Загрузка...

Пиріг з начинкою з консервованої вишні та безе

Пиріг з начинкою з консервованої вишні та безе


Прийшов час використовувати заготовки на зиму. З консервованої вишні у власному соку , без особливих клопотів, можна приготувати дуже смачні пироги та десерти. Тісто для нашого пирога готується тільки з жовтками (білки ми використовуємо для шапочки «Безе»), воно виходить красивого пісочного кольору, довго не черствіє і дуже смачне. Не лякайтеся довгого опису рецепта, готувати пиріг зовсім нескладно
Пиріг з начинкою з консервованої вишні та безе
+3
0
11 лис
Інгредієнти:
  • 3 склянки борошна
  • 200 г вершкового маргарину
  • 3 жовтки
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 склянка цукру
  • 2 ст. л. білих сухарів
  • 600 г вишні (консервованою у власному соку)
  • Для «Безе»
  • 3 білка
  • 3 ст. л. цукру
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Заздалегідь відкрийте баночку вишні у власному соку і викладіть її в сито. Відокремте білки від жовтків, білки поставте в холодильник.

  • Крок 2

    У борошно наріжте маргарин дрібними шматочками, додайте жовтки, розпушувач, цукор, ванільний цукор, 50 мл холодної води і замісити тісто. Вимішуйте тісто недовго, поки воно не почне відставати від рук. Тісто не повинно бути занадто тугим. Скачайте з тіста кулю, загорніть в плівку і покладіть в холодильник на 30 хвилин. Дно рознімної форми застеліть пергаментом для випічки. Духовку нагрійте до 200 ° С.

  • Крок 3

    Шар тіста розкачайте діаметром, трохи більше форми для випічки. Намотайте тісто на качалку і перенесіть у форму, руками зробіть бортики з тіста. Щоб при випічці дно пирога не піднімався і випікалося рівномірно, проколіть його виделкою. Потім посипте сухарями і викладіть вишню. Випікайте пиріг з вишнею 25-30 хвилин. Дерев'яною шпажкою перевірте дно пирога, якщо шпажка суха, вийміть пиріг, духовку не вимикайте. Поки пиріг печеться в духовці, збийте білки до стійких піків. Цукор додавайте поступово. Потім змастіть верх пирога збитими білками. При бажанні білок можна викласти за допомогою кондитерського мішка. Поставте пиріг в гарячу духовку і випікайте ще 10 хвилин.

  • Крок 4

    PS Для тих, хто любить пироги з тонким тестом, рекомендую використовувати для випічки деко великий з цим же кількістю інгредієнтів. Бортики з тіста зробити невисокими, вишню викласти одним шаром, випікати 15-20 хвилин.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: