Печиво "Троянда пустелі"

Печиво "Троянда пустелі"


Є в пустелях дуже цікаве явище: коли випадають дощі, гіпс, знаходиться в піску, йде вглиб і утворює кристали у вигляді розеток, нагадують троянди. Ці красиві гіпсові освіти незмінно привертають увагу мандрівників, а в деяких країнах навіть є символом незгасною любові і подаються в День всіх закоханих. Французи цей символ втілили в надзвичайно смачне шоколадне печиво, але вони печуть його зазвичай на Різдво і люблять дарувати своїм родичам і знайомим. Печиво це готується, на диво, елементарно. Ніяких особливих інгредієнтів не потрібно, був би в наявності шоколад та яка-небудь «хрустяшка», наприклад, кукурудзяні пластівці або повітряний рис. Я приготувала печиво двох видів. Перше з додаванням апельсинової цедри, друге - з фініками. Відразу скажу, що з цедрою - просто мегавкуснейшее, з фініками теж непогано, але солодкувато.
Печиво "Троянда пустелі"
+1
1
14 січ
Інгредієнти:
  • 1 плитка шоколаду,
  • 50 г кукурудзяних пластівців,
  • 1 апельсин,
  • 30 г вершкового масла.
  • Інгредієнти для печива з фініками:
  • 1 плитка шоколаду,
  • 50 г кукурудзяних пластівців,
  • 60 г фініків,
  • 30 г вершкового масла.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Спочатку натремо цедру. Апельсин попередньо потрібно ретельно вимити гарячою водою.

  • Крок 2

    Шоколад можна взяти будь - молочний, чорний або білий. Я взяла темний шоколад з високим вмістом какао. Шоколадну плитку ламаємо на шматочки, додаємо вершкове масло і ставимо каструльку на водяну баню для розплавлення. Вода до денця посуду з шоколадом не повинна доходити, щоб шоколад не перегрівся і маса вийшла шовковистою.

  • Крок 3

    Додаємо апельсинову цедру в розплавлений шоколад і розмішуємо.

  • Крок 4

    Потім всипаємо кукурудзяні пластівці. Їх потрібно перемішати так, щоб пластівці залишилися цілими і не раскрошились.

  • Крок 5

    Розкладаємо шоколадну масу з пластівцями в силіконову форму для кексів. По одній столовій ложці буде достатньо. Якщо форми немає, можна просто викладати лепешечками на папір для випічки. Даємо застигнути 10 хвилин в холодильнику.

  • Крок 6

    З фініками практично все те ж саме. Спочатку нарізаємо фініки.

  • Крок 7

    Фініки потрібно змішати з пластівцями, а то вони липкі і можуть в шоколаді збитися в грудку.

  • Крок 8

    Як і в першому випадку, розтоплюємо шоколад з маслом на водяній бані.

  • Крок 9

    Потім суміш пластівців з фініками перемішуємо з шоколадом.

  • Крок 10

    Цю порцію теж кладемо в формочки для кексів і даємо застигнути.

  • Крок 11

    Якщо справа дійде до зберігання (у чому я сумніваюся), то можна покласти його в закритий контейнер - і в холодильник, але, швидше за все, печиво зникне, не встигнувши з'явитися! Ви не уявляєте, яке воно чудове на смак, особливо з цедрою, хрумтить і тане в роті - відчуття нереальні!

  • Крок 12

    Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
16 серпня 2014 00:17
- 0 +
ММмммм... Дуже апетитно)
Меню повара
Перейти до меню повара: