Загрузка...

Печиво "Троянда пустелі"

Печиво "Троянда пустелі"


Є в пустелях дуже цікаве явище: коли випадають дощі, гіпс, знаходиться в піску, йде вглиб і утворює кристали у вигляді розеток, нагадують троянди. Ці красиві гіпсові освіти незмінно привертають увагу мандрівників, а в деяких країнах навіть є символом незгасною любові і подаються в День всіх закоханих. Французи цей символ втілили в надзвичайно смачне шоколадне печиво, але вони печуть його зазвичай на Різдво і люблять дарувати своїм родичам і знайомим. Печиво це готується, на диво, елементарно. Ніяких особливих інгредієнтів не потрібно, був би в наявності шоколад та яка-небудь «хрустяшка», наприклад, кукурудзяні пластівці або повітряний рис. Я приготувала печиво двох видів. Перше з додаванням апельсинової цедри, друге - з фініками. Відразу скажу, що з цедрою - просто мегавкуснейшее, з фініками теж непогано, але солодкувато.
Печиво "Троянда пустелі"
+1
1
14 січ
Інгредієнти:
  • 1 плитка шоколаду,
  • 50 г кукурудзяних пластівців,
  • 1 апельсин,
  • 30 г вершкового масла.
  • Інгредієнти для печива з фініками:
  • 1 плитка шоколаду,
  • 50 г кукурудзяних пластівців,
  • 60 г фініків,
  • 30 г вершкового масла.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Спочатку натремо цедру. Апельсин попередньо потрібно ретельно вимити гарячою водою.

  • Крок 2

    Шоколад можна взяти будь - молочний, чорний або білий. Я взяла темний шоколад з високим вмістом какао. Шоколадну плитку ламаємо на шматочки, додаємо вершкове масло і ставимо каструльку на водяну баню для розплавлення. Вода до денця посуду з шоколадом не повинна доходити, щоб шоколад не перегрівся і маса вийшла шовковистою.

  • Крок 3

    Додаємо апельсинову цедру в розплавлений шоколад і розмішуємо.

  • Крок 4

    Потім всипаємо кукурудзяні пластівці. Їх потрібно перемішати так, щоб пластівці залишилися цілими і не раскрошились.

  • Крок 5

    Розкладаємо шоколадну масу з пластівцями в силіконову форму для кексів. По одній столовій ложці буде достатньо. Якщо форми немає, можна просто викладати лепешечками на папір для випічки. Даємо застигнути 10 хвилин в холодильнику.

  • Крок 6

    З фініками практично все те ж саме. Спочатку нарізаємо фініки.

  • Крок 7

    Фініки потрібно змішати з пластівцями, а то вони липкі і можуть в шоколаді збитися в грудку.

  • Крок 8

    Як і в першому випадку, розтоплюємо шоколад з маслом на водяній бані.

  • Крок 9

    Потім суміш пластівців з фініками перемішуємо з шоколадом.

  • Крок 10

    Цю порцію теж кладемо в формочки для кексів і даємо застигнути.

  • Крок 11

    Якщо справа дійде до зберігання (у чому я сумніваюся), то можна покласти його в закритий контейнер - і в холодильник, але, швидше за все, печиво зникне, не встигнувши з'явитися! Ви не уявляєте, яке воно чудове на смак, особливо з цедрою, хрумтить і тане в роті - відчуття нереальні!

  • Крок 12

    Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

16 серпня 2014 00:17
- 0 +
ММмммм... Дуже апетитно)
Меню повара


Перейти до меню повара: