Паска великодня в мультиварці і духовці

Паска великодня в мультиварці і духовці


Яка ж Пасха без високого, пишного здобного і солодкого паски? У традиційному стилі його не приготуєш, але так хочеться .... І тут на допомогу приходить лише винахідливість і наша незамінна сучасна техніка .... Яку паску виявиться смачніше? А який з них простіше готувати? Щоб це з'ясувати, зробимо дві паски одночасно і об'єктивно порівняємо результат
Паска великодня в мультиварці і духовці
0
0
11 кві
Інгредієнти:
  • Сухі дріжджі - 2 чайні ложки;
  • Борошно - 500 г;
  • Сухе молоко - 1 столові ложки;
  • Вершкове масло - 150 г;
  • Сіль - ½ чайної ложки;
  • Цукор - 1 склянка;
  • Коньяк - 2 ст.л. (Горілкою не замінювати);
  • Ванільний цукор - 1 пакетик;
  • Куряче яйце-3 штуки;
  • Вода - 1 склянка;
  • Ізюм - ¾ склянки;
  • Білок курячого яйця - 1 штука;
  • Цукрова пудра - 50 г;
  • Кольорова посипання;
  • Сіль - щіпка;
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Крок перший: перевіримо наявність інгредієнтів для паски, підготуємо продукти, наллємо в чашу хлібопічки теплу воду.

  • Крок 2

    Крок другий: насиплемо дріжджі, до них додамо цукор, сіль і сухе молоко.

  • Крок 3

    Крок третій: зіб'ємо яйце віночком і додамо туди ж, наллємо коньяк.

  • Крок 4

    Крок четвертий: додамо розтоплене масло. добре промиємо родзинки, покладемо його в вийшла суміш.

  • Крок 5

    Крок п'ятий: в останню чергу покладемо просіяне борошно. встановимо на хлібопічці режим «Дріжджове тісто» і чекаємо, поки воно підніметься.

  • Крок 6

    Крок шостий: якщо тісто піднялося недостатньо, залишимо його в закритій відключеною хлібопічці ще на годину. змажемо прогріту чашу мультиварки маслом і перекладемо в неї тісто.

  • Крок 7

    Крок сьомий: Далі можна зробити двома шляхами: випікати паску в духовці або в мультиварки. Тому далі розділимо кроки на два етапи: залишимо тісто в чаші для вистоювання хвилин на 20. разогріемо камеру до 180оС, і помістимо в неї чашу, заповнену тістом.

  • Крок 8

    Крок восьмий: розігріємо духовку до 180о, поставимо в неї расстоявшихся тісто. Поставимо в неї нашу чашу, виставимо режим «Випічка» на 80 хвилин. Поки випікається паску займемося приготуванням глазурі:відокремимо білок від жовтка.

  • Крок 9

    Крок дев'ятий: додамо до білка сіль і зіб'ємо міксером до утворення піни, додамо цукрову пудру, продовжимо збивання. перевіримо готовність глазурі, при перевертанні посуду вверх дном вона не належна стікати зі стінок і капати.

  • Крок 10

    Крок десятий: виймаємо випекшу паску з духовки. виймаємо його з чаші, для цього перевернемо чашу на обробну дошку.

  • Крок 11

    Крок одинадцятий: викладемо паску на тарілку, остудити. нанесемо глазур, розрівняти її по поверхні.

  • Крок 12

    Крок дванадцятий: прикрасимо верх кондитерської посипкою і порізаними горіхами. розріжемо паску, подамо.

  • Крок 13

    Крок тринадцятий: Тепер печемо паску в мультиварці. викладаємо тісто в чашу. ставимо чашу в мультиварку, закриємо кришку.

  • Крок 14

    Крок чотирнадцятий: встановлюємо режим «Випічка» на півтори години. перевіримо готовність паски зубочисткою, при необхідності допікаємо ще в тому ж режимі ще 15 хвилин. дістаємо чашу з мультиварки, перевернемо її на обробну дошку. знову перевіримо готовність паски зубочисткою.

  • Крок 15

    Крок п'ятнадцятий: переконаємося, що паску вийшов добре пропечений, незважаючи на те, що у нього немає рум'яної верхньої скоринки. покриємо паску глазур'ю, прикрасимо. Порівняємо результат: паска з мультиварки зліва. остиглі паски в розрізі. на наступну добу. Паска з мультиварки кілька осів. дегустуємо обидва паски.розріз паски з мультиварки. розріз паски з духовки.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: