу і сіль. Примітки: 1. Повірте, на таку кількість продуктів половина чайної ложки солі - це зовсім не багато. Якщо хочете зробити їх більш солоними, покладіть побільше. 2. При бажанні можете зробити печиво солодким. Тоді спершу розітріть масло з потрібною кількістю цукру (аж до 1 склянки), а після цього додайте манку.

  • Крок 3

    Добре вимісила, щоб сіль розійшлася рівномірно. Просіяла сюди ж борошно.

  • Крок 4

    Вимісила пластичне однорідне тісто, скачала його в кульку.

  • Крок 5

    Лист пергаментного паперу присипала борошном.

  • Крок 6

    Розкрутила на ньому тісто товщиною не менше 8 мм

  • Крок 7

    Переклала разом з папером на деко.

  • Крок 8

    Ножем для піци зробила спочатку горизонтальні розрізи, а потім вертикальні.

  • Крок 9

    Вийшла ось така сіточка з квадратиків.

  • Крок 10

    Відправила на 25 хвилин у розігріту до 180' духовку. Стежила, щоб не занадто підрум'янилося. Вигнуте гаряче печиво ще раз прорізала ножем по тим же лініям.

  • Крок 11

    По ідеї, потрібно було почекати, коли печиво охолоне і зняти з дека, але... мені так не терпілося спробувати його на смак, що перший квадратик відправився не в вазу, а відразу за призначенням)) Печеньки і правда виходять розсипчастими і смачними! Значно швидше пішла на поправку після їх прийому! Відразу в розмірі добової дози...))

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: