» » » Пиріг «Зебра» на кефірі

Пиріг «Зебра» на кефірі

Оцінка 4 з 5
Повітряний бісквіт з цікавим малюнком в розрізі. Готується просто, поєднується з будь-якими кремами. Можна спекти як у будні, так і оформити на святковий стіл.

Інгредієнти для рецепта «Пиріг Зебра на кефірі»:

  • Кефір (2,5%) (200 гр) 1ст.
  • Маргарин вершковий 65% (200 гр)
  • Цукор (410 гр) 2.6ст.
  • Борошно пшеничне в / с (275 гр) 2.5ст.
  • Сода харчова (12 гр) 1ч.л.
  • Какао (120 гр) 8ст.л.
  • Вода питна (90 гр) 6ст.л.
  • Цукрова пудра (30 гр) 2ст.л.
  • Олія рослинна (раф.) (20 гр) 2ст.л.
  • Яйце куряче (120 гр) 3шт

Як приготувати «Пиріг Зебра на кефірі» в домашніх умовах

  1. Збити яйця з 2-ма ст. цукру до пишної білої маси.
  2. Маргарин розтопити і остудити до теплого стану.
  3. Додати до яєць і збити. Поступово всипати борошно і збивати після кожної порції.
  4. У кефірі розчинити соду до появи шипіння та бульбашок.
  5. Влити в тісто і збити.
  6. Розділити тісто на дві частини. В одну додасть 2 ст.л. какао і добре перемішати.
  7. Якщо використовуєте роз'ємну форму, то потрібно її вистелити пергаментом.
    Спочатку відрізати шматок паперу за розміром дна і загорнути краї під низ. Потім вирізати смугу ширше на 4 см від висоти бортика і довше, ніж довжина кола на 4 см. З одного боку зробити надрізи в 1,5-2 см. Укласти смугу в кільце, надрізами в бік поглиблення під дно форми.
  8. Встановити кільце на дно форми, поправити папір і застебнути замок. Тепер рідке тісто не виллється назовні. Папір на дні змастити олією.
  9. Столовою ложкою викладати біле і коричневе тісто в центр форми, чергуючи кольору. Спочатку біле, потім коричневе і так поки не закінчиться тісто.
  10. Випікати в духовці при 180 градусах протягом 30-40 хв. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою. Коли увіткнете її в пиріг і витягніть, то на ній не повинно бути тіста. Можна з'їсти пиріг і в такому вигляді, а можна ще поворожити.
  11. Готовий пиріг злегка остудити і підрівняти верхівку, тобто зрізати піднявся горбок в горизонтальному напрямку. Можна приготувати будь-який крем (згущене молоко з маслом, заварний тощо), розрізати пиріг навпіл на два коржі і зробити кремову прошарок.
  12. Зварити глазур. Закип'ятити воду. Змішати цукор (6 ст.л) з какао (6 ст.л.). Розмішати воду і поступово всипати цукор з какао, не припиняючи помішування. Рідина повинна помірно кипіти. Варити до густоти сметани. Довше варити не потрібно, загубиться плинність і глазур захолоне.
  13. Покрити верхівку глазур'ю (наносити можна просто ложкою). Почекати, поки глазур покриється скоринкою.
  14. З щільного паперу вирізати смуги, по типу забарвлення зебри. Накрити пиріг трафаретом і через ситечко посипати цукровою пудрою.
  15. Акуратно зняти папір.
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent