Загрузка...

Чеські булочки з дріжджового тіста «трдельнікі»

Чеські булочки з дріжджового тіста «трдельнікі»


У Чехії я не була, але одного разу по телевізору в туристичній передачі про Празі побачила ці апетитні булочки, які чеські кондитери готують просто на очах у покупців. І так у них легко і спритно виходить, що дуже захотілося спробувати зробити трдельнікі самої. Тільки от печуть ці дивовижні булочки на відкритому вогні за допомогою спеціальних тонких циліндрів, які називаються трдло, а у мене електроплита; (і циліндрів немає, але є бажання.
В результаті трдельнікі спекла, дуже задоволена і навколишні теж. А для того, щоб усередині булочки були порожніми як справжні трдельнікі, використовувала металеві конуси для приготування тістечок «трубочки з кремом». Поспішаю поділитися досвідом приготування чеських булочок у всіх подробицях і з фото.
Головна складність, це знайти циліндри для випічки трдельніков. Якщо у ваших подруг немає металевих конусів для тістечок, кажуть, що можна обмотати фольгою трубочки-під паперових рушників. Отже, трубочки готові, сміливо починайте, все вийде ;)) І, якщо дочитаєте до кінця, дізнаєтеся другий варіант приготування, зовсім легкий.
Чеські булочки з дріжджового тіста «трдельнікі»
+1
0
08 лис
Інгредієнти:
  • 300 мл теплого молока
  • 1 пакетик сухих дріжджів (11 г)
  • 2 ст. л. цукру
  • 5 жовтків
  • 140 г вершкового масла
  • щіпка солі
  • 700-800 г борошна
  • Для посипання
  • 1-2 білка
  • горіхи (волоські, мигдаль)
  • цукор
  • кориця (за бажанням)
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    У теплому молоці розчиніть дріжджі і цукор.

  • Крок 2

    Відокремте жовтки від білків.

  • Крок 3

    Розтопіть вершкове масло. Масло візьміть хорошої якості, яке при нагріванні видає приємний вершковий запах. Змішайте дріжджі, розчинені в молоці з цукром, жовтки, розтоплене вершкове масло і щіпку солі.

  • Крок 4

    Додайте просіяне борошно і замісити тісто. Борошно додавайте поступово. Доброю сухий борошна знадобиться приблизно 750 г, але може бути й інша кількість. Тісто має бути крутим, але не тугим. Його легко місити, але воно не розпливається в руках. Викладіть тісто на стіл і вимішуйте 5-10 хвилин, поки воно не стане еластичним. Потім покладіть його в миску і поставте в тепле місце, наприклад, на ледь теплу плиту. Через 30-40 хвилин воно підніметься.

  • Крок 5

    Піднялося тісто треба обминути і дати йому ще раз піднятися. Другий раз тісто піднімається швидше і його також треба обминути.

  • Крок 6

    В результаті, не дуже складних зусиль вийде ось така краса.

  • Крок 7

    Відріжте приблизно 1/3 частину тіста, розкачайте не надто тонко. Наріжте тісто смужками однакової довжини, смужки розкачайте ковбасками товщиною в палець.

  • Крок 8

    Підготовлені ковбаски оберніть навколо циліндра.

  • Крок 9

    Нагрійте духовку до 200 ° С. Підготуйте дві ємності, в одну насипте дрібно порубані горіхи, в іншій - збийте білок з цукром.

  • Крок 10

    Умочіть трдельнік в білок.

  • Крок 11

    Потім посипте горіхами. Поставте булочки в духовку на решітку або на деко. Випікайте 10-15 хвилин при температурі 200 ° С.

  • Крок 12

    Булочки вийшли просто чудові, уявляю, які вони смачні виходять на відкритому вогні. Збитий білок з цукром вбирає в себе силу-силенну горіхів і це дуже смачно, трохи нагадує тістечко з горіхами.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: