Гарбузова запіканка

Гарбузова запіканка


Якщо у вас був великий річний урожай гарбуза, і ви вже не знаєте, що приготувати, тобто відмінний спосіб її використання - це запіканка. Гарбузову запіканку добре подавати на сніданок з ароматною кавою або чаєм, а також на вечерю після трудового робочого дня.
Гарбузова запіканка
+26
2
15 січ
Інгредієнти:
  • гарбуза 500 грам
  • яблук 150 грам
  • яйця 2 штуки
  • вершкового масла 150 грам
  • 0,5 склянки манки
  • цукру 1 їдальня ложка
  • ванілін
  • сіль за смаком
  • щіпку соди або розпушувача
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    На початку приготування дістаньте масло з холодильника, щоб воно розтануло і стало м'яким.

  • Крок 2

    Після чого гарбуз почистіть, помийте, поріжте на шматочки будь-якого розміру.

  • Крок 3

    Чищену гарбузу покладіть в каструлю.

  • Крок 4

    У каструлю налийте води, щоб вона прикривала гарбуз, накрийте кришкою, поставте на вогонь. Коли закипить, зменшіть вогонь до малого і варіть 15-20 хвилин.

  • Крок 5

    Спробуйте гарбуз виделкою. Якщо гарбуз м'яка, значить зварилася. Злийте воду.

  • Крок 6

    Додайте в зварений гарбуз сіль і потолките її товкачем.

  • Крок 7

    Залиште товчену гарбуз остуджуватися.

  • Крок 8

    Поки вариться гарбуз, візьміть яблука помийте, очистіть їх від шкірки і наріжте на крупній тертці.

  • Крок 9

    Яйця, цукор і щіпку солі збийте вінчиком, міксером або блендером.

  • Крок 10

    Викладіть у велику миску охолоджений гарбуз, терті яблука, талое масло, манку, ванілін і все ретельно перемішайте.

  • Крок 11

    Додайте в миску збиті яйця з цукром і акуратно вмішайте в тісто.

  • Крок 12

    Розігрійте духовку до 180 градусів. Поки духовка розігрівається, візьміть пергамент для випічки, змастіть його маслом і застелити їм деко.

  • Крок 13

    Надішліть отримане тісто у форму і поставте в добре розігріту духовку для випікання на 30 хвилин.

  • Крок 14

    Коли запіканка почне підрум'янюватися, значить пора діставати з духовки. Посипте зверху цукровою пудрою і можна подавати. За бажанням кожен шматочок можна прикрасити полуничкою, малиною або будь-яким іншим фруктом на ваш смак. Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Максим
20 вересня 2014 23:19
- +1 +
Дякую вам, сьогодні готував; пиріг справді був дуже смачний (=
5 жовтня 2014 10:09
- +1 +
Нарешті знайшла запіканку без молочних продуктів(у дитини алергія) Дкую Вам, будемо пробувати!
Меню повара
Перейти до меню повара: