Штрудель з листкового тіста

Штрудель з листкового тіста


Сьогодні я хочу запропонувати вам спекти австрійський традиційний рецепт. Штрудель з листкового тіста, який отримав назву Віденський штрудель - це десерт з скрученого тонкого листового тіста готують його в Угорщині, Чехії, а також в німецькомовних країнах. У різних країнах для начинки використовуються картоплю, сир, м'ясо, ягоди, але жителі Австрії воліють для начинки яблука. Подається Віденський листковий штрудель з морозивом або збитими вершками. Я пропоную вам покрокову інструкцію, дотримуючись якої ви зможете приготувати це чудове кулінарний виріб. Готуємо будинку це смачний рецепт!
Штрудель з листкового тіста
+3
0
21 січ
Інгредієнти:
  • Листкове тісто - триста грам.
  • Яблука - чотири.
  • Вершкове масло - три столові ложки.
  • Цукор - сто п\'ятдесят грамів.
  • Волоський горіх - сто п\'ятдесят грамів.
  • Сухарі - чотири столові ложки.
  • Мелена кориця - за смаком.
  • Ванілін.
  • Борошно вищого сорту - три столових ложки (для підсипки при розгойдуванні тесту).
  • Рослинне масло - для змазування пергаментного паперу.
  • Яєчний білок - для змащування верху вироби перед випіканням.
  • Цукрова пудра - для посипання вироби.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Для початку разморозьте готове, куплене в магазині листкове тісто, протягом тридцяти хвилин.

  • Крок 2

    За цей час, підготуйте начинку. Розмеліть горіхи в блендері, при цьому одна частина горіхів буде відчутна при їжі, а інша, розмелені на борошно, буде надавати начинці горіховий смак.

  • Крок 3

    Помийте яблука, очистіть їх, розріжте кожне на чотири частини, вийміть з нього насіння і наріжте кожну частину тонкими часточками або кубиками середнього розміру.

  • Крок 4

    Протягом однієї хвилини обсмажте яблука на вершковому маслі. Додайте розмелені горіхи і на сковорідці обсмажте все разом ще одну хвилину.

  • Крок 5

    Зніміть яблука з плити, додайте корицю, цукор, ванілін і акуратно все перемішайте. Поки начинка остигає, приготуємо листкове тісто.

  • Крок 6

    На дерев'яну дошку покладіть лляне рушник або ж пергаментний папір, посипте борошном, що б листкове тісто не прилипало. Розкачайте тонкий пласт прямокутної форми, тільки дуже акуратно і обережно, в одному напрямку.

  • Крок 7

    Посипте сухарями половину пласта, залишаючи краю не присипаними, поверх її викладаємо начинку і рівномірно разравниваем. Скачуємо тісто з начинкою в рулет і защипуємо краю.

  • Крок 8

    Рослинним маслом змащуємо пергаментний папір, кладемо її на деко і викладаємо готовий рулет, тільки дуже акуратно, тому що тісто може прорватися. Зверху потрібно змастити маслом.

  • Крок 9

    Відправляємо для запікання в духовку і випікаємо при температурі двісті градусів протягом тридцяти хвилин. За п'ять хвилин до закінчення випікання вироби, потрібно змастити штрудель яєчним білком, збитим виделкою до однорідного стану, і назад поставте в духовку.

  • Крок 10

    Якщо випікати штрудель довше, він вийде хрустким, тільки стежте, що б не підгоріло.

  • Крок 11

    Готове кулінарний виріб посипте цукровою пудрою.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: