Пиріг «Зебра» на кефірі

Пиріг «Зебра» на кефірі


Повітряний бісквіт з цікавим малюнком в розрізі. Готується просто, поєднується з будь-якими кремами. Можна спекти як у будні, так і оформити на святковий стіл.
Пиріг «Зебра» на кефірі
-5
0
31 жов
Інгредієнти:
  • Кефір (2,5%) (200 гр) 1ст.
  • Маргарин вершковий 65% (200 гр)
  • Цукор (410 гр) 2.6ст.
  • Борошно пшеничне в / с (275 гр) 2.5ст.
  • Сода харчова (12 гр) 1ч.л.
  • Какао (120 гр) 8ст.л.
  • Вода питна (90 гр) 6ст.л.
  • Цукрова пудра (30 гр) 2ст.л.
  • Олія рослинна (раф.) (20 гр) 2ст.л.
  • Яйце куряче (120 гр) 3шт
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Збити яйця з 2-ма ст. цукру до пишної білої маси.

  • Крок 2

    Маргарин розтопити і остудити до теплого стану.

  • Крок 3

    Додати до яєць і збити. Поступово всипати борошно і збивати після кожної порції.

  • Крок 4

    У кефірі розчинити соду до появи шипіння та бульбашок.

  • Крок 5

    Влити в тісто і збити.

  • Крок 6

    Розділити тісто на дві частини. В одну додасть 2 ст.л. какао і добре перемішати.

  • Крок 7

    Якщо використовуєте роз'ємну форму, то потрібно її вистелити пергаментом. Спочатку відрізати шматок паперу за розміром дна і загорнути краї під низ. Потім вирізати смугу ширше на 4 см від висоти бортика і довше, ніж довжина кола на 4 см. З одного боку зробити надрізи в 1,5-2 см. Укласти смугу в кільце, надрізами в бік поглиблення під дно форми.

  • Крок 8

    Встановити кільце на дно форми, поправити папір і застебнути замок. Тепер рідке тісто не виллється назовні. Папір на дні змастити олією.

  • Крок 9

    Столовою ложкою викладати біле і коричневе тісто в центр форми, чергуючи кольору. Спочатку біле, потім коричневе і так поки не закінчиться тісто.

  • Крок 10

    Випікати в духовці при 180 градусах протягом 30-40 хв. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою. Коли увіткнете її в пиріг і витягніть, то на ній не повинно бути тіста. Можна з'їсти пиріг і в такому вигляді, а можна ще поворожити.

  • Крок 11

    Готовий пиріг злегка остудити і підрівняти верхівку, тобто зрізати піднявся горбок в горизонтальному напрямку. Можна приготувати будь-який крем (згущене молоко з маслом, заварний тощо), розрізати пиріг навпіл на два коржі і зробити кремову прошарок.

  • Крок 12

    Зварити глазур. Закип'ятити воду. Змішати цукор (6 ст.л) з какао (6 ст.л.). Розмішати воду і поступово всипати цукор з какао, не припиняючи помішування. Рідина повинна помірно кипіти. Варити до густоти сметани. Довше варити не потрібно, загубиться плинність і глазур захолоне.

  • Крок 13

    Покрити верхівку глазур'ю (наносити можна просто ложкою). Почекати, поки глазур покриється скоринкою.

  • Крок 14

    З щільного паперу вирізати смуги, по типу забарвлення зебри. Накрити пиріг трафаретом і через ситечко посипати цукровою пудрою.

  • Крок 15

    Акуратно зняти папір.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: