Загрузка...

Дід Мороз. Випічка для дітей

Дід Мороз. Випічка для дітей


«Салати - салатами, а випічка новорічна теж має місце бути!» - подумала я і почала ліпити ось такого Діда Мороза... Тісто для Дідуся я вирішила зробити сирним. Все-таки, якщо випічка планувалася для дітей, хотілося зробити її максимально смачною!
Дід Мороз. Випічка для дітей
0
0
30 гру
Інгредієнти:
  • 1 пачка сиру (250 г)
  • 140 г вершкового масла
  • 70 г цукру
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1 скибочка лимона
  • 1/4 ч.л. соди
  • 1/2 ч.л. крохмалю
  • близько 1 і 1/4 ст. борошна
  • рослинна олія
  • жменя журавлини
  • 20 р цукру
  • 2 родзинки
  • 1 курага
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Тісто готується дуже просто і швидко, а виходить смачним і м'яким. Виклала в миску сир, розм'якшене вершкове масло, всипала цукор. Размешала до однорідності, додала сіль, крохмаль, соду, на яку вичавила сік з скибочки лимона.

  • Крок 2

    Гарненько розмішала, щоб розпушувач розійшовся рівномірно. Просіяла борошно пшеничне вищого сорту.

  • Крок 3

    Вимесила м'яке еластичне тісто.

  • Крок 4

    Розділила його на три частини - одну невелику (15 відсотків) і дві побільше, приблизно однакові. Мала частина стане в нагоді в кінці. Одну з однакових частин розкатала наступної форми:

  • Крок 5

    Це основа для обличчя Дідуся :) Акуратно переклала її в змащену рослинною олією форму. Другу частину розкатала інакше:

  • Крок 6

    Це заготовка для бороди. Зробила глибокі надрізи.

  • Крок 7

    Акуратно перенесла бороду і розташувала на обличчі)

  • Крок 8

    Тепер зробила надрізи ще глибше (відразу так робити не рекомендую - тісто ніжне, борода може розірватися під час переносу з дошки на деко). Скрутила волосся бороди джгутами. Деякі з них як би ненароком трохи сплутала (не можуть же вони всі просто висіти!).

  • Крок 9

    Тепер приступила до верхньої частини Діда Мороза. Тісто потрібно розподілити на помпон і бортик шапки, ніс і вуса. Верхівку загнула набік і розташувала скручений кулька - помпон. Розташувала джгутик - бортик. Розмістила оченята-родзинки.

  • Крок 10

    Далі скачала ніс і сформувала вуса))

  • Крок 11

    Зробила рот з кураги, розташувала ніс і вуса, які трохи підкрутила, як і бороду :)

  • Крок 12

    Тепер залишилося прикрасити шапку - зробити її традиційно червоною. Для цього підійдуть будь-які ягоди цього кольору. Я вибрала журавлину. Розморозила її, размешала з цукром.

  • Крок 13

    Виклала на шапку. Ніс теж трохи змастила соком, щоб був порумяніше

  • Крок 14

    Відправила Дідуся в духовку хвилин на 20, виставивши температуру 180'C.

  • Крок 15

    Як показала практика, дорослі нітрохи не менше дітей рвалися покуштувати це блюдо

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: