Пиріг з полуницею і заварним кремом

Пиріг з полуницею і заварним кремом


Відкритий пиріг з заварним кремом та полуницею - відмінний літній десерт. Не лякайтеся довгого опису рецепта, все дуже просто. В Італії такі відкриті пироги називають «кростата». Тісто для пирога використовують під назвою «Фролло». Це, можна сказати, пісочне тісто, яке має бути щільним і розсипчастим. Готувати таке тісто не складно, воно завжди виходить, але якщо зовсім немає часу, можна замінити магазинним листковим тістом. Це набагато скоротить час приготування цього чудового пирога-десерту і не менш смачно, тому що основна краса пирога, полягає в заварний крем і, звичайно ж, полуниці. Заварний крем готується дуже просто і швидко, але є три умови. Зручніше варити заварний крем в антипригарним ковшике з ручкою, не відходити від плити і інтенсивно розмішувати дерев'яною лопаткою, щоб крем був без грудочок і не пристав до дна.
Пиріг з полуницею і заварним кремом
0
0
08 лис
Інгредієнти:
  • Для пісочного тіста
  • 200 г борошна
  • 100 г холодного вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 яйце
  • 3 жовтки
  • 1/2 склянки цукру
  • 3 ст. л. борошна
  • 1/3 склянки холодного молока
  • 2/3 склянки гарячого молока
  • 100 г м\'якого вершкового масла
  • 500-600 г полуниці
  • рознімна форма 24-26 см
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Просійте борошно, додайте нарізане шматочками холодне масло.

  • Крок 2

    Перетріть руками борошно з маслом. Додайте цукор, ванільний цукор, яйце.

  • Крок 3

    Замістите тісто, загорніть в плівку і покладіть в холодильник на 30 хвилин.

  • Крок 4

    Застеліть стіл харчовим пергаментом і на ньому розкачайте тісто діаметром більше, ніж форма для випічки. Тісто має бути товщиною 3-4 мм.

  • Крок 5

    Потім за допомогою пергаменту перенесіть розкачане тісто у форму для випічки і викладіть його так, щоб вийшли бортики 5-6 см. Випікайте в розігрітій до 190 ° С духовці до готовності, приблизно 15 хвилин, потім корж остудіть. Щоб дно пиріг не вигнулося, зробіть в тесті кілька отворів виделкою.

  • Крок 6

    Жовтки розітріть з цукром.

  • Крок 7

    Додайте борошно, перемішайте.

  • Крок 8

    Влийте в суміш трохи холодного молока, розмішайте. Жовтки розбавляйте холодним або трохи теплим молоком, щоб вони не згорнулися.

  • Крок 9

    Потім потроху влийте гаряче молоко. На самому маленькому вогні, постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння. Якщо ви хочете, щоб крем був густим, проваріть його ще 1-2 хвилини. При цьому, коли ви відчули, що на дні крем гущі ніж вгорі зніміть ківш з вогню і продовжуйте інтенсивно розмішувати, поки маса не стане однорідною і так повторіть 2-3 рази. Готовий крем зніміть з плити і помішуйте, поки не перестане булькати. Потім заварний крем охолодіть. Швидко охолодити заварний крем можна в мисці з льодом.

  • Крок 10

    Розм'якшене вершкове масло збийте, додайте заварний крем і міксером збийте всі разом. Заварний крем вийде ніжним і повітряним. Заварний крем можна готувати без вершкового масла.

  • Крок 11

    Викладіть заварний крем в заготовку для пирога з пісочного тіста.

  • Крок 12

    На заварний крем викладіть полуницю. Кількість полуниці для пирога залежатиме, яким чином ви її розташуйте. Полуницю можна нарізати часточками, розрізати на четвертинки і викласти куточками вгору, або просто викласти красуню полуницю цілком. Верх торта, вибачте пирога ;), прикрасьте цукровою пудрою або шоколадною стружкою, горішками або листочками м'яти.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: