Паска великодня (рецепт для духовки)

Паска великодня (рецепт для духовки)


Напередодні такого прекрасного свята, як Великдень ми починаємо пекти паски. Для тих, хто вперше зібрався спробувати себе в цій справі, пропонуємо паску великодній (рецепт для духовки)
Паска великодня (рецепт для духовки)
+2
0
11 кві
Інгредієнти:
  • 1,5 склянки цукру;
  • 1 пакетик ваніліну;
  • 2.5 склянки молока;
  • 200 грам вершкового масла;
  • 1.5 кілограма борошна;
  • 1пакетік сухих дріжджів;
  • 300 грам цукатів або родзинок;
  • 6 курячих яєць;
  • 0,5 склянки цукру;
  • 2 яєчних білка;
  • Кілька крапель лимонного соку;
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Крок перший. Розм'якшуємо вершкове масло виделкою. Підігріваємо молоко, розводимо в ньому дріжджі. Додаємо до молока 3.5 склянки борошна і дві столові ложки цукру. Замішуємо тісто, трохи густіше, ніж на оладки.

  • Крок 2

    Крок другий. Накриваємо тісто рушником, ставимо в тепле місце на півгодини. Цим часом відокремлюємо жовтки від білків у яйцях. Два білка залишаємо для глазурі, а решта все розтираємо з цукром і вводимо в тісто. Перемішуємо.

  • Крок 3

    Крок третій. Додаємо розм'якшене масло, знову перемішуємо. Вводимо в тісто решту борошна, замішуємо тісто. Ставимо його знову ж таки в тепле місце на деякий час.

  • Крок 4

    Крок четвертий. Замочуємо в гарячій воді родзинки на 20 хвилин. Потім воду зливаємо, сушимо родзинки на серветці. Додаємо родзинки в тісто, що підійшло. Можна також додати дрібно порізані цукати. Втручаємося ретельно їх в тісто.

  • Крок 5

    Крок п'ятий. Залишаємо на 45 хвилин підніматися тісто. Готуємо цим часом форми для пасок. Я використовувала маленькі каструльки. Каструлі потрібно брати без малого напилення всередині, тоді паски НЕ будуть до них липнути.

  • Крок 6

    Крок сьомий. Паску можна випекти і в мультиварки, для цього помістимо тісто у змащену маслом чашу мультиварки, включимо режим * підігрів * на 30 хвилин, потім режим * випічка * на 60 +40 хвилин.

  • Крок 7

    Крок восьмий. Потім акуратно виймаємо його з чаші і поливаємо білковою глазур'ю. Для глазурі, збиваємо залишені білки і змішуємо їх з цукром. Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: