Загрузка...

Пиріг «Зебра» на кефірі

Пиріг «Зебра» на кефірі


Повітряний бісквіт з цікавим малюнком в розрізі. Готується просто, поєднується з будь-якими кремами. Можна спекти як у будні, так і оформити на святковий стіл.
Пиріг «Зебра» на кефірі
-3
0
31 жов
Інгредієнти:
  • Кефір (2,5%) (200 гр) 1ст.
  • Маргарин вершковий 65% (200 гр)
  • Цукор (410 гр) 2.6ст.
  • Борошно пшеничне в / с (275 гр) 2.5ст.
  • Сода харчова (12 гр) 1ч.л.
  • Какао (120 гр) 8ст.л.
  • Вода питна (90 гр) 6ст.л.
  • Цукрова пудра (30 гр) 2ст.л.
  • Олія рослинна (раф.) (20 гр) 2ст.л.
  • Яйце куряче (120 гр) 3шт
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Збити яйця з 2-ма ст. цукру до пишної білої маси.

  • Крок 2

    Маргарин розтопити і остудити до теплого стану.

  • Крок 3

    Додати до яєць і збити. Поступово всипати борошно і збивати після кожної порції.

  • Крок 4

    У кефірі розчинити соду до появи шипіння та бульбашок.

  • Крок 5

    Влити в тісто і збити.

  • Крок 6

    Розділити тісто на дві частини. В одну додасть 2 ст.л. какао і добре перемішати.

  • Крок 7

    Якщо використовуєте роз'ємну форму, то потрібно її вистелити пергаментом. Спочатку відрізати шматок паперу за розміром дна і загорнути краї під низ. Потім вирізати смугу ширше на 4 см від висоти бортика і довше, ніж довжина кола на 4 см. З одного боку зробити надрізи в 1,5-2 см. Укласти смугу в кільце, надрізами в бік поглиблення під дно форми.

  • Крок 8

    Встановити кільце на дно форми, поправити папір і застебнути замок. Тепер рідке тісто не виллється назовні. Папір на дні змастити олією.

  • Крок 9

    Столовою ложкою викладати біле і коричневе тісто в центр форми, чергуючи кольору. Спочатку біле, потім коричневе і так поки не закінчиться тісто.

  • Крок 10

    Випікати в духовці при 180 градусах протягом 30-40 хв. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою. Коли увіткнете її в пиріг і витягніть, то на ній не повинно бути тіста. Можна з'їсти пиріг і в такому вигляді, а можна ще поворожити.

  • Крок 11

    Готовий пиріг злегка остудити і підрівняти верхівку, тобто зрізати піднявся горбок в горизонтальному напрямку. Можна приготувати будь-який крем (згущене молоко з маслом, заварний тощо), розрізати пиріг навпіл на два коржі і зробити кремову прошарок.

  • Крок 12

    Зварити глазур. Закип'ятити воду. Змішати цукор (6 ст.л) з какао (6 ст.л.). Розмішати воду і поступово всипати цукор з какао, не припиняючи помішування. Рідина повинна помірно кипіти. Варити до густоти сметани. Довше варити не потрібно, загубиться плинність і глазур захолоне.

  • Крок 13

    Покрити верхівку глазур'ю (наносити можна просто ложкою). Почекати, поки глазур покриється скоринкою.

  • Крок 14

    З щільного паперу вирізати смуги, по типу забарвлення зебри. Накрити пиріг трафаретом і через ситечко посипати цукровою пудрою.

  • Крок 15

    Акуратно зняти папір.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: