Загрузка...

Пиріг з полуницею і заварним кремом

Пиріг з полуницею і заварним кремом


Відкритий пиріг з заварним кремом та полуницею - відмінний літній десерт. Не лякайтеся довгого опису рецепта, все дуже просто. В Італії такі відкриті пироги називають «кростата». Тісто для пирога використовують під назвою «Фролло». Це, можна сказати, пісочне тісто, яке має бути щільним і розсипчастим. Готувати таке тісто не складно, воно завжди виходить, але якщо зовсім немає часу, можна замінити магазинним листковим тістом. Це набагато скоротить час приготування цього чудового пирога-десерту і не менш смачно, тому що основна краса пирога, полягає в заварний крем і, звичайно ж, полуниці. Заварний крем готується дуже просто і швидко, але є три умови. Зручніше варити заварний крем в антипригарним ковшике з ручкою, не відходити від плити і інтенсивно розмішувати дерев'яною лопаткою, щоб крем був без грудочок і не пристав до дна.
Пиріг з полуницею і заварним кремом
0
0
08 лис
Інгредієнти:
  • Для пісочного тіста
  • 200 г борошна
  • 100 г холодного вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 яйце
  • 3 жовтки
  • 1/2 склянки цукру
  • 3 ст. л. борошна
  • 1/3 склянки холодного молока
  • 2/3 склянки гарячого молока
  • 100 г м\'якого вершкового масла
  • 500-600 г полуниці
  • рознімна форма 24-26 см
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Просійте борошно, додайте нарізане шматочками холодне масло.

  • Крок 2

    Перетріть руками борошно з маслом. Додайте цукор, ванільний цукор, яйце.

  • Крок 3

    Замістите тісто, загорніть в плівку і покладіть в холодильник на 30 хвилин.

  • Крок 4

    Застеліть стіл харчовим пергаментом і на ньому розкачайте тісто діаметром більше, ніж форма для випічки. Тісто має бути товщиною 3-4 мм.

  • Крок 5

    Потім за допомогою пергаменту перенесіть розкачане тісто у форму для випічки і викладіть його так, щоб вийшли бортики 5-6 см. Випікайте в розігрітій до 190 ° С духовці до готовності, приблизно 15 хвилин, потім корж остудіть. Щоб дно пиріг не вигнулося, зробіть в тесті кілька отворів виделкою.

  • Крок 6

    Жовтки розітріть з цукром.

  • Крок 7

    Додайте борошно, перемішайте.

  • Крок 8

    Влийте в суміш трохи холодного молока, розмішайте. Жовтки розбавляйте холодним або трохи теплим молоком, щоб вони не згорнулися.

  • Крок 9

    Потім потроху влийте гаряче молоко. На самому маленькому вогні, постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння. Якщо ви хочете, щоб крем був густим, проваріть його ще 1-2 хвилини. При цьому, коли ви відчули, що на дні крем гущі ніж вгорі зніміть ківш з вогню і продовжуйте інтенсивно розмішувати, поки маса не стане однорідною і так повторіть 2-3 рази. Готовий крем зніміть з плити і помішуйте, поки не перестане булькати. Потім заварний крем охолодіть. Швидко охолодити заварний крем можна в мисці з льодом.

  • Крок 10

    Розм'якшене вершкове масло збийте, додайте заварний крем і міксером збийте всі разом. Заварний крем вийде ніжним і повітряним. Заварний крем можна готувати без вершкового масла.

  • Крок 11

    Викладіть заварний крем в заготовку для пирога з пісочного тіста.

  • Крок 12

    На заварний крем викладіть полуницю. Кількість полуниці для пирога залежатиме, яким чином ви її розташуйте. Полуницю можна нарізати часточками, розрізати на четвертинки і викласти куточками вгору, або просто викласти красуню полуницю цілком. Верх торта, вибачте пирога ;), прикрасьте цукровою пудрою або шоколадною стружкою, горішками або листочками м'яти.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: