Загрузка...

Штрудель з листкового тіста

Штрудель з листкового тіста


Сьогодні я хочу запропонувати вам спекти австрійський традиційний рецепт. Штрудель з листкового тіста, який отримав назву Віденський штрудель - це десерт з скрученого тонкого листового тіста готують його в Угорщині, Чехії, а також в німецькомовних країнах. У різних країнах для начинки використовуються картоплю, сир, м'ясо, ягоди, але жителі Австрії воліють для начинки яблука. Подається Віденський листковий штрудель з морозивом або збитими вершками. Я пропоную вам покрокову інструкцію, дотримуючись якої ви зможете приготувати це чудове кулінарний виріб. Готуємо будинку це смачний рецепт!
Штрудель з листкового тіста
+2
0
21 січ
Інгредієнти:
  • Листкове тісто - триста грам.
  • Яблука - чотири.
  • Вершкове масло - три столові ложки.
  • Цукор - сто п\'ятдесят грамів.
  • Волоський горіх - сто п\'ятдесят грамів.
  • Сухарі - чотири столові ложки.
  • Мелена кориця - за смаком.
  • Ванілін.
  • Борошно вищого сорту - три столових ложки (для підсипки при розгойдуванні тесту).
  • Рослинне масло - для змазування пергаментного паперу.
  • Яєчний білок - для змащування верху вироби перед випіканням.
  • Цукрова пудра - для посипання вироби.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Для початку разморозьте готове, куплене в магазині листкове тісто, протягом тридцяти хвилин.

  • Крок 2

    За цей час, підготуйте начинку. Розмеліть горіхи в блендері, при цьому одна частина горіхів буде відчутна при їжі, а інша, розмелені на борошно, буде надавати начинці горіховий смак.

  • Крок 3

    Помийте яблука, очистіть їх, розріжте кожне на чотири частини, вийміть з нього насіння і наріжте кожну частину тонкими часточками або кубиками середнього розміру.

  • Крок 4

    Протягом однієї хвилини обсмажте яблука на вершковому маслі. Додайте розмелені горіхи і на сковорідці обсмажте все разом ще одну хвилину.

  • Крок 5

    Зніміть яблука з плити, додайте корицю, цукор, ванілін і акуратно все перемішайте. Поки начинка остигає, приготуємо листкове тісто.

  • Крок 6

    На дерев'яну дошку покладіть лляне рушник або ж пергаментний папір, посипте борошном, що б листкове тісто не прилипало. Розкачайте тонкий пласт прямокутної форми, тільки дуже акуратно і обережно, в одному напрямку.

  • Крок 7

    Посипте сухарями половину пласта, залишаючи краю не присипаними, поверх її викладаємо начинку і рівномірно разравниваем. Скачуємо тісто з начинкою в рулет і защипуємо краю.

  • Крок 8

    Рослинним маслом змащуємо пергаментний папір, кладемо її на деко і викладаємо готовий рулет, тільки дуже акуратно, тому що тісто може прорватися. Зверху потрібно змастити маслом.

  • Крок 9

    Відправляємо для запікання в духовку і випікаємо при температурі двісті градусів протягом тридцяти хвилин. За п'ять хвилин до закінчення випікання вироби, потрібно змастити штрудель яєчним білком, збитим виделкою до однорідного стану, і назад поставте в духовку.

  • Крок 10

    Якщо випікати штрудель довше, він вийде хрустким, тільки стежте, що б не підгоріло.

  • Крок 11

    Готове кулінарний виріб посипте цукровою пудрою.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: