Рецепти з фото і відео

Печиво "Стигле яблучко"

Печиво "Стигле яблучко"


Я вже писала, що використовуючи цікаві, оригінальні способи подачі будь-якої страви або якщо підійти творчо, наприклад, для приготування випічки, можна отримати чудовий результат, який обов'язково сподобається вашим близьким, незалежно від того, як часто ви готували за цим рецептом. Сьогодні пропоную вашій увазі печиво під назвою «Стигле яблучко». До його складу не входять яблука, немає, просто форма самого печива оформлена у вигляді яблучних часточок. Для того, щоб краще передати форму, можна використовувати насіння соняшника, замінивши ними зернятка яблука. У мене в цей момент не було їх в наявності, тому мої яблучка без серцевини.
Печиво "Стигле яблучко"
+2
0
29 лис
Інгредієнти:
  • яйце - 3 шт.
  • цукор - 250 г
  • маргарин або вершкове масло - 200 г
  • сметана - 50 г
  • буряк свіжий - 1 шт.
  • сода гашене в оцті або лимонної кислоти - 1 ч.л.
  • мука
  • гвоздика сушена
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Яйця збиваємо з цукром.

  • Крок 2

    Додаємо сметану. Перемішуємо.

  • Крок 3

    Маргарин або вершкове масло розтоплюємо на повільному вогні. Остуджуємо. Вливаємо в тісто. Перемішуємо.

  • Крок 4

    Соду гасимо в оцеті або в лимоній кислоті. Додаємо в тісто. Перемішуємо. Буряк очищаємо. Натираємо на крупній тертці. Можна використовувати соковижималку. Я ж просто поклала натерту буряк в марлю і вичавила з неї сік.

  • Крок 5

    Тісто розділяємо на дві нерівні частини. В меншу частину вливаємо сік буряка.

  • Крок 6

    Перемішуємо. Додаємо борошна. Замішуємо еластичне тісто.

  • Крок 7

    Тісто має вийде червоного кольору. Червоне тісто відправляємо в холодильник.

  • Крок 8

    В другу більшу частину тіста додаємо борошна.

  • Крок 9

    Замішуємо еластичне тісто. Також відправляємо в холодильник на 30 - 60 хвилин. Чим краще тісто охолоне, тим легше буде нарізати його. Розкачуємо червоне тісто в пласт. На середину викладаємо «ковбаску» з світлого тіста.

  • Крок 10

    Обертаємо червоним тістом світле.

  • Крок 11

    За допомогою гострого ножа нарізаємо отриманий двоколірний рулет на кружечки товщиною близько 1 см.

  • Крок 12

    Надаємо кружочкам форму часточок. З допомогою гвоздики робимо хвостик яблучка. Можна посипати кунжутом. Приготоване для випічки викладаємо печиво на деко, змащене маслом. Випікаємо в духовці при температурі 200 градусів 20-30 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: