Консервована випічка в подарунок

Консервована випічка в подарунок


Скажіть-но, дорогі читачки, що ви консервуєте в банках? Можу припустити, що овочі і фрукти, ну, і, може бути, хто-то робить тушонку. А випічку ви консервувати пробували? Ні-ні, не смійтеся і не дивуйтеся, я серйозно! Перед європейським Різдвом я помітила, що на французьких сайтах багато говориться про подарунковій випічці. У баночках господині збирають красиві набори з інгредієнтів, що супроводжують їх рецептами, оформляють стрічками і дарують на Різдво. Хороша ідея, цілком можна скористатися, але коли я стала зустрічати готову випічку в баночках, я була взагалі убита наповал. Вірите, кекс, який я сьогодні хочу вам показати, за твердженням автора, можна зберігати в банку цілих півроку?!! Хотілося б перевірити, але у мене всі кекси зникли до наступного дня, настільки оригінальною подачею і своїм смаком вони вразили моїх домочадців. До Нового року ще кілька днів, і якщо ви ще бігаєте в пошуках подарунків, не скидайте цей варіант з рахунків.
Консервована випічка в подарунок
+1
0
30 гру
Інгредієнти:
  • 250 борошна,
  • 300 г сиру,
  • 150 г вершкового масла,
  • 1 ст. цукру,
  • 3 яйця,
  • 2 ч.л. розпушувача,
  • 1 ст.л. апельсинової цедри,
  • 30 г шоколадних крапель.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Готується кекс так само, як зазвичай. Спочатку потрібно збити яйця з цукром дочиста.

  • Крок 2

    В яєчну масу кладемо сир і шматочки вершкового масла, збиваємо.

  • Крок 3

    Борошно змішати з розпушувачем і просіваємо в рідку масу, тісто має вийти досить густим.

  • Крок 4

    В кінці натираємо цедру з апельсина і додаємо шоколадні краплі, обережно перемішуємо. Якщо немає крапель, можна додати маленькі шматочки шоколаду.

  • Крок 5

    Беремо чисті вимиті і висушені баночки, бажано з широким горлечком. У мене було дві пів-літрових і чотири - по 0,35. Тісто кладемо не більше, ніж на третину об'єму, інакше почне виповзати з банки.

  • Крок 6

    Застеляємо деко двома шарами паперу для випічки, ставимо банки і відправляємо випікати при температурі 180 градусів. Час випічки 35-45 хвилин. Готовність перевіряємо, як зазвичай, дерев'яною паличкою.

  • Крок 7

    Як тільки кекси будуть готові, їх потрібно відразу закрутити кришками і перевернути, як ми зазвичай робимо при консервуванні.

  • Крок 8

    Коли баночки охолонуть, їх можна оформити в подарунковому варіанті, а можна і відразу ж зняти пробу! Запевняю, не розчаруєтеся!

  • Крок 9

    Приємного апетиту!!!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: