Загрузка...

Шарлотка до святкового столу

Шарлотка до святкового столу


Блюдо, з яким асоціюється дитинство з чудовою ніжною і красивою назвою шарлотка або пиріг з яблуками, також успішно приносить радість і вже в дорослому житті. Відмінне поєднання продуктів, швидке приготування, неймовірно ніжний смак і аромат забезпечили шарлотці популярність у всі часи. Отже, готуємо велику шарлотку. Смачна шарлотка дома це просто!
Шарлотка до святкового столу
+3
0
23 гру
Інгредієнти:
  • Яблука свіжі - 16шт
  • Хліб пшеничний - 400г
  • Родзинки - 4 ст. ложки
  • Сухарі панірувальні - 2 ст. ложки
  • Масло вершкове - 6 ст. ложок
  • Яйце - 2шт
  • Соус абрикосовий - 2 склянки
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    З пшеничного хліба зрізаються скоринки, і він акуратно нарізається на однакові тонкі скибочки. Вершкове масло розтоплюється, в нього опускаються скибочки хліба для просочування.

  • Крок 2

    Форма або деко рясно змащується (боки в тому числі) і посипається сухарями для панірування.

  • Крок 3

    Хлібні скибочки укладаються на деко або форму.

  • Крок 4

    Яблука очищаються (краще взяти сорт Шафран) від шкірки, вирізається серцевина. Нарізані скибочками яблука злегка обсмажуються на олії.

  • Крок 5

    Ізюм змішується з яблуками і все охолоджується.

  • Крок 6

    На середину форми або дека укладається яблучна маса (поверхню необхідно розрівняти).

  • Крок 7

    Попередньо зрізані хлібні скоринки укладаються зверху яблучною маси. Всі заливається сумішшю зі збитих яєць і молока.

  • Крок 8

    Форма закривається кришкою і ставиться розігріту духовку. Випікається до готовності при середній температурі.

  • Крок 9

    Кришка знімається безпосередньо перед подачею. Шарлотка перекидається на блюдо. Окремо подається абрикосовий соус.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: