Загрузка...

Розсипчасте печиво без яєць

Розсипчасте печиво без яєць


Осінь... Руда, яскрава, дощова! Моя улюблена... І все б добре, але з нею до мене прийшли недуги. Маючи хронічний гастрит і ще деякі проблеми, звичайно, слід пам'ятати про сезонних загостреннях. Але це, мабуть, не про мене... От не йде мені кефір в чистому вигляді з моєї підвищеною кислотністю. А я взяла і випила, керуючись його корисністю. Як результат - проблеми зі шлунком, кишечником, жовчним. Зазвичай у мене одне відразу ж тягне за собою інше. Так було і цього разу. Кілька днів на каші та супи мені неабияк набридли... я вирішила спекти печиво. Простеньке. Щоб мінімум інгредієнтів (коли з шлунком негаразди, вже всього боїшся!). І щоб процес не був виснажливим... Адже хоча мені й полегшало, сил було небагато! В печиво, про яке я хочу вам розповісти, всього три інгредієнти. Ну, рахуючи з сіллю. Приготування легке, під силу хворим ;)) до Речі, воно підійде і тим, у кого алергія на яйця. Отже...
Розсипчасте печиво без яєць
+44
0
13 вер
Інгредієнти:
  • 200 г вершкового масла
  • 1 склянка манної крупи
  • 1 і 3/4 склянки пшеничного борошна
  • 1/2 ч.л. солі
  • Примітка: обсяг склянки = 200 мл води
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Пачку масла залишила при кімнатній температурі для розм'якшення.

  • Крок 2

    Всипала до нього манну крупу і сіль. Примітки: 1. Повірте, на таку кількість продуктів половина чайної ложки солі - це зовсім не багато. Якщо хочете зробити їх більш солоними, покладіть побільше. 2. При бажанні можете зробити печиво солодким. Тоді спершу розітріть масло з потрібною кількістю цукру (аж до 1 склянки), а після цього додайте манку.

  • Крок 3

    Добре вимісила, щоб сіль розійшлася рівномірно. Просіяла сюди ж борошно.

  • Крок 4

    Вимісила пластичне однорідне тісто, скачала його в кульку.

  • Крок 5

    Лист пергаментного паперу присипала борошном.

  • Крок 6

    Розкрутила на ньому тісто товщиною не менше 8 мм

  • Крок 7

    Переклала разом з папером на деко.

  • Крок 8

    Ножем для піци зробила спочатку горизонтальні розрізи, а потім вертикальні.

  • Крок 9

    Вийшла ось така сіточка з квадратиків.

  • Крок 10

    Відправила на 25 хвилин у розігріту до 180' духовку. Стежила, щоб не занадто підрум'янилося. Вигнуте гаряче печиво ще раз прорізала ножем по тим же лініям.

  • Крок 11

    По ідеї, потрібно було почекати, коли печиво охолоне і зняти з дека, але... мені так не терпілося спробувати його на смак, що перший квадратик відправився не в вазу, а відразу за призначенням)) Печеньки і правда виходять розсипчастими і смачними! Значно швидше пішла на поправку після їх прийому! Відразу в розмірі добової дози...))

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: