Загрузка...

Паска великодня (рецепт для духовки)

Паска великодня (рецепт для духовки)


Напередодні такого прекрасного свята, як Великдень ми починаємо пекти паски. Для тих, хто вперше зібрався спробувати себе в цій справі, пропонуємо паску великодній (рецепт для духовки)
Паска великодня (рецепт для духовки)
+2
0
11 кві
Інгредієнти:
  • 1,5 склянки цукру;
  • 1 пакетик ваніліну;
  • 2.5 склянки молока;
  • 200 грам вершкового масла;
  • 1.5 кілограма борошна;
  • 1пакетік сухих дріжджів;
  • 300 грам цукатів або родзинок;
  • 6 курячих яєць;
  • 0,5 склянки цукру;
  • 2 яєчних білка;
  • Кілька крапель лимонного соку;
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Крок перший. Розм'якшуємо вершкове масло виделкою. Підігріваємо молоко, розводимо в ньому дріжджі. Додаємо до молока 3.5 склянки борошна і дві столові ложки цукру. Замішуємо тісто, трохи густіше, ніж на оладки.

  • Крок 2

    Крок другий. Накриваємо тісто рушником, ставимо в тепле місце на півгодини. Цим часом відокремлюємо жовтки від білків у яйцях. Два білка залишаємо для глазурі, а решта все розтираємо з цукром і вводимо в тісто. Перемішуємо.

  • Крок 3

    Крок третій. Додаємо розм'якшене масло, знову перемішуємо. Вводимо в тісто решту борошна, замішуємо тісто. Ставимо його знову ж таки в тепле місце на деякий час.

  • Крок 4

    Крок четвертий. Замочуємо в гарячій воді родзинки на 20 хвилин. Потім воду зливаємо, сушимо родзинки на серветці. Додаємо родзинки в тісто, що підійшло. Можна також додати дрібно порізані цукати. Втручаємося ретельно їх в тісто.

  • Крок 5

    Крок п'ятий. Залишаємо на 45 хвилин підніматися тісто. Готуємо цим часом форми для пасок. Я використовувала маленькі каструльки. Каструлі потрібно брати без малого напилення всередині, тоді паски НЕ будуть до них липнути.

  • Крок 6

    Крок сьомий. Паску можна випекти і в мультиварки, для цього помістимо тісто у змащену маслом чашу мультиварки, включимо режим * підігрів * на 30 хвилин, потім режим * випічка * на 60 +40 хвилин.

  • Крок 7

    Крок восьмий. Потім акуратно виймаємо його з чаші і поливаємо білковою глазур'ю. Для глазурі, збиваємо залишені білки і змішуємо їх з цукром. Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: