Шарлотка до святкового столу

Шарлотка до святкового столу


Блюдо, з яким асоціюється дитинство з чудовою ніжною і красивою назвою шарлотка або пиріг з яблуками, також успішно приносить радість і вже в дорослому житті. Відмінне поєднання продуктів, швидке приготування, неймовірно ніжний смак і аромат забезпечили шарлотці популярність у всі часи. Отже, готуємо велику шарлотку. Смачна шарлотка дома це просто!
Шарлотка до святкового столу
+3
0
23 гру
Інгредієнти:
  • Яблука свіжі - 16шт
  • Хліб пшеничний - 400г
  • Родзинки - 4 ст. ложки
  • Сухарі панірувальні - 2 ст. ложки
  • Масло вершкове - 6 ст. ложок
  • Яйце - 2шт
  • Соус абрикосовий - 2 склянки
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    З пшеничного хліба зрізаються скоринки, і він акуратно нарізається на однакові тонкі скибочки. Вершкове масло розтоплюється, в нього опускаються скибочки хліба для просочування.

  • Крок 2

    Форма або деко рясно змащується (боки в тому числі) і посипається сухарями для панірування.

  • Крок 3

    Хлібні скибочки укладаються на деко або форму.

  • Крок 4

    Яблука очищаються (краще взяти сорт Шафран) від шкірки, вирізається серцевина. Нарізані скибочками яблука злегка обсмажуються на олії.

  • Крок 5

    Ізюм змішується з яблуками і все охолоджується.

  • Крок 6

    На середину форми або дека укладається яблучна маса (поверхню необхідно розрівняти).

  • Крок 7

    Попередньо зрізані хлібні скоринки укладаються зверху яблучною маси. Всі заливається сумішшю зі збитих яєць і молока.

  • Крок 8

    Форма закривається кришкою і ставиться розігріту духовку. Випікається до готовності при середній температурі.

  • Крок 9

    Кришка знімається безпосередньо перед подачею. Шарлотка перекидається на блюдо. Окремо подається абрикосовий соус.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: