Загрузка...

Печиво «Пісочний діамант»

Печиво «Пісочний діамант»


Ідеальне пісочне розсипчасте печиво до кави. Прикрашене окантовкою з кристаликів цукру і таке смачне, що відірватися неможливо, як від споглядання діамантів.
Печиво «Пісочний діамант»
+7
0
01 лис
Інгредієнти:
  • Масло вершкове 72.8% (100 гр)
  • Борошно пшеничне в / с (150 гр) 1.4ст.
  • Цукрова пудра (50 гр) 3ст.л.
  • Ванілін (1 гр) 0.5пак.
  • Сіль (2 гр) 0.25ч.л.
  • Яйце куряче (40 гр) 1шт
  • Цукор (135 гр) 9ст.л.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Масло (маргарин) витримати при кімнатній температурі до м'якого стану.

  • Крок 2

    Розтерти масло з цукровою пудрою і ваніліном до однорідної маси кремовою. Краще пудру на цукор не замінювати, тому що розчинити крупинки буде складно. Подрібніть його в кавомолці.

  • Крок 3

    Всипати борошно і замісити тісто.

  • Крок 4

    Тісто виходить м'яким і досить крутим.

  • Крок 5

    Розділити тісто на частини і сформувати ковбаски діаметром 2-3 см і довжиною не більше 15 см. Більше робити ковбаски не варто, тому тісто буде кришитися і розпадатися.

  • Крок 6

    Загорнути кожну заготовку в харчову плівку або пергамент, укласти на рівну поверхню (дошку) і відправити в холодильник (12год) або морозилку (3ч), щоб тісто добре затверділо. Такі "ковбаски" можна заготовити про запас і зберігати до 3-х місяців в морозилці. Для приготування трохи розморозити в холодильнику, щоб краще було нарізати.

  • Крок 7

    Злегка збити жовток з білком. Можна використовувати тільки білок або взагалі обійтися без яйця.

  • Крок 8

    Охолоджені "ковбаски" злегка змастити яйцем і покатати по цукру, притримуючи "ковбаску" з боків. Кристалики повинні густо і добре обліпити тісто.

  • Крок 9

    Нарізати "ковбаски" на шматочки шириною близько 2 см.

  • Крок 10

    Викласти печиво плоскою поверхнею на деко, застелене пергаментом. Між печивом залиште відстань рівну діаметру гуртка. У процесі випікання тісто буде збільшуватися.

  • Крок 11

    Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 10-15 хв до легкого рум'янцю по нижньому контуру печива.

  • Крок 12

    Подавати не раніше, ніж через 1ч після випічки. Є подібний рецепт з яйцем. Тісто виходить більш м'яке і "ковбаски" під час застигання потрібно повертати, щоб форма залишалася круглою. Під час випічки тісто трохи розпливається. Після випічки печиво не така щільне і розсипається на великі крихти. 150 гр вершкового масла, 75 гр цукрової пудри, 2 яєчних жовтки, 200 гр борошна . Останнє як описано вище.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: