Чеські булочки з дріжджового тіста «трдельнікі»

Чеські булочки з дріжджового тіста «трдельнікі»


У Чехії я не була, але одного разу по телевізору в туристичній передачі про Празі побачила ці апетитні булочки, які чеські кондитери готують просто на очах у покупців. І так у них легко і спритно виходить, що дуже захотілося спробувати зробити трдельнікі самої. Тільки от печуть ці дивовижні булочки на відкритому вогні за допомогою спеціальних тонких циліндрів, які називаються трдло, а у мене електроплита; (і циліндрів немає, але є бажання.
В результаті трдельнікі спекла, дуже задоволена і навколишні теж. А для того, щоб усередині булочки були порожніми як справжні трдельнікі, використовувала металеві конуси для приготування тістечок «трубочки з кремом». Поспішаю поділитися досвідом приготування чеських булочок у всіх подробицях і з фото.
Головна складність, це знайти циліндри для випічки трдельніков. Якщо у ваших подруг немає металевих конусів для тістечок, кажуть, що можна обмотати фольгою трубочки-під паперових рушників. Отже, трубочки готові, сміливо починайте, все вийде ;)) І, якщо дочитаєте до кінця, дізнаєтеся другий варіант приготування, зовсім легкий.
Чеські булочки з дріжджового тіста «трдельнікі»
+1
0
08 лис
Інгредієнти:
  • 300 мл теплого молока
  • 1 пакетик сухих дріжджів (11 г)
  • 2 ст. л. цукру
  • 5 жовтків
  • 140 г вершкового масла
  • щіпка солі
  • 700-800 г борошна
  • Для посипання
  • 1-2 білка
  • горіхи (волоські, мигдаль)
  • цукор
  • кориця (за бажанням)
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    У теплому молоці розчиніть дріжджі і цукор.

  • Крок 2

    Відокремте жовтки від білків.

  • Крок 3

    Розтопіть вершкове масло. Масло візьміть хорошої якості, яке при нагріванні видає приємний вершковий запах. Змішайте дріжджі, розчинені в молоці з цукром, жовтки, розтоплене вершкове масло і щіпку солі.

  • Крок 4

    Додайте просіяне борошно і замісити тісто. Борошно додавайте поступово. Доброю сухий борошна знадобиться приблизно 750 г, але може бути й інша кількість. Тісто має бути крутим, але не тугим. Його легко місити, але воно не розпливається в руках. Викладіть тісто на стіл і вимішуйте 5-10 хвилин, поки воно не стане еластичним. Потім покладіть його в миску і поставте в тепле місце, наприклад, на ледь теплу плиту. Через 30-40 хвилин воно підніметься.

  • Крок 5

    Піднялося тісто треба обминути і дати йому ще раз піднятися. Другий раз тісто піднімається швидше і його також треба обминути.

  • Крок 6

    В результаті, не дуже складних зусиль вийде ось така краса.

  • Крок 7

    Відріжте приблизно 1/3 частину тіста, розкачайте не надто тонко. Наріжте тісто смужками однакової довжини, смужки розкачайте ковбасками товщиною в палець.

  • Крок 8

    Підготовлені ковбаски оберніть навколо циліндра.

  • Крок 9

    Нагрійте духовку до 200 ° С. Підготуйте дві ємності, в одну насипте дрібно порубані горіхи, в іншій - збийте білок з цукром.

  • Крок 10

    Умочіть трдельнік в білок.

  • Крок 11

    Потім посипте горіхами. Поставте булочки в духовку на решітку або на деко. Випікайте 10-15 хвилин при температурі 200 ° С.

  • Крок 12

    Булочки вийшли просто чудові, уявляю, які вони смачні виходять на відкритому вогні. Збитий білок з цукром вбирає в себе силу-силенну горіхів і це дуже смачно, трохи нагадує тістечко з горіхами.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: