» » » Десерт «Raspberry ice»

Десерт «Raspberry ice»

Оцінка 4 з 5
Цього тижня до мене вирішили завітати гості. Все б нічого, але вони вирішили з'явитися без попередження. Це був приємний сюрприз, але потрібно було вирішити, чим їх пригощати, адже буває, що вдома немає нічого смачненького. Це і був той самий день. Поки гості грали, освоювалися, я стала думати, що б таке приготувати: за пару хвилин і смачно. Як буває в таких ситуаціях, я відкрила холодильник. Для десерту цілком могли підійти заморожені ягоди, яких повним-повнісінько. Але що з ними робити? Спекти пиріг? Це, звичайно, варіант, але по часу не підходить. І тут я згадала, що у мене на всяк випадок був віденський бісквітний корж, який я і відшукала. Ягоди плюс бісквіт - смачно, але чогось не вистачає. А може, морозиво? Точно, воно у нас завжди є в наявності. Пломбір на паличці і в глазурі я вирішила не чіпати, а ось брикетики якраз підійшли. Десерт був цілковитою імпровізацією, але це вплинуло на кінцевий результат лише позитивним чином.

Інгредієнти для рецепта «Десерт Raspberry ice»:

  • Морозиво пломбір - 100 г
  • Морозиво крем-брюле - 100 г
  • Бісквітний корж «Віденський»
  • Малина заморожена - 2 склянки
  • Міцна кава - 1/3 склянки
  • Лікер - 5 ст.л.
  • Цукор - 3 ст.л.
  • Кокосова стружка

Як приготувати «Десерт Raspberry ice» в домашніх умовах

  1. викласти ягоди в миску
  2. посипати їх цукром
  3. збити блендером до консистенції пюре
  4. пломбір і крем-брюле у мене були в брикетиках, тому вафлі довелося видалити
  5. додати морозиво до ягодному пюре і гарненько збити за допомогою блендера до утворення однорідної маси
  6. підготувати бісквітний корж (я б спекла його сама, але гості вимагали смачненького - треба було щось вирішувати з десертом)
  7. змішати каву і лікер
  8. корж просочити
  9. викласти на корж масу, отриману при змішуванні морозива і ягід
  10. зверху посипати кокосовою стружкою. Десерт готовий! Перші порції були продегустовані відразу ж після приготування. Залишився десерт я поставила в морозилку, але ненадовго. Смачніше він все-таки тоді, коли трохи постоїть в морозилці. Краще не переборщувати з мінусовою температурою, зараз ж не літо.
  11. Смак зовсім не нудотний, навіть з кислинкою. Якщо хочеться якнайсолодше - просто додайте більше цукру. Приємного апетиту!
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent