Загрузка...

«Бадамбура»

«Бадамбура»


Ці булочки з листкового тіста - азейбарджанская випічка. Вони схожі на дріжджові трояндочки, але форма більш мудрована і з горіховою начинкою. Особливість смаку додає пряність кардамон. Найцікавіше, що бадамбуру краще їсти на наступний день, т.к вона стає надзвичайно ніжною і м'якою.
«Бадамбура»
0
0
06 лис
Інгредієнти:
  • Молоко 2.5% (500 гр) 2.5ст.
  • Сметана 15% (150 гр) 0.75ст.
  • Дріжджі сухі (10 гр) 2ч.л.
  • Борошно пшеничне в / с (0.9 кг) 8.2ст.
  • Яйце куряче (40 гр) 1шт
  • Цукор (160 гр) 1ст.
  • Мигдаль (ядро) (150 гр) 1.15ст.
  • Масло вершкове 72.8% (275 гр)
  • Цукрова пудра (100 гр) 0.5ст.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Зробити опару. Підігріти 0.5 ст. молока (води) до теплої приємної температури. Всипати дріжджі і почекати близько 5 хв, поки вони розчиняться.

  • Крок 2

    Додати 1 ст.л. цукру і дрібку солі, перемішати до розчинення. Всипати 7 ст.л. борошна і розмішати виделкою або вінчиком. Вийде рідке тісто.

  • Крок 3

    Поставити опару в тепле місце (можна в миску з теплою водою) на 30 хв. Хороша опара підніметься "шапочкою" з великою кількістю дірочок.

  • Крок 4

    Розпустити 75 гр вершкового масла (маргарину). Охолодити до теплого стану. У глибокий посуд просіяти половину борошна.

  • Крок 5

    Додати маргарин, яйце, влити опару, молоко, закляття тісто. Поступово підсипаючи борошно вимісити досить круте тісто. Коли буде висипана майже вся мука, не поспішайте підсипати ще. Тісто має бути м'яким, пружним і не прилипати до рук. Якщо тісто стало вже таким, то просто вимішуйте його далі протягом 10-15 хв. Якщо місити важко, зробіть перерву, а ком тесту помістіть під вологий рушник або під харчову плівку.

  • Крок 6

    В кінці замісу підійміть ком тіста і з силою киньте його вниз. Відбийте тісто 15-20 разів. Воно стане повітряно-м'яким. Помістити ком тесту під харчову плівку або під вологий рушник і залишити в теплому місці на 1-1,5 ч.

  • Крок 7

    Горіхи помістити в блендер, додати цукор і кардамон. Подрібнити майже до стану борошна. Кардамон має специфічний смак, чимось схожим на корицю, тож кому не подобається ця пряність замініть її на ванілін. Щоб начинка була білосніжною горіх треба почистити від лушпиння. Як швидко мигдаль очистити можна подивитися в рецепті "Бланманже" . Залишилося масло розтопити.

  • Крок 8

    Коли тісто підніметься його потрібно ще раз вимісити і розділити на частини, можна скачати колобки.З кожного колобка треба розкачати тонкий лист будь-якої форми. Головне, щоб вони були дуже тоненьким, навіть просвічувалися. Такі тонкі листи потрібно намотати на качалку і перенести на іншу вільну поверхню, де вони будуть укладатися один на одного. Готове тісто не прилипає до обробній поверхні і розкочується без борошна. Переміщений лист розстелити на поверхні і рясно змастити маслом.

  • Крок 9

    Потім розкачати ще один лист, перенести і укласти зверху на перший. Чим більше буде тоненьких шарів, тим цікавіше буде булочка. Для першого разу зробіть всього 3-4 шари, щоб зрозуміти всі тонкощі ліплення бадамбури. Скатати всі аркуші в тугий рулет. Якщо лист тіста був великим (більше 30 см) і верств було більше 3-х, то його слід розрізати навпіл. І скачувати кожну половинку окремо, якщо лист круглий, то з округлою сторони до відрізний.

  • Крок 10

    Кожен шматочок покласти скрученої поверхнею на стіл. Зробити в "равлику" поглиблення. Але не вдавлювати дно, а як гончар, по колу підняти бічні стіночки. Для цього притисніть до один одного кілька шарів, які ближче до краю і "ліплячи" рухами витягніть стіночку вгору. Розрізати рулет на шматочки шириною в 1.5 см.

  • Крок 11

    У ямку покладіть 1ч.л. начинки. Чим більше буде шарів, тим більше тіста доведеться на одну булочку і тим менше начинки витратиться. Заліпити краю як у пиріжка. Якщо в начинку доданий білок, то краї треба плотненько заліпити. З сухої начинкою простіше, тому що витікати нічому.

  • Крок 12

    Перевернути бадамбуру і укласти на деко. Зверху булочка кругла, а знизу витягнута. Деко досить пріпиліть борошном. Краще деко застелити пергаментом, тоді низ булочки буде таким же білим як і верх. Бадамбура після випічки повинна залишитися білою. Випікати бадамбуру в розігрітій до 160 градусів духовці протягом 30-40 хв. Нагадаємо, що бадамбура після випічки повинна залишитися білою.

  • Крок 13

    Булочки повинні охолонути до кімнатної температури. Потім їх потрібно через ситечко рясно посипати цукровою пудрою, тому що саме тісто несолодке.Подавати краще на наступний день, тому по закінченні часу тісто стає м'яким і ніжним. Зберігати булочки потрібно в щільно закривається посуді або під харчовою плівкою. Кількість булочок буде залежати від кількості шарів і від їх тонкощі.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: