Загрузка...

Лимонний кекс рецепт з фото

Лимонний кекс рецепт з фото


Кекс - ця солодка випічка з бісквітного або дріжджового тіста, у багатьох народів є весільним і різдвяною стравою. Часто кекс збагачують родзинками, горіхами, повидлом, цукатами, присипають цукровою пудрой.А ми з вами приготуємо лимонний кекс.
Лимонний кекс рецепт з фото
+5
0
15 лис
Інгредієнти:
  • Маргарин 200 гр
  • Лимон 2 шт
  • Цукор 150 гр
  • Розпушувач 1 пч
  • Борошно пшеничне 2 ст
  • Яйце куряче 4 шт
  • Молоко 200 мл
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Набір продуктів дуже простий і не дорогий!

  • Крок 2

    Маргарин натерти на крупній тертці! Маргарин можна замінити на вершкове масло, буде трішки ніжніше.

  • Крок 3

    Перемішаємо маргарин з цукром і яйцями!

  • Крок 4

    Далі вливаємо молоко, додаємо розпушувач, всипаємо борошно і вимішуємо тісто, щоб воно було по консистенції, як густа сметана. Маргарин не потрібно намагатися розтерти до однорідної маси, це потрібно для того, щоб у процесі випікання в нашому кексі вийшли апетитні дірочки!

  • Крок 5

    На дрібній тертці знімає цедру з лимона.

  • Крок 6

    М'якоть лимона нам теж потрібна, її ми натремо на крупній тертці.

  • Крок 7

    Лимонну масу вмішуємо в тісто, виливаємо готове тісто у змащену роз'ємну форму. І ставимо випікати в розігріту духовку на 30-40 хв. Готовність кексу перевіряємо лучиною. Так як розпушувач з лимоном відразу почнуть дружити, все потрібно робити дуже швидко, щоб процес підйому тесту відбувався вже в духовці.

  • Крок 8

    Форму також бажано підготувати заздалегідь. Змащуємо її шматочком маргарину або масла!

  • Крок 9

    І не поспішайте виймати лимонний кекс відразу з форми, дайте трохи охолонути і - приємного чаювання з лимонним кексом! Прикрасити можна цукровою пудрою, фруктами.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: