Пиріг з начинкою з консервованої вишні та безе

Пиріг з начинкою з консервованої вишні та безе


Прийшов час використовувати заготовки на зиму. З консервованої вишні у власному соку , без особливих клопотів, можна приготувати дуже смачні пироги та десерти. Тісто для нашого пирога готується тільки з жовтками (білки ми використовуємо для шапочки «Безе»), воно виходить красивого пісочного кольору, довго не черствіє і дуже смачне. Не лякайтеся довгого опису рецепта, готувати пиріг зовсім нескладно
Пиріг з начинкою з консервованої вишні та безе
+2
0
11 лис
Інгредієнти:
  • 3 склянки борошна
  • 200 г вершкового маргарину
  • 3 жовтки
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 склянка цукру
  • 2 ст. л. білих сухарів
  • 600 г вишні (консервованою у власному соку)
  • Для «Безе»
  • 3 білка
  • 3 ст. л. цукру
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Заздалегідь відкрийте баночку вишні у власному соку і викладіть її в сито. Відокремте білки від жовтків, білки поставте в холодильник.

  • Крок 2

    У борошно наріжте маргарин дрібними шматочками, додайте жовтки, розпушувач, цукор, ванільний цукор, 50 мл холодної води і замісити тісто. Вимішуйте тісто недовго, поки воно не почне відставати від рук. Тісто не повинно бути занадто тугим. Скачайте з тіста кулю, загорніть в плівку і покладіть в холодильник на 30 хвилин. Дно рознімної форми застеліть пергаментом для випічки. Духовку нагрійте до 200 ° С.

  • Крок 3

    Шар тіста розкачайте діаметром, трохи більше форми для випічки. Намотайте тісто на качалку і перенесіть у форму, руками зробіть бортики з тіста. Щоб при випічці дно пирога не піднімався і випікалося рівномірно, проколіть його виделкою. Потім посипте сухарями і викладіть вишню. Випікайте пиріг з вишнею 25-30 хвилин. Дерев'яною шпажкою перевірте дно пирога, якщо шпажка суха, вийміть пиріг, духовку не вимикайте. Поки пиріг печеться в духовці, збийте білки до стійких піків. Цукор додавайте поступово. Потім змастіть верх пирога збитими білками. При бажанні білок можна викласти за допомогою кондитерського мішка. Поставте пиріг в гарячу духовку і випікайте ще 10 хвилин.

  • Крок 4

    PS Для тих, хто любить пироги з тонким тестом, рекомендую використовувати для випічки деко великий з цим же кількістю інгредієнтів. Бортики з тіста зробити невисокими, вишню викласти одним шаром, випікати 15-20 хвилин.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: