Загрузка...

Пісочний пиріг з варенням

Пісочний пиріг з варенням


Дуже смачний і простий у приготуванні десерт до чаю або кави - пісочний пиріг з варенням. Приготувати пиріг з варенням пісочний легко і швидко, у вас піде зовсім небагато часу і сил. Варення, яке є в кожному будинку, послужить чудовою начинкою для пирога. Вона (начинка) може бути і солодким і кисло-солодким, можна використовувати і джем і повидло.
Пісочний пиріг з варенням
+4
0
29 січ
Інгредієнти:
  • Пачка вершкового масла;
  • Склянка цукру;
  • Одне куряче яйце, але можна і без нього;
  • Маленький пакетик ваніліну або кориці;
  • Три склянки борошна;
  • Варення, бажано не дуже рідке;
  • Дві столові ложки крохмалю;
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Необхідно заздалегідь дістати з холодильника яйця і вершкове масло, щоб вони були кімнатної температури.

  • Крок 2

    При використанні масла тісто виходить більш ніжним, але можна скористатися і маргарином для випічки.

  • Крок 3

    Вершкове масло збиваємо міксером з цукром, вливаємо туди куряче яйце і маленькими порціями додаємо борошно.

  • Крок 4

    Вимішуємо еластичне тісто, розпушувач в пісочне тісто додавати не обов'язково. Воно і без нього виходить хорошої якості.

  • Крок 5

    Ділимо тісто на дві частини.

  • Крок 6

    Більшу частину тіста і розгортаємо його в пласт товщиною 1 сантиметр.

  • Крок 7

    Решту тіста відправляємо в холодильник. Переносимо на лист (його маслом змащувати не обов'язково) і викладаємо на нього начинку.

  • Крок 8

    Для начинки попередньо змішуємо варення з крохмалем, який збереже варення від витікання при нагріванні.

  • Крок 9

    Витягуємо тісто, що з холодильника і трьом його на крупній тертці зверху варення.

  • Крок 10

    Нагріваємо духовку до 170оС і ставимо в нього пиріг на 30 хвилин.

  • Крок 11

    Коли на пирозі з'явиться гарна коричнева скоринка, дістаємо його з духовки і даємо трохи охолонути.

  • Крок 12

    Потім нарізаємо на порційні шматки і вкладаємо на блюдо.

  • Крок 13

    Для ласунів можна поставити на стіл збиті вершки, так пиріг буде виглядати набагато святковіше і урочистіше. Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: