Загрузка...

Паска великодня в мультиварці і духовці

Паска великодня в мультиварці і духовці


Яка ж Пасха без високого, пишного здобного і солодкого паски? У традиційному стилі його не приготуєш, але так хочеться .... І тут на допомогу приходить лише винахідливість і наша незамінна сучасна техніка .... Яку паску виявиться смачніше? А який з них простіше готувати? Щоб це з'ясувати, зробимо дві паски одночасно і об'єктивно порівняємо результат
Паска великодня в мультиварці і духовці
0
0
11 кві
Інгредієнти:
  • Сухі дріжджі - 2 чайні ложки;
  • Борошно - 500 г;
  • Сухе молоко - 1 столові ложки;
  • Вершкове масло - 150 г;
  • Сіль - ½ чайної ложки;
  • Цукор - 1 склянка;
  • Коньяк - 2 ст.л. (Горілкою не замінювати);
  • Ванільний цукор - 1 пакетик;
  • Куряче яйце-3 штуки;
  • Вода - 1 склянка;
  • Ізюм - ¾ склянки;
  • Білок курячого яйця - 1 штука;
  • Цукрова пудра - 50 г;
  • Кольорова посипання;
  • Сіль - щіпка;
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Крок перший: перевіримо наявність інгредієнтів для паски, підготуємо продукти, наллємо в чашу хлібопічки теплу воду.

  • Крок 2

    Крок другий: насиплемо дріжджі, до них додамо цукор, сіль і сухе молоко.

  • Крок 3

    Крок третій: зіб'ємо яйце віночком і додамо туди ж, наллємо коньяк.

  • Крок 4

    Крок четвертий: додамо розтоплене масло. добре промиємо родзинки, покладемо його в вийшла суміш.

  • Крок 5

    Крок п'ятий: в останню чергу покладемо просіяне борошно. встановимо на хлібопічці режим «Дріжджове тісто» і чекаємо, поки воно підніметься.

  • Крок 6

    Крок шостий: якщо тісто піднялося недостатньо, залишимо його в закритій відключеною хлібопічці ще на годину. змажемо прогріту чашу мультиварки маслом і перекладемо в неї тісто.

  • Крок 7

    Крок сьомий: Далі можна зробити двома шляхами: випікати паску в духовці або в мультиварки. Тому далі розділимо кроки на два етапи: залишимо тісто в чаші для вистоювання хвилин на 20. разогріемо камеру до 180оС, і помістимо в неї чашу, заповнену тістом.

  • Крок 8

    Крок восьмий: розігріємо духовку до 180о, поставимо в неї расстоявшихся тісто. Поставимо в неї нашу чашу, виставимо режим «Випічка» на 80 хвилин. Поки випікається паску займемося приготуванням глазурі:відокремимо білок від жовтка.

  • Крок 9

    Крок дев'ятий: додамо до білка сіль і зіб'ємо міксером до утворення піни, додамо цукрову пудру, продовжимо збивання. перевіримо готовність глазурі, при перевертанні посуду вверх дном вона не належна стікати зі стінок і капати.

  • Крок 10

    Крок десятий: виймаємо випекшу паску з духовки. виймаємо його з чаші, для цього перевернемо чашу на обробну дошку.

  • Крок 11

    Крок одинадцятий: викладемо паску на тарілку, остудити. нанесемо глазур, розрівняти її по поверхні.

  • Крок 12

    Крок дванадцятий: прикрасимо верх кондитерської посипкою і порізаними горіхами. розріжемо паску, подамо.

  • Крок 13

    Крок тринадцятий: Тепер печемо паску в мультиварці. викладаємо тісто в чашу. ставимо чашу в мультиварку, закриємо кришку.

  • Крок 14

    Крок чотирнадцятий: встановлюємо режим «Випічка» на півтори години. перевіримо готовність паски зубочисткою, при необхідності допікаємо ще в тому ж режимі ще 15 хвилин. дістаємо чашу з мультиварки, перевернемо її на обробну дошку. знову перевіримо готовність паски зубочисткою.

  • Крок 15

    Крок п'ятнадцятий: переконаємося, що паску вийшов добре пропечений, незважаючи на те, що у нього немає рум'яної верхньої скоринки. покриємо паску глазур'ю, прикрасимо. Порівняємо результат: паска з мультиварки зліва. остиглі паски в розрізі. на наступну добу. Паска з мультиварки кілька осів. дегустуємо обидва паски.розріз паски з мультиварки. розріз паски з духовки.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: