Печиво «Пісочний діамант»

Печиво «Пісочний діамант»


Ідеальне пісочне розсипчасте печиво до кави. Прикрашене окантовкою з кристаликів цукру і таке смачне, що відірватися неможливо, як від споглядання діамантів.
Печиво «Пісочний діамант»
+8
0
01 лис
Інгредієнти:
  • Масло вершкове 72.8% (100 гр)
  • Борошно пшеничне в / с (150 гр) 1.4ст.
  • Цукрова пудра (50 гр) 3ст.л.
  • Ванілін (1 гр) 0.5пак.
  • Сіль (2 гр) 0.25ч.л.
  • Яйце куряче (40 гр) 1шт
  • Цукор (135 гр) 9ст.л.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Масло (маргарин) витримати при кімнатній температурі до м'якого стану.

  • Крок 2

    Розтерти масло з цукровою пудрою і ваніліном до однорідної маси кремовою. Краще пудру на цукор не замінювати, тому що розчинити крупинки буде складно. Подрібніть його в кавомолці.

  • Крок 3

    Всипати борошно і замісити тісто.

  • Крок 4

    Тісто виходить м'яким і досить крутим.

  • Крок 5

    Розділити тісто на частини і сформувати ковбаски діаметром 2-3 см і довжиною не більше 15 см. Більше робити ковбаски не варто, тому тісто буде кришитися і розпадатися.

  • Крок 6

    Загорнути кожну заготовку в харчову плівку або пергамент, укласти на рівну поверхню (дошку) і відправити в холодильник (12год) або морозилку (3ч), щоб тісто добре затверділо. Такі "ковбаски" можна заготовити про запас і зберігати до 3-х місяців в морозилці. Для приготування трохи розморозити в холодильнику, щоб краще було нарізати.

  • Крок 7

    Злегка збити жовток з білком. Можна використовувати тільки білок або взагалі обійтися без яйця.

  • Крок 8

    Охолоджені "ковбаски" злегка змастити яйцем і покатати по цукру, притримуючи "ковбаску" з боків. Кристалики повинні густо і добре обліпити тісто.

  • Крок 9

    Нарізати "ковбаски" на шматочки шириною близько 2 см.

  • Крок 10

    Викласти печиво плоскою поверхнею на деко, застелене пергаментом. Між печивом залиште відстань рівну діаметру гуртка. У процесі випікання тісто буде збільшуватися.

  • Крок 11

    Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 10-15 хв до легкого рум'янцю по нижньому контуру печива.

  • Крок 12

    Подавати не раніше, ніж через 1ч після випічки. Є подібний рецепт з яйцем. Тісто виходить більш м'яке і "ковбаски" під час застигання потрібно повертати, щоб форма залишалася круглою. Під час випічки тісто трохи розпливається. Після випічки печиво не така щільне і розсипається на великі крихти. 150 гр вершкового масла, 75 гр цукрової пудри, 2 яєчних жовтки, 200 гр борошна . Останнє як описано вище.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: