» » » Печиво "Стигле яблучко"

Печиво "Стигле яблучко"

Оцінка 4 з 5
Я вже писала, що використовуючи цікаві, оригінальні способи подачі будь-якої страви або якщо підійти творчо, наприклад, для приготування випічки, можна отримати чудовий результат, який обов'язково сподобається вашим близьким, незалежно від того, як часто ви готували за цим рецептом. Сьогодні пропоную вашій увазі печиво під назвою «Стигле яблучко». До його складу не входять яблука, немає, просто форма самого печива оформлена у вигляді яблучних часточок. Для того, щоб краще передати форму, можна використовувати насіння соняшника, замінивши ними зернятка яблука. У мене в цей момент не було їх в наявності, тому мої яблучка без серцевини.

Інгредієнти для рецепта «Печиво "Стигле яблучко"»:

  • яйце - 3 шт.
  • цукор - 250 г
  • маргарин або вершкове масло - 200 г
  • сметана - 50 г
  • буряк свіжий - 1 шт.
  • сода гашене в оцті або лимонної кислоти - 1 ч.л.
  • мука
  • гвоздика сушена

Як приготувати «Печиво "Стигле яблучко"» в домашніх умовах

  1. Яйця збиваємо з цукром.
  2. Додаємо сметану. Перемішуємо.
  3. Маргарин або вершкове масло розтоплюємо на повільному вогні. Остуджуємо. Вливаємо в тісто. Перемішуємо.
  4. Соду гасимо в оцеті або в лимоній кислоті. Додаємо в тісто. Перемішуємо.
    Буряк очищаємо. Натираємо на крупній тертці. Можна використовувати соковижималку. Я ж просто поклала натерту буряк в марлю і вичавила з неї сік.
  5. Тісто розділяємо на дві нерівні частини. В меншу частину вливаємо сік буряка.
  6. Перемішуємо. Додаємо борошна. Замішуємо еластичне тісто.
  7. Тісто має вийде червоного кольору. Червоне тісто відправляємо в холодильник.
  8. В другу більшу частину тіста додаємо борошна.
  9. Замішуємо еластичне тісто. Також відправляємо в холодильник на 30 - 60 хвилин. Чим краще тісто охолоне, тим легше буде нарізати його. Розкачуємо червоне тісто в пласт. На середину викладаємо «ковбаску» з світлого тіста.
  10. Обертаємо червоним тістом світле.
  11. За допомогою гострого ножа нарізаємо отриманий двоколірний рулет на кружечки товщиною близько 1 см.
  12. Надаємо кружочкам форму часточок. З допомогою гвоздики робимо хвостик яблучка. Можна посипати кунжутом. Приготоване для випічки викладаємо печиво на деко, змащене маслом. Випікаємо в духовці при температурі 200 градусів 20-30 хвилин. Смачного!
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent